Dodaj do ulubionych

Jaki kierunek studiów wybrać ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 23:28
Witam

Niebawem przystąpie do matury a niesety dalej mam problem ,jakie potem wybrać
studia .
Moglibyście mi coś doradzić , raczej zaocznie ,wchodzi w gre szkoła państwowa
jak i dobra prywatna i KONIECZNIE żaden kierunek gdzie jst matematyka ,czyli
ja raczej humanista :-P , na maturce zdaje WOS.
Obserwuj wątek
    • Gość: ggggg Re: Jaki kierunek studiów wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 00:13
      Skoro zaocznie to i tak nie bedziesz mial problemow z dostaniem sie, wiec
      wyniki matury nie sa specjalnie istotne. Kierunkow bez matmy jest ogromna
      ilosc: politologia, stosunki miedzynarodowe, europeistyka, pedagogika,
      historia, turystyka, filologie obce, polonistyka, dziennikarstwo, AWF itp.
      Uczelni doradzac nie mozemy, bo nie wiemy skad jestes. No i najwazniejsze - czy
      chociaz mniej wiecej orientujesz sie, co mogloby Cie zainteresowac?
      • Gość: Bartek Re: Jaki kierunek studiów wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:32
        Jestem z Warszawy. Lubię WOS i co za tym idzie ,wszystkie rzeczy związane z tym
        ,dlatego myślałem np . Public Relation , Administracja , chodzi mi też o
        kierunki po których będę mogł znaleźć pracę ,bo studiować byle co też można ,ale
        to głównie wywalanie kasy w błoto , zastanawiałem się też na Zarządzanie
        zasobami ludzkimi , nauki społeczne.
        • Gość: ggggg Re: Jaki kierunek studiów wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:29
          Nauki spoleczne (ISNS UW) sa bardzo fajne, ale z praca moze byc ciezko. Pewnie
          latwiej po administracji, chociaz na UW nie ma niestety dziennej. Mozna
          oczywiscie wieczorowo, zaocznie, albo na prywatnej uczelni np. Lazarski,
          Kozminski. Public relation i ZZL sa raczej specjalizacjami niz konkretnymi
          kierunkami. ZZL prowadza np.: Wyzsza Szkola Promocji (oj nie polecam), Wyzsza
          Szkola Zarzadzania - Szkola Wyzsza (zarzadzanie personelem), Wyzsza Szkola
          Finansow i Zarzadzania (dosc mloda szkola, ale slyszalam pozytywne opinie),
          Wyzsza Szkola Zarzadzania The Polish Open University (zarzadzanie personelem),
          Wyzsza Szkola Zarzadzania Personelem. Ta ostatnia ma tez w swojej oferci Public
          Relation. Hmmm...czy kasa nie pojdzie w bloto to trudno przewidziec. Sam na
          pewno wiesz jaka jest sytuacja. W ogole kiepski czas dla humanistow.
          • Gość: Bartek Re: Jaki kierunek studiów wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:55
            No dzięki za propozycje ,wszystkie nieomieszkam sprawdzić ,wiem ,że Public
            Relation i ZZL to już specjalizacje ,ale przyznam się ,że cieżko znaleźć ,co
            trzeba studiować ,żeby potem można było wybrać taką specjalizacje...
            • Gość: Bartek Re: Jaki kierunek studiów wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:58
              No przez chwile zastanawiałem się nad Wyższą szkołą promocji ,ale znalazłem
              niepochlebne opinie ,dlatego wolę tam nie iść ,skoro mam płacić to już wole
              wybrać dobrą uczelnie .
          • Gość: Bartek Re: Jaki kierunek studiów wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 15:21
            Tak sobie przeglądam strony tych uczelni ,co mi wymieniłaś i zastanawiam się
            ,czy na administracji nie ma matmy przypadkiem :-( ,ale Wyzsza Szkola
            Zarzadzania Personelem jest całkiem całkiem i nie chcą niewiadomo ile za
            :przyjemność" nauki u nich ,kurcze powinni wszędzie wymieniać przedmioty
            obowiązkowe ,ktore są akurat na tym kierunku ...
            Może masz GG:5473649 .Zapraszam
            • Gość: ggggg Re: Jaki kierunek studiów wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:06
              Wiesz, nawet na tych najbardziej humanistycznych kierunkach sa takie przedmioty
              jak statystyka, ktore wymagaja liczenia. Ale czyms takim nie mozna sie
              zniechecac. To tylko jeden przedmiot. Jak ja przezylam to i Ty przezyjesz;)-
              mam wyjatkowy antytalent do matmy. Administracja nie jest kierunkiem scislym,
              ale dobrze jest miec zamilowanie do ustaw, kodeksow itp. Dla wielu osob jest to
              kierunek nudny. Musisz zastanowic sie czy nie bardziej interesuje Cie wiedza z
              zakresu psychologii czy socjologii. Moze dobrze by bylo gdybys w oddzielnym
              watku zapytal ludzi o Wyzsza Szkole Zarzadzania Personelem. Niestety nie wiem o
              niej zbyt wiele. Mozna poszukac rankingow.
              • Gość: Bartek Re: Jaki kierunek studiów wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 20:12
                O.k dzięki ,właśnie słyszałem ,że administracja jest nudna :-(
              • Gość: Bartek Re: Jaki kierunek studiów wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:50
                A co sądzicie o Collegium Civitas ,w rankingach jest najlepsza ,mi pasowała by
                socjologia a potem jedna ze specjalności
                • syrenka0 wszp 17.01.06, 16:02
                  polecam WSZP
                  www.wszp.edu.pl
                  socjologia, spec.zarządzanie personelem lub marketing polityczny
                  • Gość: Bartek Re: wszp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 16:24
                    Mi też się podoba ta szkoła ,ale wątpię ,żebym tam wylądował poprostu dlatego
                    ,że jest to szkoła młoda ,nie ma jeszcze prestiżu a potem w przyjęciu do pracy
                    to też się liczy :-/ .

Nasunęło mi się teraz pytanie ,bo wszyscy mi mowią ,żebym poszedł na
                    dziennikarstwo na UW a potem wybrał specjalizacje Puvlic Relations ,może mi ktoś
                    wskazać jakieś oficjalne info ,że taka specjalizacja faktycznie jest ??? Sam nie
                    mogę tego znaleźć
                    • Gość: gosia Re: wszp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 17:24
                      jak nie pr, to może socjologia?
                      • Gość: Bartek Re: wszp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 17:26
                        Tam też są specjalizacje ,ale na super stronie UW nigdzie tego nie ma !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka