Dodaj do ulubionych

Pytanie o Geografię

IP: *.ae.krakow.pl 02.03.06, 10:05
Cześć,
Obecnie studiuję na 3 roku ekonomii ,chciałabym sobie wziąć w przyszłym roku 2
kierunek,studia licencjackie na kier.Geografia ,na UJ.Czy ktos z wam tam
studiuje?czy studia są ciężkie ( chodzi mi zwłaszcza o kartografię),czy dużo
jest wyjazdów i praktyk w czasie wakacji,da się to pogodzić z czyms innym ,z
pracą i w ogóle?no i czy jesteście zadowoleni;)
Obserwuj wątek
    • Gość: myszka Re: Pytanie o Geografię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 22:00
      hej!
      w prawdzie jestem na studiach zaocznych geografia spec turystyka i powiem
      tak..nie jest łatwo...hmm kartografia... tu już powstała legenda na ten
      temat...są jeszcze inne kursy jak geoekologia, hydrologia, które trochę
      "troszkę" dają się odczuć:)
      nauki jest sporo nawet na zaocznych.

studia ciekawe...odnośnie wyjazdów- teraz w sesji letniej ma być jakiś wyjzad(no
      ale zaoczne rządzą się troche innymi prawami niż dzienne) a pracuję zgodnie ze
      swoim kierunkiem studió, więc jest oki:)
      • r.richelieu Re: Pytanie o Geografię 02.03.06, 23:59
        a pracuję zgodnie ze
        > swoim kierunkiem studió, więc jest oki:)

umieram z ciekawości co to za miejsce ;)
        • Gość: myszka Re: Pytanie o Geografię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:39
          oj czepiasz się...zjadło mi się literkę;)zdarza się:):):)
          • r.richelieu Re: Pytanie o Geografię 03.03.06, 19:55
            Nigdy w życiu ;) też robię literówki i nawet ich nie poprawiam. Autentycznie
            interesuje mnie co to za miejsce zgodne z kierunkiem
            • Gość: z. Re: Pytanie o Geografię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:59
              Stawiam na biuro podróży albo może jakis hotel? skoro studiujesz turystykę?a
              tak w ogóle ,chyba bardzo fajne studia?
              • rr.richelieu Re: Pytanie o Geografię 03.03.06, 20:02
                co znaczy w tym przypadku "fajne studia" ?
                • Gość: z. Re: Pytanie o Geografię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:32
                  To znaczy poprostu wyjątkowo jak dla mnie ciekawy kierunek ,tylko szkoda ,że w
                  Polsce jakoś nie ma pomysłów na absolwentów,a szkoda.
              • Gość: myszka Re: Pytanie o Geografię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:06
                na początku przerażały mnie niektóre kursy ale teraz już jest oki!
                chciałam studiować turystykę na innej uczelni...ale znalazłam się na UJ i bardzo
                się cieszę z tego powodu...:)
            • rr.richelieu Re: Pytanie o Geografię 03.03.06, 20:00
              no dobrze, doczytałam w innym wątku. pass. Specjalność turystyczna to chyba
              jedyna specjalność dająca tak jasne perspektywy pracy. Inne specjalności z
              turystyką niewiele mają wspólnego, ale kierownicy biur podróży niegeografowie
              dają się nabierać ;)
            • Gość: myszka Re: Pytanie o Geografię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:01
              Celem studiów jest kształcenie specjalistów z zakresu geografii oraz gospodarki
              turystycznej, posiadających wiedzę geograficzną oraz umiejętności w zakresie
              organizacji turystyki i wypoczynku, zarządzania przedsiębiorstwami turystycznymi
              oraz sektorem turystycznym na różnych szczeblach administracji samorządowej.

Absolwenci będą przygotowani do podjęcia pracy w podmiotach gospodarczych
              szeroko rozumianego sektora usług turystycznych, samorządach regionalnych i
              lokalnych, a także organizacjach turystycznych; mogą pracować również jako
              nauczyciele geografii na wszystkich poziomach nauczania (po zaliczeniu
              odpowiednich zajęć pedagogicznych) oraz jako nauczyciele w szkołach turystycznych.

Więc obecnie pracuję w biurze podróży...
              • rr.richelieu Re: Pytanie o Geografię 03.03.06, 20:04
                a jak przebrnęłaś przez konieczność umiejętności obsługi Amadeusa chociażby? I
                brak 2 tygodni praktyk. Teraz chyba większą uwagę przykłada się do tego typu
                głupostw niż wtedy gdy ja pracowałam w biurze podróży bez praktyki. Teraz to se
                ne da.
                • Gość: myszka Re: Pytanie o Geografię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:13
                  hmm AMADEUS...przyznam że nie przepadam za tym systemem:/ szkoleń żadnych nie
                  miałam,uczyłam się na klientach...
                  • Gość: Richelieu* Re: Pytanie o Geografię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:19
                    nie nie, każdego programu tego typu da się nauczyć raz dwa, chodziło mi o to w
                    jaki sposób Cię przyjęli. Często maglują z tych programów, a czasem neistety
                    wolą panienkę po Żaku niż geografa. Obyś na tym stanowisku została geografem
                    • Gość: myszka Re: Pytanie o Geografię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:29
                      więc do pracy dostałam się z ogloszenia...nie przypadł mi do gustu AMADEUS gdyż
                      jest w języku niemieckim, a niestety nigdy nie miałam z nim kontaktu i trochę
                      ciężko było na początku!ale jak mówią ćwiczenia czynią mistrza:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka