05.07.06, 12:35
Mam pytanie o anglistykę w Siedlcach (AP i NKJO)
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrel Re: siedlce IP: *.skylogicnet.it 05.07.06, 13:38
      A jakie to jest pytanie?
    • bk32764 Re: siedlce 05.07.06, 14:32
      Mam pytanie o jakość kształcenia i ilość osób na jedno miejsce
    • Gość: Andrel Re: siedlce IP: *.skylogicnet.it 05.07.06, 15:10
      Nie wiem, ale ja skladam na AP na administrację i Marketing i Zarządzanie.
    • joostina Re: siedlce 21.08.06, 16:37
      Czy AP to Akademia Pedagogiczna? Nigdy nie byłam w Siedlcach, tak w ogóle, ale
      kolegia językowe cieszą się niezłą opinią - nie tylko rzetelnie uczą danego
      języka, mam na myśli aspekt praktyczny, ale także oferują fajowe "przedmioty
      akedemickie", jak historia, lingwistyka czy literaturoznawstwo. Oczywiście, mam
      wyłącznie na myśli kolegia państwowe. Sama skończyłam takie kolegium i cieszę
      się, że nie poszłam na filologię w większym, czytaj droższym, mieście. Nie jest
      to żadna zawiść, na filologię na Wrocławskim poszła moja kumpela, która maturę
      ustną z anglika zdała na 4; miałam więc niezłą skalę porównawczą nt tego, co
      wykładają na mojej i jej uczelni - miałam "zachrzan" w kolegium i cierpiałam z
      tego powodu niezmiernie, ale jak słyszałam, że ta kumpela na 5. roku ma
      problemy ze swobodnym mówieniem, idiomami i general wiadomościami choćby o GB,
      to miałam satysfakcję.
      O anglistykach na uczelniach pedagogicznych slyszałam sporo złegp ("kursiki
      językowe"), ale nie studiowałam tam sama, więc niczego nie twierdzę.
      O renomie kolegium językowego, sytuacja wyjątkowa jeśli chodzi o uczelnie
      wyższe, nie swiadczy wielkość miasta, w ktorym to kolegium się znajduje.
    • beatrycze123 Re: siedlce 21.08.06, 18:12
      AP to akademia Podlaska, ale to rzczywiście jest szkoła, gdzie uczą głównie
      pedagogiki i rolnictwa. Na pewno angielskiego to cię tam nie nauczą. Jeszcez 2
      lata temu zajęcia na anglistyce odbywały się w budynkach przypominających
      baraki, poziom nauczania zerowy. Głupsza wychodzisz niż wchodzisz. Zdecydowanie
      lepiej iść do kolegium nauczycielskiego, dobrze uczą, masz uprawnienia
      pedagogiczne i bez problemu znajdziesz pracę po 3 latach studiów. Potem dorobisz
      gdzieś zaocznie magisterskie uzupełnijące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka