Dodaj do ulubionych

mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:10
Proszę o pomoc w przeliczeniu następującej wartości:91218J/kg
ile to kJ/kg ?Bardzo proszę o pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: m3lm4k Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! IP: *.opticom.pl 11.04.06, 15:17
      x1000 :)
      • Gość: kJ Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! IP: *.klaudyny.waw.pl 12.04.06, 10:52
        Gość portalu: m3lm4k napisał(a):
        > x1000 :)

a moze /1000 ? Co ty na to? ;)
        • Gość: m3lm4k Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! IP: *.opticom.pl 13.04.06, 09:44
          oczywiscie mialem na mysli pomnozenie mianownika ;-)
          • Gość: kJ Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! IP: *.klaudyny.waw.pl 13.04.06, 11:06
            Tylko, że chodziło o zamianę ‘J’ a nie ‘kg’ :)

A tak w ogóle, to tyle osób się wymądrzało w tym wątku i wyśmiewało autorkę
            pytania, a nikt tej pomyłki nie zauważył!
            • Gość: m3lm4k Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! IP: *.opticom.pl 13.04.06, 11:31
              mnozac mianownik przez 1000 uzyskalibysmy kJ :) jest to rownoznaczne z
              podzieleniem przez 1000

PS. przyznaje sie, ze przez niewuage pomylilem sie, ale wiekszosc uzytkownikow
              nie zglaszajac sprzeciwu przytaknela ;-)
    • ba_ba_ja_ga Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! 11.04.06, 16:14
      Boże, ty widzisz i nie grzmisz!!!

Przeca 1 kJ = 1000 J

Proste??
    • Gość: YaBasta Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.06, 16:27
      to jest zart prawda? prosze powiedz ze to jest zart.
    • Gość: Kaśka Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:35
      Dziękuję bardzo za pomoc.
      P.S No co?Ja nie studiuję matematyki ani fizyki tylko biologię ;-)
      • Gość: YB Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.06, 16:46
        powiedz to pani w sklepie jak bedziesz chciala kupic pol kilo cukierow a pani bedzie wazyc w dekagramach
        • katriel Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! 12.04.06, 23:29
          Ja ostatnio poprosilam w sklepie o cwierc kilo kokosanek.
          - Ile??? - zdziwila sie ekspedientka.
          - Cwierc kilo - powtorzylam.
          - Yyyy - spojrzala na mnie niepewnie. - To jest czterdziesci deko, czy jak?
          • Gość: YaaBaa Re: mega-giga problem z przeliczaniem.Pomocy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.06, 01:17
            Za duzo wymagasz moze pani w sklepie skonczyla biologie badz cos innego a nie matematyke. to skad miala wiedziec?
    • Gość: YB mega-giga-rozwiazanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.06, 16:44
      kJ to okolo 3,1412*e^-2 J czyli 91218J/kg=91218/(3,1412*e^-2)kJ/kg to wychodzi okolo 214572,142 kJ/kg.
      • Gość: M. Re: mega-giga-rozwiazanie IP: *.autocom.pl 11.04.06, 23:17
        hehe, nie moge, musze się wpisac :) Dobrze dla matematykó, że wiedzą, że w kilogramie jest 1000 gramów, a kilometr ma 1000 metrów. Jak będziemy mieli takich biologów, to nam to dobrze nie wróży... :)
        • Gość: mat Re: mega-giga-rozwiazanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.04.06, 00:31
          A póki co, trzeba będzie sprawdzać datę urodzenia mgra biologa / lekarza / ...
          zanim łyknie się cokolwiek co on wyliczy - ci urodzeni po 1989 będą na
          szczęście musieli mieć maturę z matematyki zanim dostaną dyplom mgra i chyba
          potrafią podzielić przez tysiąc :)
          • Gość: Sil Re: mega-giga-rozwiazanie IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.06, 10:10
            Ja urodziłem się przed 1989 i wybieram się na biologię, więc nie mogę siedzieć
            cicho :) Fizykiem jestem raczej niezbyt wybitnym (mało powiedziane ;)), ale ile
            to "kilo-" wiem. Dziwi mnie trochę problem koleżanki, bo przecież na biologii
            sporo jest fizyki, matematyki(statystyki) i cała masa chemii, a tam napewno
            jednostki w stylu "kilo" są potrzebne. Domyślam się, że zadanie zdawało się "za
            proste" i szukała haczyka. To się zdarza :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka