Gość: thekoza Re: Student Pracujacy! IP: *.sebastiana.ceti.pl 03.03.06, 12:27 filologia polska (wiedza o kulturze), UJ. pracuje jako menedzer hostelu. da sie zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
nannika Re: Student Pracujacy! 03.03.06, 13:15 Informatyka, mała firma, piszę programy, cały etat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Student Pracujacy! IP: *.chello.pl 03.03.06, 13:17 Przez kilka lat studiów dziennych pracowałem głównie dorywczo. Z tego co pamiętam to było: - rozdawanie ulotek i rozklejanie plakatów (bez umowy) - spółdzielnia studencka - różne prace zlecone głównie fizyczne: przeprowadzki, załadunek i rozładunek (umowa zlecenie, ale praca co najwyżej kilka razy w miesiącu 1 do 3 dni) - agencje pośrednictwa(umowa zlecenie, hipermarkety, prace fizyczne w biurze, prace fizyczne w magazynie) nie zawsze ilość przepracowanych godzin zgadzała się z umową, brak wynagrodzenia za pracę w nocy i nadgodziny - remonty (malowanie i wywóz odpadków po remoncie), przeprowadzki ; zatrudniał mnie znajomy na czarno, ale płacił uczciwie, - kiedyś całe wakacje na czarno na budowie hipermarketu w funkcji sprzątającego, brak umowy i przeszkolenia, ale zapłacili - od paru lat pracuję w firmie prowadzącej klub studencki, umowy zlecenie i o dzieło raz na jakiś czas, teraz jako barman - płacą uczciwie więcej nie pamiętam, z pewnością coś było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raton Re: Student Pracujacy! IP: *.chello.pl 03.03.06, 13:41 Dzienna anglistyka na UW, ostatni rok jednoczesnie z wieczorowymi stosunkami miedzynarodowymi tamze (oplacone samodzielnie). Praca od 2-ego roku I studiow w szkolach jezykowych (kilka do kilkunastu godzin w tyg., w zaleznosci od semestru. Stypendium naukowe. Wlasciwie pelna niezaleznosc finansowa. Dalo sie spokojnie pogodzic, tylko pisanie jednej magisterki troche sie przeciaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudu Re: Student Pracujacy! IP: *.ericsson.net 03.03.06, 14:17 studiuje turystyke na sggw, a pracowalam juz jako: wpisywacz danych, spec ds. produktu, rachmistrz spisowy, recepcjonistka, hostessa ... z praca w branzy mialam jak do tej pory niewiele wspolnego, poza dzialalnoscia w pttk :] Odpowiedz Link Zgłoś
jaanka-01 Re: Student Pracujacy! 03.03.06, 14:17 Od drugiego roku pracowalam jako bileterka w operze (dzienne studia na UŁ wiec pracę musiałam mieć wieczorową). W wakacje byla przerwa, a zarobki starczały na bilet miesięczny i inne potrzeby choc rewelacyjne nie były. Tylko wieczory pozajmowane, ale dało sie wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Student Pracujacy! IP: *.swedwood.konstantynow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 14:24 Na 4 roku Finansów i Bankowości UŁ - specjalista ds. zaopatrzenia w firmie podległej IKEA na cały etat. I tak od 1,5 roku...Obroniłam się w zeszłym roku w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
vieshczu Re: Student Pracujacy! 03.03.06, 14:44 Ja pracowalem juz jako (siegajac do czasow jeszcze przed studiami - pierwsza praca w wieku 13 lat): -pomocnik hydraulika -robotnik budowlany -tlumacz w Walii -rolnik w Devon ;-) -wszystkorob na budowie w Londynie i to tyle, jesli chodzi o wakacyjne prace (w miedzyczasie intensywnie udzielalem korepetycji z czego sie dalo). Natomiast w trakcie studiow pracowalem/uje jako: -asystent ds zarzadzania i inzynierii produkcji (1 rok) -dyrektor sprzedazy w brytyjskiej firmie Obecnie sam zatrudniam studentow (choc bronie sie dopiero niedlugo). Pozdrawiam ciezko pracujacych i dazacych do celu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Student Pracujacy! IP: 217.205.160.* 03.03.06, 14:55 studia dzienne politechnika zarzadzanie i marketing od 2 roku przedstawiciel handlowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Student Pracujacy! IP: 195.164.30.* 03.03.06, 16:36 studia wieczorowe dzienikarstwo UW 3 rok, agencja reklamowa - account executive, caly etat - 10 godzin dziennie ale to sa najluzniejsze studia na swiecie (tfu tfu nie zapeszajac;)juzrok pracuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Student Pracujacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 16:41 yo! jestem studentką Filologii polskiej, IV rok - korepetycje j.niemiecki - pielenie rabat miejskich - wychowawczyni - kolonie - hostessa promocje - sprzątanie - zbieranie ogórków (Niemcy,Uelzen) - recepcja - hotel - au pair - niemcy - opiekunka do dziecka - a maju będę zbierać truskawki tez w niemczech jeszcze trzy semestry teraz nie wiem co jeszcze będę robić życie studentki jest bogate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faust Re: Student Pracujacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:40 A w jaki sposob szukacie pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Student Pracujacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:54 studoiuje na AE w krakowie zarządzanie i marketing zaocznie.Przed studiami pracowałe jako ochroniarz (co za chu**** robota !!) a obecnie pracuje jako wynieśprzynieśpozamiataj w drukarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Absolwent IP: *.sylwex.pl / *.sylwex.pl 03.03.06, 16:00 Studiwałam dziennie chemie-wiązało się to z codziennymi długimi dojazdami-więc nie pracowałam.Zaraz po studiach odbyłam staż-związany z zawodem.Niestety nie zaowocował etatem-gdyz po mnie przyszedł następny "darmowy" stażysta.Obecne jestem 7 miesiąc po stażu i NIC!!!Nikt mnie nie chce-ani w zawodzie-ani w czyms mniej ambitnym.Jedyne oferty to ankieter lub roznosiciel ulotek za pare groszy.Jak na 25 letniego magistra przystało :)Perspektywy-nie ma co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Student Pracujacy! IP: *.pools.arcor-ip.net 03.03.06, 20:06 ekonomia: "bzdetne" prace: jako opiekunka do dziecka hostessa sprzedawczyni na ryneczku swiatecznym + korepetycje (niemiecki, angielski, francuski) sensowne :) prace: praktyki / 2 rozne, w firmach + aktualnie: asystentka szefa i dzial pubic relation Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quickjob Re: Student Pracujacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:28 Szukasz pracy? Wejdz na www.quickjob.pl i zostaw swoje CV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Student Pracujacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:44 Jestem studentem 3ciego roku AE we wrocławiu,rozpoczynam wspolprace z nowo powstającą firmą reklamową, moje szefostwo ma niezłą koncepcje działania, praca jak dla mnie super sie zapowiada!! :) zachecam kolegów i kolezanki studentów - przyłaczcie sie do pomysłu :) teren pracy praktycznie cały kraj, czas pracy nieograniczony..oferta pracy w informacjach serwisu www.infomarket.pl , pozdrawiam forumowiczów! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Student Pracujacy! IP: *.echostar.pl 03.03.06, 21:28 studentka zaoczna - ZiM-Reklama i PR hostessa supervisor (w agencji reklamowej) - ale to jeszce w szkole średniej telemarketer ( w agencji turystycznej) sekretarka (w firmie konsultingowej) specjalista ds. handlu i marketingu (w firmie konsultingowej) doradca ds. rozwoju MSP (w firmie konsultingowej) doradca klienta (w banku) ze wszystkich jestem bardzo zadowolona, wszystkie bezposrednio albo chociaz posrednio zwiazane z kierunkiem i specjalnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaż Re: Student Pracujacy! IP: *.chello.pl 03.03.06, 22:29 3 rok A.S.P. sponsorowany (nienormowany czas pracy, czasem wyjazdy w delegacje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praca i studia Re: Student Pracujacy! IP: *.oskbraniewo.pl 03.03.06, 22:40 Andragogika zaoczne (Łódź): wypożyczalnia kaset wideo, pomoc domowa w luksusowej rezydencji, ankieterka, nauczyciel od wszystkiego w małej wiejskiej szkółce. Ologofrenopedagogika (Wawa): wychowawca w internacie. Filologia polska (Wawa): szkoła, korepetycje, jakieś pisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Student Pracujacy! IP: *.compnet.com.pl 03.03.06, 22:47 Ja studiuję politologię :) I rok zaocznie :) Wybieram kierunek media i komunikowanie społeczne :) A obecnie odbywam 3 miesięczny Staż w Domu Kultury i będe walczył o przedłużenie tyle razy ile sie da :) Coś tam z tym dziennikarstwem jest pisze sie pare tekstów do gazet ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babka_lancetowata Re: Student Pracujacy! IP: *.bater.net.pl 03.03.06, 23:17 obecnie-praca w HR (human research)jako specj ds pozyskiwania zasobow ludzkich pierwszy rok(zaraz po liceum)studiow na kierunku dziennikarstwo i komunikacja spoleczna. Wczesniej jednoczenie pracowałam w supermarkecie, w przechowalni dzieciakow, w co drugi weekend.W pozostale uczelnia,a od pon do pt w biurze:) A wczesniej(sporadycznie)jako hostessa na promocjach ale nie polecam:) Przymierzam sie do wspolpracy z jakąś gazetą albo radio:) Prace nie jest az tak trudno znaleźć:) tylko czasem siły już nie mam na naukę-nie mniej,jak sie dobrze zorganizuje czas to też ok. pozdrawiam wszystkich dlugodystansowców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR Re: Student Pracujacy! IP: 85.219.140.* 05.03.06, 21:23 To chyba Human Resources, a nie Human Research!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Student Pracujacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:26 UJ, dziennie Inwestuję (w miarę ostrożnie)na GPW. Parę kliknięć myszką raz na kilka dni:) Utrzymać się z tego da i mogę też odłożyć na waciki conieco:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleandee Re: Student Pracujacy! IP: *.icpnet.pl 03.03.06, 23:36 ja już prawie na mecie wyższej edukacji... kończę Turystykę i Rekrację (dziennie), lecz niestety praktyki mam niewiele, bo troszku w hotelu na recepcji. utrzymuję się sama, więc pieniążek najważniejszy... a szkoda, bo tyram jako szefowa sali w restauracji, a wcześniej barmanka, opiekunka do dzieci, dziennikarka, pani od korepetycji, hostessa. A gdybym bogata z domu była to i drugi fakultet by się robiło a i popracowało nad językami obcymi... a tak durne roboty na kawałek chleba, co to się je do cv nawet nie wpisze... a czasu brak na coś więcej... ale walczę:) pozdrawiam wszystkich zatyranych! i powodzonka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Student Pracujacy! IP: *.eranet.pl 03.03.06, 23:38 Ja jestem na pierwszym roku wieczorowgo dziennikarstwa.Pracowałam jako hostessa na promocjach,a od jakiegos czasu pracuje na planie filmowym. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Student Pracujacy! IP: 200.217.201.* 03.03.06, 23:38 Prawo dzienne na UW. Prostytuuje sie w Rio de Janeiro podczas karnawalu. Po powrocie bede chodzic do kina i do lozka z moim sponsorem. Polecam, to dobra zabawa i dobra kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Js Re: Student Pracujacy! IP: *.MIT.EDU 04.03.06, 05:49 Tylko w laboratorium, badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Student Pracujacy! IP: *.man.poznan.pl 04.03.06, 08:45 Pelne dzienne informatyka na najmniej obciazajacej czasowo specjalnosci i 3/5 etatu w zawodzie w dosyc duzej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kar Re: Student Pracujacy! 06.03.06, 17:37 Studentka geodezji AGH, obecnie na V roku, studia dzienne. Prace w ciągu studiów w wakcje: - sprzątanie w hotelu, - praca w schronisku górskim (wszystko: kuchnia, sprzątanie, obsługa gości) - promocje w supermarketach Od początku IV roku pracuję na niepełnym etacie jako asystentka w biurze rzeczoznawcy majątkowego - nienormowany czas pracy, charakter pracy związany ze studiami, nieźle płatne :) Mam nadzieję, że tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisiel Re: Student Pracujacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:50 SWPS psychologia zaocznie ( wydzial w Sopocie) a praca na caly etal operator kamery/reporter + jakieś fuchy dla więkrzych stacji telewizyjnych na umowe zlecenie i jakoś to leci wcześniej nagrywanie wesel i dowóz w pizzerni Odpowiedz Link Zgłoś
scriboergosum Re: Student Pracujacy! 06.03.06, 08:22 polonistyka wieczorowa UW I rok. Wolontariat w ogólnopolskiej fundacji, staże: międzynarodowe stowarzyszenie, dwie międzynarodowe agencje reklamowe, koncern wydawniczy. Współpraca (jako dziennkarz) w 2 portalach internetowych i 2 ogólnopolskich magazynach studenckich. Umowa o dzieło (wykonanie staretegii PR- owskich działań) dla prestiżowej ogólnopolskiej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Student Pracujacy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.06, 10:19 tak, tak i masz 20 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masterb Re: Student Pracujacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 12:26 Ja zaczynalem juz pracowac w liceum..na poczatku to bylem ratownikiem wodnym, potem barman, praca w UK, a teraz jestem na 2. stazu.. Zaznaczam, ze staze as bardzo zwiazane z moimi studiami. A tak poza tym to studiuje na Politechnice Warszawskiej, WIP pzrd. pozdro dla wszystkich co chca miec duzo pieniedzy..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel_3d no ja juz po studiach IP: *.pools.arcor-ip.net 04.03.06, 13:10 kilka lat. ale cale studia pracowalem (studia zaoczne). najpierw w TV kablowej jako grafik:)) heheheh potem miesiac w sklepie z telefonami komorkowymi:) a potem 2 lata w sieciowych agencjach reklamowych. no nie bede ukrywal. Wystarczyalo na wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Student Pracujacy! 04.03.06, 13:17 Ja nie wiem co robicie jeszcze w Polsce bo jak ktos chce liczyc na poprawe to potrzeba jeszcze 15-25 lat poczekac-szkoda waszej mlodosci bo lepiej jest u obcych anizeli u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanilka Re: Student Pracujacy! IP: 81.21.196.* 05.03.06, 17:29 Ja nie narzekam na nic. Jest mi u nas wspaniale. Nie narzekam , że jest ciężko. Studiuję architekturę dziennie, pracuję na cały etat jako dekorator i prowadzę swoją firmę. NIe bywam zmęczona, przyzwyczaiłam się. Kocham za to niedziele- jak ma się dla siebie mało czasu bardziej się z niego korzysta. Zawsze uwazałam, że jak się nic nie robi nie ma się na nic czasu, jak sie robi dużo czlowiek oientuje się ile jeszcze może zrobić... tylko trzeba chcieć... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Student Pracujacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:48 ja obecnie studiuje na IV semestrze na politechnice, 2 rok najtrudniejszy na uczelni, prawie 40h zajec tygodniowo, zajecia czasami od 8 do 20(wliczajac bezensowne okienka), wiec o jakiejkolwiek pracy moge tylko pomarzyc. Dlatego dorabiam sobie na zakladach bukmacherskich, od paru miesiecy gram bardziej powaznie i skutek od 400 do 1200 zł miesiecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś