bk32764 05.07.06, 12:35 Mam pytanie o anglistykę w Siedlcach (AP i NKJO) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrel Re: siedlce IP: *.skylogicnet.it 05.07.06, 13:38 A jakie to jest pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
bk32764 Re: siedlce 05.07.06, 14:32 Mam pytanie o jakość kształcenia i ilość osób na jedno miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrel Re: siedlce IP: *.skylogicnet.it 05.07.06, 15:10 Nie wiem, ale ja skladam na AP na administrację i Marketing i Zarządzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
joostina Re: siedlce 21.08.06, 16:37 Czy AP to Akademia Pedagogiczna? Nigdy nie byłam w Siedlcach, tak w ogóle, ale kolegia językowe cieszą się niezłą opinią - nie tylko rzetelnie uczą danego języka, mam na myśli aspekt praktyczny, ale także oferują fajowe "przedmioty akedemickie", jak historia, lingwistyka czy literaturoznawstwo. Oczywiście, mam wyłącznie na myśli kolegia państwowe. Sama skończyłam takie kolegium i cieszę się, że nie poszłam na filologię w większym, czytaj droższym, mieście. Nie jest to żadna zawiść, na filologię na Wrocławskim poszła moja kumpela, która maturę ustną z anglika zdała na 4; miałam więc niezłą skalę porównawczą nt tego, co wykładają na mojej i jej uczelni - miałam "zachrzan" w kolegium i cierpiałam z tego powodu niezmiernie, ale jak słyszałam, że ta kumpela na 5. roku ma problemy ze swobodnym mówieniem, idiomami i general wiadomościami choćby o GB, to miałam satysfakcję. O anglistykach na uczelniach pedagogicznych slyszałam sporo złegp ("kursiki językowe"), ale nie studiowałam tam sama, więc niczego nie twierdzę. O renomie kolegium językowego, sytuacja wyjątkowa jeśli chodzi o uczelnie wyższe, nie swiadczy wielkość miasta, w ktorym to kolegium się znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: siedlce 21.08.06, 18:12 AP to akademia Podlaska, ale to rzczywiście jest szkoła, gdzie uczą głównie pedagogiki i rolnictwa. Na pewno angielskiego to cię tam nie nauczą. Jeszcez 2 lata temu zajęcia na anglistyce odbywały się w budynkach przypominających baraki, poziom nauczania zerowy. Głupsza wychodzisz niż wchodzisz. Zdecydowanie lepiej iść do kolegium nauczycielskiego, dobrze uczą, masz uprawnienia pedagogiczne i bez problemu znajdziesz pracę po 3 latach studiów. Potem dorobisz gdzieś zaocznie magisterskie uzupełnijące. Odpowiedz Link Zgłoś