Gość: Darko IP: *.acn.waw.pl 02.01.03, 17:21 Do którego roku życia można studiować dziennie? Mam 25 lat, skończyłem studia i wybieram się na kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ginny Re: student dzienny - 25 lat IP: router:* / 10.102.21.* 02.01.03, 17:36 Mam wrażenie, że ograniczenia wiekowe są tylko na medycynie. Na uniwerkach można studiować dziennie do końca życia, jeśli ktoś chce, no bo czemu właściwie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: student dzienny - 25 lat IP: *.pwradio.pl / 192.168.15.* 03.01.03, 20:44 a ja mam dodatkowe pytanie. wlasnie ejdne studia skonczylam i takze mam zamiar wybrac sie na kolejen, oczywscie w systemie dziennym . slyszalam ze takie osoby czasem otzrymuja stypendium "za mgr". czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemasca Re: student dzienny - 25 lat IP: *.acn.waw.pl 04.01.03, 01:15 nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: student dzienny - 25 lat IP: *.localdomain / 195.117.90.* 03.01.03, 22:15 Ja co prawda nie poszłam na drugie studia po skończeniu pierwszych, tylko gdy byłam na trzecim roku. Ale i tak różnica między mną a 19-latkami jest czteroletnia. Zadam więc ci pytanie. Czy znając psychikę 19-latka i swoją nie będziesz czuł się osamotniony w towarzystwie które mógłbyś uczyć? Bo zdarzają się oczywiście wyjątki, ale generalnie 19-latek jest jeszcze bardzo dziecinny, to studia są okresem kiedy dojrzewa społecznie. Chyba, że tak jak ja, nie potrzebujesz aż tak silnych więzi z grupą, co może być trochę trudne na studiach dziennych, ale skoro ja wytrzymuję... Są osoby młodsze o rok ode mnie i o dwa, więc jakieś tam rodzynki się zdarzają. A co do pytania. Nie ma granic, tylko w szkole aktorskiej są, np. w PWST w Warszawie górna granica wieku to 22 lata. W szkołach MON też jest granica wieku, 25 lat chyba. Ale jeśli nie chcesz zostać aktorem albo żołnierzem to masz czasu do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: student dzienny - 25 lat IP: *.pwradio.pl / 192.168.15.* 03.01.03, 22:25 a co ze stypendium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: student dzienny - 25 lat IP: *.localdomain / 195.117.90.* 04.01.03, 01:09 Nie wiem czy to do mnie pytanie, co ze stypendium. Nie wiem czy za mgr jest stypendium. ja poszłam na drugi kierunek na trzecim roku pierwszego, ale to są dwie zupełnie inne szkoły bo jednen to uniwersytet a druga politechnika i nikogo nie obchodzi co ja robię na drugiej uczelni. Mam takie gratyfikacje z tego tytułu, że usprawiedliwiam sobie mnóstwo nieobecności drugą szkołą. Chociaż prawdę mówią ja nie w szkole wtedy jestem gdy mnie nie ma ;) tylko w pracy. A stypendium i tak mam na dziennych, naukowe. Tyle, że to co dostanę w jednej szkole wydam na drugą na czesne zaocznych. Ale postawiłaś pytanie. Stypendium za mgr... Muszę się dowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darko Re: student dzienny - 25 lat IP: *.acn.waw.pl 04.01.03, 21:23 Jeśli chodzi o granice wiekowe to bez obaw. Moim pierwszym kierunkiem była pedagogika specjalna. Teraz wybieram się na polonistykę. Jeszcze nie wiem czy na studia zaoczne czy dzienne, ale pewnie i tak skończy się to wszystko na pracy z delikwentami o wieeeeeeeeeele młodszymi ode mnie. Przy okazji, dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemasca Re: student dzienny - 25 lat IP: *.acn.waw.pl 04.01.03, 01:14 Do ktorego chcesz! Nie ma zadnych ograniczen. Odpowiedz Link Zgłoś