Dodaj do ulubionych

legitymacja studencka

20.02.06, 21:46
Mam znajomego, który jest na dwuletnim studium i podobno nie ma legitymacji upoważniającej do zniżek np. ztm, koino itp.czy
rzeczywiście jest to możliwe że szkoła nie wydaje takich legitymacji? Bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: drewniak Re: legitymacja studencka IP: *.com.pl / 217.97.246.* 20.02.06, 21:54
      z tego co ja wiem studium to po prostu zwykłe technikum tylko tyle że idzie się
      tam dopiero po liceum! i nie ma to nic wspólnego ze studiami! (jak nazwa
      wskazuje) można tam dostać tylko legitymacje szkolną co najwyżej!
      • pontedi Re: legitymacja studencka 20.02.06, 22:03
        a czy może jest jakiś pułap wiekowy, powyżej którego nie przysługuje ulga, bo koleś coś takiego mówił?
    • sigrid.storrada Re: legitymacja studencka 20.02.06, 21:56
      > rzeczywiście jest to możliwe że szkoła nie wydaje takich legitymacji? Bardzo
      pr
      > oszę o odpowiedź, pozdrawiam

masz wrażenie, że kolega wszystkich wkręca, że musi jeździć na calych
      biletach???
    • r.richelieu Re: legitymacja studencka 20.02.06, 22:22
      Nie uprawniają do przejazdów połówkowych legitymacje szkół niepublicznych bez
      uprawnień szkół publicznych. Są to zazwyczaj jednoroczne kierunki dające tytuł
      specjalisty, a nie technika. Znaczy to, że nawet w obrębie jednej szkoły, np.
      Żaka czy innej Profesji, kierunki 2-letnie uprawniają do zniżek, a jednoroczne
      nie.
    • mariolaaaa Re: legitymacja studencka 21.02.06, 15:02
      Nie wiesz, że zniżkę mozna posiadac do 26 roku życia ? Może Twój kolega ma
      więcej niż 26 lat ?? Upewnij się :)
      • pontedi Re: legitymacja studencka 21.02.06, 15:45
        mój kolega ma 22 lata!
        • Gość: m3lm4k Re: legitymacja studencka IP: *.opticom.pl 21.02.06, 16:51
          Znizke mozna posiadac do 21 lat w przypadku szkol policealnych z zalozeniami
          wczesniej juz tutaj wymienionymi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka