Dodaj do ulubionych

studia eksternistyczne

12.02.06, 22:01
Sluchajcie,poszukuje jak najwiecej informacji o studiach
eksternistycznych.Jestem na drugim roku filologii angielskiej na dziennych w
Gdansku,czy moge zaczac tryb eksternistyczny od trzeciego? jak to naprawde
wyglada,czy trudno o materialy? Prosze napiszcie co kto wie, zwlaszcza gdy
ktos z Was studiuje wlasnie w ten sposob.
Dzieki z gory i pozdrawiam
Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: Inga Re: studia eksternistyczne IP: *.pl 13.02.06, 13:35
      Ja mam zamiar zaczac studia eksternistyczne w przyszlym roku,tez probuje sie
      czegos dowiedziec,ale w internecie ciezko jest doszukac sie konkretow.Mam
      jeszcze troche czasu wiec dam znac jak cos bede miala.
      Pozdrawiam
      Inga
    • Gość: iii Re: studia eksternistyczne IP: *.41-151.net24.it 14.02.06, 19:37
      hej studiuje italianistyke eksternistycznie na UJ.
      studia zaczelam od poczatku, tzn mam do zaliczenia wszystkie egzaminy. nie wiem
      czy mozesz sie przeniesc na ekst. znam dziewczyne ktora zrobila licencjat z
      italianistyki, i zapisala sie od poczatku na 5letnie i przepisali jej duzo
      egzaminow. moze to byloby duzym plusem dla ciebie.

trudnosc zdobycia materialow jest srednia. najgorzej z kontaktem z porfesorami.
      niektorzy maja mnie za nic, i robia wielka laske umawiajac sie na egz. trzeba
      sie o wszystko wypytywac 100 razy

powodzenia. gdyby nie moja sila przetrwania juz bym sie poddala...

iwa
      • missy5 Re: studia eksternistyczne 14.02.06, 21:43
        Dzieki bardzo za odpowiedz. To dobry pomysl,zeby zaczac od nowa,tyle ze ja
        jestem na piecioletnich, nie moge zrobic licencjata. Pytanie odnosnie
        egzaminow: czy nie mozna zdawac wraz z calym rokiem,tylko trzeba umawiac sie
        indywidualnie?
        • Gość: iii Re: studia eksternistyczne IP: *.41-151.net24.it 15.02.06, 20:22
          egz pisemne sa przewidziane razem z dziennymi, ustne - indywidualnie. regulamin
          mowi, ze "w uzasadnionych przypadkach, za zgoda egzaminatora i wiedza
          kierownika studiow eksternistycznych, egzamin pisemny moze odbyc sie w innym
          terminie" par. 14 regulaminu.
          tylko dzisiaj szanowna pani prof chciala mi wmowic ze regulamin tego nie
          rpzewiduje(no coz wystarczy go przeczytac) i ze Ustalanie indywidualnych
          egzaminow pisemnych wiazaloby sie z ukladaniem niezliczonej ilosci testow, co
          jest fizyczna niemozliwoscia. no nie wiem co to za sciema.... takze trzeba
          uwazac na profesorow!
          tylko ze oni sie decyduja w ostatniej chwili na daty egzaminow, a ja nie
          mieszkam w polsce, takze nie odpowiada mi to...
          • missy5 Re: studia eksternistyczne 17.02.06, 19:13
            Ja tez planuje emigracje,stad decyzja o tych studiach. Mysle,ze wolalabym
            zdawac z innymi z dziennych,razniej by mi bylo:) Mam nadzieje ze nie beda robic
            problemow. A materialy ktos ci przesyla czy sama musisz kombinowac?
            • Gość: ielcka. Re: studia eksternistyczne IP: *.37-151.net24.it 17.02.06, 23:18
              profesorowie daja mi spis lektur, i szczegolowy program(ktory czasem na
              egzaminie inaczej wyglada ale to szczegol), po lektury musze jechac do polski!
              czasem sa trudnodostepne, i z tym jest problem, w moim przypadku czesto sa
              tylko na UJ, trzeba o tym pomyslec juz na poczatku semestru to sie czlowiek
              jakos wczesniej zorganizuje.
              jesli chodzi o zdawanie z dziennymi, no coz, jeszcze nikogo nie poznalam grupa
              wydala mi sie mocno zbita:)
              • missy5 Re: studia eksternistyczne 19.02.06, 17:26
                Ajj myslalam, ze bedzie latwiej, tzn. przystepniej. W moim przypadku pewnie tez
                po niektore ksiazki to do Polski musialabym jechac. Musze sie jeszcze
                zastanowic.A mialo byc tak pieknie...;))
                • Gość: ilecka Re: studia eksternistyczne IP: *.41-151.net24.it 19.02.06, 17:31
                  tak, pieknie, i latwo, i w ogole wszyscy szczesliwi ze moga mnie egzaminowac:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka