Dodaj do ulubionych

Technologia drewna

IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.06, 09:50
Witam!
Ostatnio zainteresował mnie ten kierunek, na poznańskiej AR. Wydaje się
całkiem przyzwoity, niestety znalazłem na jego temat wiele sprzecznych opinii.
Niektórzy mówili wręcz, że to kierunek "beznadziejny" i żeby dać sobie znim
spokój. Proszę Was o zdanie na temat TD. Czy studia te dają konkretne
możliwości zatrudnienia, a może trzeba mieć wielkie szczęście, żeby cokolwiek
znaleźć? Czy TD rzeczywiście jest tak trudna jak słyszałem, a może to poprostu
kwestia motywacji? Proszę o wypowiedź absolwentów tego kierunku, studentów
obecnych, potencjalnych, a także ludzi, którzy wiedzą coś o technologii drewna
z innych źródeł . Wierzę, że te informacje będą przydatne nie tylko dla mnie.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: m3lm4k Re: Technologia drewna IP: *.opticom.pl 26.05.06, 14:04
      Widziales/as powyzej napis - " Zanim zapytasz poszukaj w archiwum " ?

Zeby to jeszcze watek sprzed miesiecy byl, pod dziwnym tytulem, a tu tydzien
      minal...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=36964714
      • Gość: Sil Re: Technologia drewna IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.06, 14:25
        Dziękuję. Szukałem w archiwum i czytałem już ten wątek. Dodam, że to nie jedyny
        poświęcony TD na tym forum. Jest to właśnie jedno ze źródeł "sprzecznych
        opinii", o których napisałem. Zakładając nowy temat liczyłem na bardziej
        konkretne informacje. Może rzeczywiście wystarczyło podnieść temat i nieco
        "pociągnąć za języki" tych, którzy wypowiadali się zbyt ogólnie. Następnym razem
        tak zrobię. Tyle mam na swoją obronę, ale pewnie nie potrzebnie, skoro wyrok juz
        wydany. Przynajmniej spał będę lepiej. ;)
        Pozdrawiam!
        • Gość: Sil Re: Technologia drewna IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.06, 14:27
          Niepotrzebnie*. Wszystko przez ten stres ;)
          • lol_niezly Re: Technologia drewna 26.05.06, 15:22
            To ja sie dorzuce :)
            Mam kolege co studiowal technologie drewna chyba na atr w Bygdoszczy, ale nie
            jestem pewien.Kierunek jak kierunek, ale obecnie tylko do niego dzwonia, on
            zaznacza drzewa do wyciecia, jakies oceny itd, inkasuje kase i tak w kolko :]
            • Gość: Sil Re: Technologia drewna IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.06, 15:51
              I to się nazywa konkret :D Takie "zielone" konkrety lubię najbardziej :D Dzięki.
              Wiesz może, czy bardzo się namęczył zanim znalazł tę pracę?
    • Gość: ala Kim mozna byc po takim zawodzie? IP: *.stegny.2a.pl 27.05.06, 00:13
      Kim mozna byc po takim zawodzie, sa to ciekawe studia?
      • Gość: m3lm4k Re: Kim mozna byc po takim zawodzie? IP: *.opticom.pl 27.05.06, 00:17
        Mozesz zostac pilkarzem pilkarskiej reprezentacji Polski i wystepowac w ataku w
        duecie z Rasiakiem :)
        • Gość: Sil Re: Kim mozna byc po takim zawodzie? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.06, 09:28
          Taak... Słyszałem, że w McDonald's też po tym przyjmują :P
          A tak serio, to z tego, co się orientuję, można po TD pracować w
          przedsiębiorstwach zajmujących się przetwarzaniem i obróbką drewna na różnych
          poziomach: od tartaków, przez fabryki mebli, po wytwórnie papieru. Oczywiście
          kwalifikacje zależą od ukończonej specjalności.
    • Gość: max Re: Technologia drewna IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.17, 15:35
      Po tym pracy nie ma. Ten kierunek był dobry w latach 70, 80 a nie teraz. Jest kierunkiem ciężkim i trzeba sporo robić ale nie daję nic w zamian.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka