Dodaj do ulubionych

mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego :P

IP: 87.207.198.* 15.02.06, 13:41
Skoro ostatnio pojawiają się wątki, w których autorzy przedstawiają swoje
typy najlepszych uczelni to ja również muszę - u mnie najlepsze = takie, po
których łatwiej o pracę niż po innych i cechujące się wysoką jakością
przekazywanej wiedzy i JEJ UŻYTECZNOŚCIĄ :

1. Najlepsze:
państwowe - AGH w Krakowie; Politechnika Warszawska; politechnika wrocławska;
politechnika poznańska, UW, UWr, UJ, Uniwersytet w Poznaniu, SGH, akademia
medyczna w poznaniu, akademia medyczna w warszawie
niepaństwowe: wit; Koźmiński; pjwstk; Collegium Civitas

2. Dobre:
państwowe: WAT; SGGW; Uniwersytet w Toruniu; uniwersytet łódzki, uniwersytet
w lublinie, uniwersytet śląski, uniwersytet gdański, politechnika gdańska,
politechnika łódzka, politechnika śląska, politechnika krakowska, akademia
ekonomiczna w poznaniu, akademia ekonomiczna we wrocławiu, akademia medyczna
we wrocławiu
niepaństwowe: Wyższa Szkoła Biznesu - National-Louis University w Nowym
Sączu; Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu; Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej
w Warszawie; Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie

3. Słabe:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie; KUL; Uniwersytet Kardynała
Stefana Wyszyńskiego w Warszawie ; Uniwersytet w Białymstoku; Politechnika
Szczecińska ; Politechnika Lubelska ; Politechnika Białostocka ; Wyższa
Szkoła Handlu i Prawa im. Ryszarda Łazarskiego w Warszawie; Wyższa Szkoła
Humanistyczna w Pułtusku ; Wyższa Szkoła Informatyki w Łodzi

4. "Najlepsze z najlepszych" - supermegauczelnie heheheh :D :P :] :
Reszta państwowych z Uniwersytetem Rzeszowskim i Politechniką Rzeszowską na
czele; państwowe wyższe szkoły zawodowe z tą w Jarosławiu na czele;
całaaaaaaaaa masa uczelni prywatnych z Wyższą szkołą kajakarstwa i żeglarstwa
na czele :P

Obserwuj wątek
    • Gość: ggggg Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 13:52
      A dlaczego SGGW jest Twoim zdaniem w dobrych, a nie najlepszych. Jest znana z
      wysokiego poziomu i warunkow lokalowych (tym zdecydowanie przebija np. UW). Nie
      wiem tez dlaczego uwazasz Szkole Wyzsza Psychologii Spolecznej za gorsza od
      Collegium Civitas. Czemu WSH w Pultusku jest w slabych? W rankingach zawsze
      jest w pierwszej trojce.
      • Gość: zły Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: 87.207.198.* 15.02.06, 14:24
        sggw jest w dobrych a nie najlepszych, bo mimo, że oferuje liczne kierunki
        (nie tylko rolnicze) to jednak jest to uczelnia głównie rolnicza - a jak
        napisałem - dużą rolę w moim rankingu odgrywa łatwość zdobycia pracy po danej
        uczelni - rolnicy nie są zbyt chętnie poszukiwani
        Szkoła Psychologii jest moim zdaniem gorsza od CC bo ta pierwsza kształci w
        zasadzie tylko psychologów, którzy nie są już zbyt chętnie poszukiwani zarówno
        na rynku polskim jak i zagranicznym - nastąpiło asycenie psychologami,
        psychiatrami i psychoterapeutami
        WSH w Pułtusku jest w słabych bo kształci humanistów - a co tu dużo ukrywać -
        humaniści nie są rozchwytywani na rynku
        • Gość: ki Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:28
          nawet nie wiesz jak ogromnie sie mylisz.
          po uczelni rolniczej nie jestes rolnikiem
          a na SGGW jest kilka bardzo przyszlosciowych kierunków
    • Gość: kkk Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 13:54
      a kim jestes ze czujesz sie na silach aby oceniac? na jakiej podstawie to robisz?
    • Gość: Martynka Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.lama.pl 15.02.06, 13:59
      ehh i po co takie prowokacje :))

jak juz podajesz, jak piszesz, swoje typy najlepszych uczelni, to bądz
      konsekwentny, i napisz jakie szkoly brales pod uwage a jakich nie i dlaczego,
      skonkretyzuj kryteria, zoperacjonalizuj slowo: uzytecznosc, napisz jak
      przeprowadzales badania, na jakiej probie, jak dlugo trwaly itd. inaczej nie
      zaprzeczyc ze chciales tylko wkurzyc polowe ludzi z forum :) bo przeciez
      konstruktywnej dyskusji po tym nie uświadczysz, prawda?
      • Gość: C4 Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:16
        Oj a oto portret złego:
        Chłopak ukończył piękne liceum, zaprojektowane przez jakiegos włocha potem
        wybrał się na WIT. Cały czas twierdzi, że wszędzie gdzie on jest jest najlepiej.
        Mówi, że wychowywano go w duchu katolicyzmu nawet w liceum. A tu prosze zaczyna
        istną prowokacje, okazuje swoje oblicze. "Jak inni kopią mnie to ja dokopie im,
        czemu nie">> prawdziwy duch katolicyzmu i dobrego wychowania. Dodatkowo z pod
        tej całej sterty nałożonych na niego zasad wyłaniają się kompleksy:
        - nie wiem może nie potrafi zdobyć dziewczyny --temat o malowaniu
        - może nie potrafi sie dostosować na studiach
        • Gość: zły przyczyny powstania rankingu IP: 87.207.198.* 15.02.06, 14:30
          przyczyny:
          po sesji jak mam chwilowo wolne to nie mam co robić :D (główny cel) :P
          sprowokowania was do dyskusji - kocham prowokować
          wyrażenie po prostu własnego zdania jakie uczelnie są najlepsze a jakie
          najgorsze

jak długo trwały moje badania nad opracowywaniem tego rankingu? 10 minut :P no
          może 12 :D
          • Gość: ggggg Re: przyczyny powstania rankingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:36
            Tak wiec wyjasnij moje watpliwosc z postu powyzej.
            • Gość: gienio Re: przyczyny powstania rankingu IP: *.astral.lodz.pl 15.02.06, 14:41
              Nastepny co porownuje Polibude do AM.Udowodnij mi ze Socjologia na AGH (chyba maja
              socjo :D) jest lepsza od tej z mojego wydziału .Czekam ...
    • Gość: Tawananna* Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:40
      Zabawne... W zasadzie to pod sporą częścią tego rankingu mogłabym się
      podpisać ;). Z poprawek, które wprowadziłabym natychmiast - i chyba to nie
      lokalny patriotyzm ;) - to awansowanie AE w Poznaniu do najlepszych. W różnych
      rankingach plasuje się mnie więcej na poziomie SGH.

I do rzeczy: te forumowe rankingi to, wbrew pozorom, bardzo dobra lekcja dla
      nas wszystkich - do czyichś opinii trzeba podchodzić z dystansem. Ba, z
      dystansem trzeba podchodzić także do rankingów publikowanych w mediach, bo
      jakkolwiek najczęściej podawane są jakieś liczby poza miejscami i jakieś
      kryteria, to nie można w żadnym wypadku traktować ich jako wyroczni.

Poza tym przykład z tego rankingu z niskimi miejscami szkół kształcących np.
      tylko w kierunkach humanistycznych to poważny argument przeciwko rankingom
      uczelni w ogóle - przecież taki uniwersytet to pełen przekrój kierunków od
      humanistycznych, filologicznych, społecznych po biologiczne, matematyczne,
      ekonomiczne, często z technicznymi, medycznymi i artystycznymi włącznie. To, że
      absolwenci, dajmy na to, fizyki znajdą po mojej uczelni pracę bez problemu,
      mnie humanistce nie pomoże.. :) i vice versa.

Pozdrowienia!

Tawi
      • Gość: doktor Re:SGGW™ to szkoła dla tłuków sic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:01
        Dostają się tam drechy i kwarownicy. To nie jest rzadna "uczelnia" ?!
        • tocqueville Re:SGGW™ to szkoła dla tłuków sic! 15.02.06, 16:03
          Pan doktor ze specjalnością ortografia?
        • Gość: zły Re:SGGW™ to szkoła dla tłuków sic! IP: 87.207.198.* 15.02.06, 16:04
          heheheh jaki doktor - a co znaczy "kwarownicy" ?
          • Gość: doktor Re:SGGW™ to szkoła dla tłuków sic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:06
            ci co się kwarują to znaczy palą zioła lub inne badziewie, wąchają klej itd.
            sic!
            • Gość: zły Re:SGGW™ to szkoła dla tłuków sic! IP: 87.207.198.* 15.02.06, 16:33
              heheheh doktor zna się lepiej na gwarze młodzieżowej niż ja :P
            • Gość: Martynka Re:SGGW™ to szkoła dla tłuków sic! IP: *.lama.pl 15.02.06, 16:34
              o, to fajne klimaty ;)
              a co to znaczy "rzadna"?
        • Gość: zły Re:SGGW™ to szkoła dla tłuków sic! IP: 87.207.198.* 15.02.06, 16:47
          doktor to jakiś analfabeta a nie doktor........
    • Gość: kasia Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:30
      wiesz ja mysle, ze tak nie mozna tego klasyfikowac.

bo na uczelni X moze byc swietny kierunek Y a beznadziejny Z
      natomiast na uczelni B kierunek Z bedzie swietny a Y beznadziejny.
      tak mozna zestawiac ze soba wydzialy, kierunki na poszczegolnych uczelniach ale
      nie uczelnie...
    • Gość: hmm... Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:48
      Nie wiem co masz do KULu - raczej to slabych bym go nie zaliczyl.
    • Gość: zły Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: 87.207.198.* 15.02.06, 16:53
      KUL - nie zaliczyłbyś go do słabych, a ja jak widzisz go zaliczyłem :P
      a na poważnie to nie słyszałem żeby na KUL kształcono dobrych informatyków,
      ekonomistów, lekarzy - jednym słowem tych, którzy mają największe szanse na
      znalezienie dobrej pracy w Polsce lub za granicą
      • Gość: gigi SGGW IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.06, 17:17
        - ma najlepsza baze w polsce
        - ma wysokie stypendia - najwyższe 1200 zł na technologii drewna :)
        - jeden z profesorów został ministrem - chociaż nie wiem czy to plus
        - sama nazwa nie świadczy o kierunkach jakie są na uczeli
        - a to że przeważają kierunki 'rolnicze' (ja bym je nazwała raczej związane ze środowiskiem, czy coś takiego) - powoduje, że absolewnci sggw akurat nie mają problemu ze znalezieniem pracy bo są unikatowi w skali kraju :D
        • Gość: zły odnośnie sggw i gigi IP: 87.207.198.* 15.02.06, 17:23
          fakt - masz rację - sggw można zaliczyć do najlepszych - przekonałaś mnie -
          niestety nie mogę zmienić posta głównego, ale przyznaje się do błędu
          • Gość: gigi Re: odnośnie sggw i gigi IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.06, 17:25
            dzięki :) nie jesteś taki zły jak się do błedu potrafisz przyznać
            • Gość: doktor Re: odnośnie sggw i gigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:33
              Sggw™ może i ma niezłe wyposarzenie i wysokie stypendia ale kto tam trafia??!!
              Z tego co wiem to same miernoty! Szkoła dla kwarowników, pełno tam
              przypadkowych ludzi i zwykłych cymbałów którzy się tam dostali z kiepskimi
              wynikami z matury! Ta szkoła nie jest dla elity a właśnie taką ja skończyłem z
              samymi mądrymi ludźmi więc może mam zbyt wysokie oczekiwania.
              • Gość: gigi Re: odnośnie sggw i gigi IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.06, 17:53
                :D Idą ci którzy bardziej interesują się środowiskiem, przyrodą a nie w którym roku była wojna jakaśtam (uniewrek) czy jak zrobić oprogramowanie do komputera (polibuda) czy jak rozkroić człowieka i załatac mu serce (AM).
                Jeżeli ty doktorku skończyłęś już jakieś studia to chyba były wtedy egzaminy wstępne a nie wyniki z matury brane pod uwagę :) Chyba, ze poszedłeś na jakieś elitarne studia prywatne.
                Ja jestem laureatką olipiady i stojąc przed wyborem uczelni po skończeniu liceum czułam 'ciśnienie' na pójście na coś co się zowie uniwersytet, a nie do szkoły gospodarstwa wiejskiego. Zaznacze, ze z moimi wynikami dostałabym się na te wasze elitarne UW i UJ, ale poszłam na SGGW bo tam jest kierunek, którego tematyka bardziej mnie interesuje. I jest więcej takich osób jak ja, przynajmniej na moim kierunku.
                • Gość: doktor Re: odnośnie sggw i gigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:04
                  to zdawaj na medycyne jeśli masz odrobinę inteligencji, albowiem mądrze mówię a
                  SGGW to JEST padół
                  • Gość: gigi Re: odnośnie sggw i gigi IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.06, 18:33
                    Mój iloraz inteligencji jest na tyle wysoki, że powstrzymał mnie przed pójściem na medycyne tylko po to żeby nazywać siebie doktorem. Po prostu mnie to nie interesuje.
                    Ja nie każe nikomu iść na SGGW. To jest najlepsza rolnicza uczelnia w kraju i jak kogos ta tematyka interesuje to jest to na pewno dobry wybór. I to jest jakiś głupi mit, ze idą tam ludzie 'ze wsi'. A znalezienie pracy jest łatwiejsze niż po nawet najlepszych uniwerkach.
                    Nie chce mi się już odpowiadać na te towoje obraźliwe posty więc możesz isę nie wysilać.
                    • Gość: gienio Re: odnośnie sggw i gigi IP: *.astral.lodz.pl 15.02.06, 18:43
                      Chyba zaczne miec pretensje do moich profesorkow z wydzialu ze zrobili te
                      cholerne prognozy i podali je do wiadomosci publicznej .Jak mozna mowic ze
                      uczelnia jest slaba bo ksztalci na kierunkach humanistycznych ?i co z tego ?
                      Liczy sie chyba poziom nauczania a nie to gdzie znajda prace absolwenci.
                    • Gość: doktor Re: odnośnie sggw i gigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:46
                      czyli mmasz słabą ambicję lub po prostu jesteś niedouczona ha ha ha !
                      • Gość: gigi Re: odnośnie sggw i gigi IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.06, 19:00
                        Ty doktorze jakiś śmieszne i nielogiczne wnioski wyciągasz. Zamiast napisać coś sensownego to zmieniasz temat (bo brakuje ci argumentów???) i mnie obrażasz (w ogóle mnie nieznając).

Ranga uczelni zależy od poziomu nauczania na niej. Dla dużego grona osób ważna jest też możliwość znalezienia pracy w wyuczonym zawodzie. Chociaż ja uważam, ze o tym decydują własne predyspozycje, a nie to czy skńczyło się UW czy UWM.
      • Gość: hmm.. Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:33
        A masz medycyne na KULu? A Ty cwaniaku co i gdzie studiujesz? Pewnie rankingoznawsto?
        • Gość: z. Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:41
          Zły ,a AE w Krakowie?no tylko mi nie mów,że to uczelnia słaba
      • Gość: zla Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.chello.pl 16.02.06, 18:18
        bo na kulu sa dobre kierunki humanistyczne np prawo administracja. i kloc sie
        ze mna.
    • r.richelieu Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego 15.02.06, 19:52
      zły, jeśli chcesz zasłużyć na pogłaskanie po główce, to zrób ranking kierunków
      w zależności od szkoły, bo ten i temu podobne z tego forum nie mają kompletnie
      sensu
      • Gość: anty-zły Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:44
        Jak ja uwielbiam takie rankingi , zły pewnie musiał studiowac we wszystkich
        wymienionych przez siebie uczelniach , skoro tak dobrze sie orientuje w tej
        materii , mam dla ciebie dobra rade : weż sie lepiej poucz , na dobre Ci to
        wyjdzie a nie wypisujesz bzdury na forum.
    • Gość: ukrainiec;> Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 01:27
      zły, a czemu wrzucasz do jednego worka Politechnikę Rzeszowską i Uniwersytet Rzeszowski? Studiowałeś tam? Masz znajomych, którzy tam studiują/studiowali? Czy też może po prostu pomyślałeś sobie coś w rodzaju "haha, ściana wschodnia, podkarpacie, oni tam w ogóle mają jakieś uczelnie? lol!". Akurat polibuda w Rzeszowie ma całkiem przyzwoity poziom, nie jest łatwo się na niej utrzymać, a i w rankingach wypadała do tej pory całkiem nieźle. Z tzw. Uniwersytetem jest już trochę gorzej, ale on powstał z miejscowej WSP i filii 2 uczelni z Lublina i Krakowa, od początku było wiadomo, że nie ma co zbyt wiele od niego wymagać. No, ale przecież w Warszawie wiedzą lepiej.
      • Gość: sfs Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:04
        a co myślicie na temat Akademi Medycznej w Lublinie i Białymstoku? warto tam
        iśc czy nawet nie warto składac papierów?
        • Gość: zły :P IP: 87.207.198.* 16.02.06, 15:08
          w Lublinie a tym bardziej w Białymstoku nie warto czegokolwiek studiować :D
          • Gość: :> Re: :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:34
            Idz zly possij mamie palca:>
            • Gość: sfs Re: :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:40
              być moze umcs a tym bardziej kul nie sa wspaniałymi uczelniami a nawet dośc
              fatalnymi-i z tym sie całkowicie zgadzam. ale chciałabym usłyszec coś wiecej na
              temat opini tamtejszych akademi medycznych........
              • Gość: zla Re: :P IP: *.chello.pl 16.02.06, 18:16
                dlaczego kul czy umcs sa fatalnymi uczelniami?
                • Gość: gigi Re: :P IP: *.olsztyn.mm.pl 16.02.06, 18:26
                  ja o am w białym same dobre rzeczy słyszałam, stomatologie podobno mają jedna z najlepszych. I mniejsze miasta mają bardzo duży plus, ze jak ktoś jest w miare obrotny to łatwiej się tam wybić. No i utrzyamnie jest o połowe tańcze niż, np. w wawie.
                • Gość: ktos tam... Re: :P IP: 83.238.201.* 16.02.06, 18:31
                  hmmm UMCS to dobry uniwerek... KUL rowniez chociaz jest specyficzny... ale hmm
                  mowienie ze w lublinie niewarto niczego studiowac mija sie z prawda ...
                  chociazby prawo na umcs jest jedno z lepszych w polsce tak jak psychologia na
                  kulu albo biotechnologia na akademii rolniczej... jesli jestes taki swiatowy to
                  powinienes wiedziec ze program MBA zostal zakwalifokowany na 5 pozycji
                  (politechnika lubelska)przy 30 klasyfikowanych uczelniach w polsce...jesli
                  chodzi o akademie medyczna to mimo ze do tej pory nie byla na wysokich
                  pozycjach w rankingach to w tej chwilii dysponuje najnowoczesniejsza baza
                  dydaktyczna (wszystkie zajecia odbywaja sie w nowych oddanych w tym roku do
                  uzytku budynkach a takze nastapila tam wymiana wladzy co ma doprowadzic do
                  zmiany pozycji w rankingach)takze nie oceniaj czegos o czym niebardzo masz
                  pojecie ... pozdro
              • Gość: :> Re: :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 19:35
                ty tez jestes fatalna i zyjesz
                • Gość: sfs Re: :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:47
                  bez urazy! moze troche przesadziłam, bo rzeczywiscie umcs nie jest taki zły w
                  końcu to niczyja wina ze znajduje sie na takim zadupiu polski. na tych
                  terenach faktycznie jest jednym z lepszych uniwerków........... a jesli chodzi
                  o kul to sory ale mam pewne mieszane uczucia.... i raczej nie chciałabym tam
                  studiować- mam do niego zbyt duże uprzedzenie!
                  • Gość: lbn Re: :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 16:02
                    Dlaczego masz uprzedzenie do kulu, chcialbym wiedziec, bo planuje studia w lbn'ie.
                    • Gość: sfs Re: :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:41
                      no własnie ja takze planuje tam studia(no powiedzmy) ale zwróc uwage ze Kul ma
                      raczej znacznie ale to znacznie nizszy...ba, poprostu niski poziom i z reguły
                      trafiaja tam ludzie którym nie udało sie dostać na lepsza albo poprostu zadna
                      inna uczelnię. takie studia nie wiele Ci dają. dzisiaj licza sie kontakty
                      uczelni i to jaki papierek może Ci zaoferować. jesli faktycznie nie uda ci sie
                      dostać na inną uczelnie to mozna juz pójcs na ten Kul( bo co jeden rok w plecy
                      to troche nie bardzo, nie?) i próbować za rok na jakąś lepszą.
                      • Gość: lbn Re: :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:46
                        No wiesz, ja planuje obstawiac tylko kul, jakos nie chce na umcs. KUL znacznie lepszy niz uniwerek w rzeszowie, no nie? A do kraka i tak ciezko sie dostac. No takie prawo na kulu - nie pogardzilbym. KUL tez ma kontakty. Ja nie planuje wyjezdzac zyc w kraku czy wawie, ew. rzeszow, wiec papierek z kul raczej nie bedzie potepiany.

A Ty na jaka uczelnie i na jaki kierunek?
                        • Gość: sfs Re: :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:53
                          a jesli prawo masz zmiar studiowac to wybacz mi-akurat to jest moim zdaniem
                          jedyny kierunek możliwy jesli chodzi o Kul. a jestes moze z z okolic Lbn czy z
                          samego Lbn?
                          • Gość: lbn Re: :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:55
                            Zamosc. Slyszalem ze ekonomia jest tez dobra. A administracja tez zla?
                            • Gość: sfs Re: :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:20
                              jesli chodzi o ekonomie i jej poziom to równiez miałabym watpliwości. ale
                              jesli naprawde nie oczekujesz od zycia zbyt wiele no zycze Ci powodzenia na...
                              wybranym kierunku..i.....jak najmniej problemów po jego ukończeniu....:)heh
    • Gość: sfs Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:16
      jesli zadowolisz sie tylko papierkiem ukonczenia i nie oczekujesz wiele od
      zycia oraz zdowolisz sie jako taką pracą to z powodzeniem mozesz iśc nawet na
      uniwerek rzeszowski. w każdym razie daleko z tym nie zajdziesz....-bez urazy
      oczywiście! z kierunkow które wymieniłes najlepiej stoi prawo na kulu. reszta
      jest moim zdaniem do bani
      • Gość: lbn Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:10
        A Ty gdzie sie wybierasz. Uczelnia i kierunek.
        • Gość: sfs Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:16
          medycyna. z tym ze marzy mi sie poznan albo katowice. a jesli wyjdzie tak ze
          bedzie mozna składać na 2 medyczne to złoze na jakomś bliższą: białystok
          lub...Lbn heheh
      • Gość: piko Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:10
        Znam ludzi, ktorzy bez studiow osiagneli bardzo duzo i wiecej niz ci ze studiami. Teraz nie liczy sie papier :)
        • Gość: sfs Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:14
          to są nieliczne przypadki a dobry papier sie liczy, wierz mi!
          ma sie wieksze szanse na dobry start...
          • Gość: lbn Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:15
            A Ty na co sie wybierasz i gdzie, pytam juz 3 raz :P
            • Gość: sfs Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:19
              odpowiedziałam wczesniej....hehhe
            • Gość: sfs Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:20
              a czemu pytasz?....:)
              • Gość: lbn Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:21
                Na medycyne :P? Napisz:P
                • Gość: sfs Re: mój ranking UCZELNI !! Ranking uczelni złego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:28
                  no przeciez napisalam ze na medycyne! heheh:P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka