Dodaj do ulubionych

co lepsze?!? Help!

03.07.06, 18:01
Witajcie! Mam mały dylemat.. tzn dla mnie jest on wielki i sama nie wiem co
jest lepsze - chodzi o studia oczywiście. Waham się między dziennikarstwem,
psychologią i socjologią. Pod uwagę biorę jeszcze filozofię - co według Was
jest lepsze do studiowania??? Biorę pod uwagę UJ.. Kurcze, pewnie ciężko się
dostać i tego się boję... poradźcie i napiszcie coś o tych studiach.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • svenja1 Re: co lepsze?!? Help! 03.07.06, 18:12
      Nie wiem co lepsze, ale pewnie dziennikarstwo i socjologia są najbardziej
      praktyczne z punktu widzenia późniejszego szukania pracy :)
    • Gość: butterfly Re: co lepsze?!? Help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:20
      na pewno nie filozofia, tzn kazdy lubi co innego, ale ten kierunek jest
      troszeczke bez przyszłosci!Psychologia jest bardzo ciekawa, ale jest juz duuzo
      psychologów, socjologie studiuje ja i na poczatku nie mogłam sie do niej
      przekonac, ale juz jest ok:)zaliczylam I rok:) studiuje na uam. Po prostu złóz
      na te wszystkie kierunki i zobaczysz gdzie sie dostaniesz:) albo mozna ciagnac
      2 kierunki;) powodzonka
      • Gość: Dugo Re: co lepsze?!? Help! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 00:43
        No to powiedziałaś, psychologów jest już dużo, a socjologów 100 razy więcej
        hehe, na większości prywatnych szkól jest socjologia
    • vanilla5 Re: co lepsze?!? Help! 08.07.06, 15:09
      A może ktoś studiuje w.w kierunki studiów i coś mi doradzi jeszcze??? Pozdrawiam.
      • Gość: gosia Rdo vanilla IP: *.futuro.com.pl 08.07.06, 16:34
        ja studiuje psychologie. i jest tak sobie. tzn nie wiem jak na ujocie ale na
        kulu nie jest zbyt ciekawie mnostwo nauki pamieciowej i jakos tak nie bardzo.
        moze dlatego mi sie nie podoba bo akurat tam wyladowałam choc wcale tego nie
        chciałam. w kazdym badz razie w tym roku zdaje na inny kierunek i wyjezdzam z lbn
    • Gość: Magda Re: co lepsze?!? Help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:43
      Dziennikarstwo, psychologia, socjologia i filozofia?
      zastanów się, z czego byłabyś najlepsza i co by ci się najbardziej podobało.
    • tropicana Re: co lepsze?!? Help! 08.07.06, 22:52
      Wejdź na strony odpowiednich uczelni/wydziałów i poczytaj, jakie przedmioty są
      na poszczególnych kierunkach.
    • Gość: 86 Re: co lepsze?!? Help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 22:59
      tylko nie dziennikarstwo. ja bym wybrała filozofię, bo może jest mało
      praktyczna, ale najbardziej chyba rozwija intelektualnie.
      • Gość: Kiwika Re: co lepsze?!? Help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 23:01
        Ja wybrałabym psychologie. Niezwykle wszechstronny kierunek.
    • Gość: olcia Re: co lepsze?!? Help! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.07.06, 01:13
      moim zdanie powinnas zlozyc na wszystkie.poczekac,zobaczyc na ktore sie
      dostaniesz i wtedy wybierac.jezeli teraz zlozysz na 1 i sie nie uda to bedziesz
      zalowala bo moze na inne bys sie dostala.jezeli uda sie na wszystkie-
      genialnie,ale pojawi sie problem :P moim zdaniem powinnas rozwazac psychologie
      i dziennikartwo.socjologie i filozofie pod warunkiem ze bedziesz chciala zrobic
      jakies podyplomowe lub drugi kierunek.pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka