Dodaj do ulubionych

PsYcHoLoGiA

26.06.06, 15:23
Witam! W zeszlym roku najbardziej obleganym kierunkiem w Polsce byla
Psychologia na UW. Oczywiscie, troszke sie pozmienialo, bo teraz nie ma juz
testu predyspozycji. Licza sie tylko wyniki matur...
Do studentow: z jakimi wynikami matur sie dostaliscie???
Do kazdydatow: z jakimi wynikami startujecie?? (wiem, ze jeszcze nie ma
oficjalnych wynikow, ale po tych proponowanych odpowiedziach kazdy mniej
wiecej oszacowal sobie liczbe punktow).
Obserwuj wątek
    • Gość: majka Re: PsYcHoLoGiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:08
      słabo sie robi jak sie czyta te wypowiedzi...myslisz że dlaczego ludzie nie
      odpowiadaja??bo brak im juz słów!skoro wiesz że to był najbardziej oblegany
      kierunek to nie trzeba byc zbytnio bystrym żeby sie domyslec że wyniki musza
      byc super!ale żeby zaspokoic twoja ciekawosc powiem że moja kolezanka dostała
      sie w tamtym roku na psycho na UW,miała wyniki miedzy 80 a 100% chociaz
      wiekszosc to 90-92 i była na koncu listy-ledwo się załapała
      • Gość: myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA IP: *.dyn.optonline.net 26.06.06, 17:44
        medzy 80 a 100? To bardzo ladnie :) Licze na podobne wyniki... Tyle ze w
        zeszlym roku byl ten test, ktory potrafil wszystko zmienic.
        • Gość: majka Re: PsYcHoLoGiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:58
          oczywiscie poziomy podst miała na ponad 90(wszytski),rozszerzone na 80 i wiecej
          • Gość: myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA IP: *.dyn.optonline.net 26.06.06, 19:08
            to na prawde bardzo dobre wyniki :) A jak jej poszedl test???
    • Gość: anna Re: PsYcHoLoGiA IP: *.telkonet.pl 26.06.06, 19:15
      Sorki, ale ile osób było na miejsce na UW (dziennie). Bo chyba nie więcej niż na UMCS (29,1 os/miejsce). Więc raczej wcale na UW nie było najwięcej chętnych!
      • Gość: majka Re: PsYcHoLoGiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:24
        szczerze powiedziawszy nie przypominam sobie zeby pisała jakis test
        • myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA 27.06.06, 13:54
          Hmmmmm... byl na UW test z rozumienia tekstu czytanego. Wbrew pozorom ponoc
          dosc trudny. Mial byc to test predyspozycji (tekst mial tematyke
          psychologiczna), z ktorego w tym roku zreygnowano. Moja kolezanka sie nie
          dostala mimo swietnych wynikow, bo zabraklo jej punkta na tescie. Pewnie by sie
          jeszcze dostala z rezerwowej ale w koncu poszla na inny kierunek...
        • myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA 27.06.06, 13:55
          DO ANNY: Byc moze masz racje... Na UW byla porownywalna liczba osob na jedno
          miejsce. Szczerze mowiac to mowili w radiu ze to najbarziej oblegany wydzial w
          Polsce... Sama tego nie wymyslilam ;)
      • Gość: ggggg Re: PsYcHoLoGiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 16:02
        Na UKSW też było ponad 20. Z tego co wiem to przez ostatnich kilka lat na UKSW
        było więcej chętnych niż na UW. Pewnie wynika to z takiego rozumowania, że na
        gorszą uczelnie będzie łatwiej się dostać.
        • Gość: myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA IP: *.dyn.optonline.net 27.06.06, 16:13
          hehe... to prawda. Na UKSW sa duzo nizsze wymagania i mnostwo ludzi sklada tam
          jako awarie ;)
          • Gość: M. Re: PsYcHoLoGiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 17:51
            na UMCS było prawie 30osób na miejsce, na UW chyba 27, na UKSW też ponad 20,
            ale mniej niż na te dwie poprzednie. Do testu predyspozyci na UW podchodziło
            tylko (?) 500 najlepszych kandydatów.
            • Gość: myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA IP: *.dyn.optonline.net 27.06.06, 21:53
              O.. to ciekawe. W kazdym razie to co bylo rok temu to juz malo istotne.
              Osobiscie zaluje, ze nie bedzie juz testu... jest juz tylko przelicznik
              procentowy. Ciekawe od ilu punktow na 100 ludzie sie zalapia... jak myslicie?
              • Gość: majka Re: PsYcHoLoGiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:41
                ja mysle ze gdzie 94-95
                • myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA 28.06.06, 16:59
                  Liczy sie rozszerzony jeyk (0.4) , podstawowy polski (0.2), podstawowa biologia
                  lub matma (0.2) i opcjonalnie rozszerzona biologia lub matma (0.1). Zobacz ile
                  z tego wszystkiego musieliby miec ludzie zeby zdobyc 95 punktow rekrutacyjnych.
                  Mysle, ze to praktycznie niemozliwe... moze kilka osob, ale to chyba jacys
                  geniusze ;)
                  • Gość: Krysia Re: PsYcHoLoGiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 17:15
                    Dziewczyno po co zakładasz 2 takie same posty. Juz kiedys była psychologia. Mam
                    nadzieje ze sie nie dostaniesz na ta psychologie, nie chciałabym widziec w
                    swoim gronie takich osob jak Ty!
                    • myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA 28.06.06, 17:52
                      Rzeczywiscie, zalozylam podobny post ale na w dziale "matura". Pomyslalam, ze
                      na to forum tutaj zagladaja studenci... chcialam sie dowiedziec z jakimi
                      wynikami sie dostali :) nie musisz byc od razu taka gresywna. To forum jest
                      wlasnie po to, zeby wymieniac informacje i zadawac pytania...
                      • Gość: Krysia Re: PsYcHoLoGiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 13:09
                        To nie agresywnosc...nie nadajesz sie na psychologie, jesli tak diagnozujesz
                        moj post! Ile mozn czytac to samo...psychologia, psychologia, bla, bla, bla!
                        • myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA 29.06.06, 15:12
                          Na tym forum nie znalazlam podobnego tematu... Zamiescilam go na
                          forum "matura". Moze przeczytaj je oba najpierw i wtedy zrozumiesz roznice ;)
                          • Gość: Krysia Re: PsYcHoLoGiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:16
                            Dla mnie jestes monotonna! Zmien płyte, bo niektorym mozesz obrzydzic te
                            psychologie!
                            • Gość: myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA IP: *.dyn.optonline.net 29.06.06, 15:22
                              Nie mam na celu obrzydzania komukolwiek tego pieknego kierunku :)
                              Szkoda, ze nie zaglada tu zbyt wielu kandydatow... Jestem po prostu ciekawa jak
                              sie ma moj wynik (narazie policzony mniej wiecej) na tle innych ... Poczytaj
                              inne posty: jest po kilka identycznych tematow... Ludzie sa po prostu ciekawi i
                              nie moga sie doczekac ;)
                              • Gość: Krysia Re: PsYcHoLoGiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:24
                                Ale w ten sposob obrzydzasz ten piekny kierunek...jeszcze nie studiujesz a
                                zaczynasz brac udział w wyscigu szczurów...
                                • Gość: myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA IP: *.dyn.optonline.net 29.06.06, 15:47
                                  moze i masz troche racji... Wcale nie cieszy mnie udzial w tym wyscigu :(
                                  Po prostu bardzo chce tam studiowac. To moje marzenie juz od lat, dlatego
                                  zbieram informacje i pytam innych...
                                  • Gość: M. Re: PsYcHoLoGiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:19
                                    poczekaj do wyników, nie ma co liczyć punktów samemu. na psychologię dostają
                                    się tylko najlepsi.
                                    życzę powodzenia.
                                    • Gość: myosotis_ola Re: PsYcHoLoGiA IP: *.dyn.optonline.net 29.06.06, 17:01
                                      Racja! Rowniez zycze powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka