Dodaj do ulubionych

WSB POznań

IP: *.kalisz.mm.pl 24.01.06, 01:03
Drodzy studenci pomóżcie zbłądzonej duszy..powinnam byc na iv roku czegos
tam, niestety zawierzylam swoim humanistyczno- kulturalnym zainteresowaniom,
ktore zbytnio nie pielgnowalam- bylam leniwa i to doprowadzalo do niedostania
sie na studia. policealna, rok przerwy i znowu nie trafione studia-
socjologia. nie mam sil!ambicje sa ale nic poza tym. mozecie gadac od matołow
i ze człek nie jest zaradny. ale doradzcie cos.najgorsze jak sie spotyka
nauczycieli z liceum i pytaja co slychać:) nie mam sil szukac,bo moje
marzenia o swawolnym studiowaniu kierunku zwiazanego z kultura determinuje
moj wiek brak kasy i obecne slabe czasy.wiec pytam sie was czy wsb jest
dobrym wyjsciem, np zim specjalnosc zarzadzanie kadrami albo gospodarka
nieruchomosciami? czy w tej szkole jest bardzo ciezko, zwlaszcza z matma? ehh
szkoda ze na uamie jest tak mało trzyletnich. taki maly kroczek cieszyłby
nawet..:)
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: WSB POznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:09
      Dobra szkoła, posiada dobre zaplecze pedagogiczne i sprzęt. warto zajrzec na
      stronke www.wsp.poznan.pl. kierunki, które wymieniasz maja przed sobą
      przyszłośc, chociaż nigdy nie wiadomo co będzie za jakiś czas, bo dzisiaj
      wszystko bardzo szybko się zmienia. Tutaj napewno powinnaś sobie poradzić.
      • Gość: !! Re: WSB POznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:51
        Zarządzanie i przyszłość ???!!! chyba coś ci sie pomieszało !! Moja kolezanka po
        tej uczelni zamiast "zarządzać" robi paznokcie w salonie piekności. O to jest
        przyszłośc po tym kierunku.
        • ciemne.oczka Re: WSB POznań 24.01.06, 19:08
          Jestem na II roku ZiM w WSB i muszę powiedzieć że łatwo nie jest,ale jak lubisz
          się uczyć i jestes ambitna to poradzisz sobie na pewno.jajakoś sobie radzę
          chociaż chwilami mam dosyć.matma cięzka jest przyznam (zdałam dopiero poprawkę
          warunku),potem przychodzą inne przedmioty ktore też nie sa lekkie
          (rachunkowość,statystyka,ekonometria)ale mówię,jak przysiądziesz to spokojnie
          zdasz wszystko.co do specjalności to w tym roku otworzyli ich niewiele.na moim
          kierunku jest reklama PR i jeszcze jedna.na innych kierunkach
          podobnie.wymagania sa różne,wszystko zależy od wykładowcy,jak wszedzie,ale jak
          sobie bimbasz i idziesz tam tylko po papier to prędzej czy później Ci
          podziękują albo się poddasz.szkoła faktycznie dobrze wyposażona,warunki
          dobre,jezyki (na dziennych) na wysokim poziomie.mysle że warto.reklama i PR
          mają przyszłość.to że się studiuje zarządzanie nie oznacza że w tym kierunku
          trzeba nadal iść,można się skupić na reklamie tylko i wyłącznie albo na innej
          specjalności.teraz trzeba się wąsko specjalizować a nie myśleć ogólnie,że
          zarządzanie to po tym nic nie ma.bzdura!i jak ktoś jest obrotny, ma głowę na
          karku i wykorzysta dobrze wiedzę tu zdobytą i doświadczenie z praktyk,które
          wiążą się ze specjalnością to na pewno nie skończy na malowaniu paznokci.
          pozdrawiam i życzę powodzenia.:)
    • Gość: magic Re: WSB POznań IP: *.szczecin.mm.pl 24.01.06, 21:53
      Cześć!
      Chcę Cię pocieszyć - nie jesteś sama w takiej sytuacji, ja też trochę "pobłądziłam". Żle wybrałam studia, teraz jestem na prywatnej uczelni na nietrafionym kierunku. Co do uczelni to nie mam zastrzeżeń-poziom jest wysoki i naprawdę trzeba sie uczyć jednak to zupełnie nie jest to co chciałabym robić. Czuję się okropnie na tych studiach, jestem nieszczęśliwa ale poszło juz na nie tyle kasy że ze względu na rodziców chcę je dokończyć. Pomaga mi tylko postanowienie, ze w tym roku będę zdawać na inną uczelnię, może nie wszystko jeszcze stracone.
      Pozdrawiam, trzymaj się:)
    • Gość: maruśka Re: WSB POznań IP: *.kalisz.mm.pl 24.01.06, 23:08
      Do magic..
      Błądzic jest rzeczą ludzką, byleby nie za długo i w końcu znależć swój cel.
      niestety w moim przypadku chyba to próbowanie weszło mi w krew. jak ktoś
      interesuje się wszystkim (prawie) i ma słomiany zapał to nic dobrego z tego nie
      wychodzi. wiadomo zainteresowania swoje nie zawsze trzeba studiować i przekuwać
      to za swój zawód, tak samo jest z osobowością która może predysponować cię do
      jakieś pracy. można też do wszystkiego się przyzwyczaić, ale cieszę się że nie
      porzuciłaś marzeń, czyli co.. bedzie drugi kierunek?ja się boję tylko jednego,
      że znowu coś bedzie nie tak, i znowu powrócą marzenia o teatrologii
      trzymam kciuki i zebyś w przyszłości niczego nie żałowała:)
      Do ciemnego oczka: dzieki za odpowiedź:)mam nadzieję że nie celuję za wysoko i
      dam sobie radę. czytałam że we wrzesniu robili jakieś kursy wyrównawcze ale
      teraz w marcu na pewno tego nie bedzie. dawno nie mialam stycznosci z matma:(
      wiec bedzie cieżko. muszę jutro zadzownić i spytać się o jezyki i praktyki( czy
      one są na zaocznych?)wysokie miejsce tej szkoły budzi respekt i motywuje chyba,
      mam racje? ciekawa jestem jak jest z jakimiś organizacjamii kołami, żeby też
      troszkę podziałac. pozdrawiam
      • ciemne.oczka Re: WSB POznań 24.01.06, 23:30
        Na zaocznych nie ma języków i to jest dla mnie bardzo dziwne i głupie
        wręcz.praktyki są,tylko że jest możliwość zwolnienia z praktyk jeśli
        np:pracowałaś albo pracujesz mniej więcej w danym kierunku studiów.praktyki
        oczywiście płatne :/ koła i organizacje.... no jest ich sporo ale tym się za
        bardzo nie interesuję więc musisz powypytywać na uczelni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka