Dodaj do ulubionych

PSYCHOLOGIA

02.02.03, 22:59
chcę dostać się na ten kierunek, BO UWIELBIAM PSYCHOLOGIĘ!!!!!! ma pytanie do
obecnych studentów.jak wyglądają egzaminy wstępne, i jeśli moge prosić
napiszcie mi w jakim mieście się uczycie? czy w Warszawie są studia o tym
kierunku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mp Re: PSYCHOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 09:41
      W kraowie egzaminy sa beznadziejne, a do tego 30 osob na miejsce, wiec jezeli
      marzysz o studiowaniu psychologii na UJ radze wez sie za nauke i to
      porzadnie... Nie jestem studentem psychologii, ale wiele moich kolezanek (dodam
      bardzo zdolnych kolezanek) nie dostalo sie na ten kierunek, po prostu trzeba
      miec szczescie i juz... A z egzaminami- podana jest lista ksiazek
      obowiazujacych do egzaminu... co do formy egzaminu niech sie wypowie ktos kto
      je zdal :)
    • Gość: Ginny Re: PSYCHOLOGIA IP: router:* / 10.102.21.* 03.02.03, 10:42
      W Warszawie (na UW) egzaminy są upiorne. Test z języka obcego (angielski,
      niemiecki, rosyjski, francuski, hiszpański lub włoski) i testy z: polskiego,
      matematyki, biologii i historii (jeden przedmiot odrzucasz). Osób na miejsce w
      zeszłym roku było ok.15.
    • Gość: mati Re: PSYCHOLOGIA IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 03.02.03, 14:36
      W Gdańsku egzamin jest z biologii, historii, polskiego i z rozumienia dwóch
      tekstów naukowych. Testy z punktami ujemnymi. 21 osób na miejsce, ciężko się
      dostać. Studia już o wiele łatwiejsze.
    • Gość: meggi Re: PSYCHOLOGIA IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.03, 11:06
      w opolu 10 osób na miejsce.w tym roku był test wiedzy ogólnej,rozumienia
      tekstu,zadania logiczne,wiedza biologiczno-naukowa.czy trudne?zdałam bez
      przygotowania(dosłownie jeden dzień) ale nie wiem czy mogę określić jako
      łatwe.sama się zdziwiłam,ze mi tak dobrze poszło...etap drugi-ustny z wybranej
      ksiązki(jedna z trzech podanych).
    • Gość: lenamar Re: PSYCHOLOGIA IP: *.ds16.agh.edu.pl / 192.168.16.* 04.02.03, 21:51
      hej,
      jestem studentką ostatniego roku psychologii UJ w Krakowie (na wydziale
      filozoficznym, bo musisz wiedzieć, że jest jeszcze psychologia stosowana na
      wydziale zarządzania). Kiedy zdawałam egzamin wstępny składał się on z dwóch
      części: testu wiedzy ogólnej i testu umiejętności studiowania. Teraz zdaje się
      jest jeszcze jakaś lekturka, którą trzeba przeczytać i później coś na jej temat
      napisać.
      Egzamin jest naprawdę do zdania! To mity, że większość miejsc jest po
      znajomości czy kupiona. Ja i moi znajomi jestesmy tego dowodem: egzamin zdany z
      marszu, bez pomocy kasy, bez dyplomu renomowanego liceum, czy olimpijskich
      osiągnięć.
      Jeśli chcesz się zorientować, jak to wygląda dokładniej, to w sekretariacie
      instytutu można kupić testy z lat poprzednich.
      Powodzenia na egzaminach !!!
      • Gość: mirusia1 Re: PSYCHOLOGIA IP: *.icpnet.pl 05.02.03, 21:06
        Dziekuje za odpowiedzi. Bardzo mi na tym zależy, i naprawde czuje,że to MUSZĘ
        robić.odkad pamietam ciagle tylko doradzałam... kocham to robic. Pomagać.
        kocham wszystko co zwiazane z psychologia. Jeszcze jedno pytanie. Czy moge
        zdawać do różnych miast? bo chyba egzaminy nie przypadaja w tym samym dniu
        wszędzie?
        • Gość: Ginny Re: PSYCHOLOGIA IP: router:* / 10.102.21.* 06.02.03, 10:12
          Jasne, że nie. Chyba większość ludzi zdaje dzis na kilka uczelni. Tylko
          przygotuj się na kilku-kilkunastudniową trasę objazdową po kraju.
          • Gość: fibi Re: PSYCHOLOGIA IP: *.swic.dialup.inetia.pl 08.02.03, 14:29
            Gość portalu: Ginny napisał(a):

> Jasne, że nie. Chyba większość ludzi zdaje dzis na kilka uczelni. Tylko
            > przygotuj się na kilku-kilkunastudniową trasę objazdową po kraju.

Taaa ciekawe skad masz takie informacje - na pewno nie z autopsji. Egzaminy
            na poszczegolne wydzialy zazwyczaj sa w tym samym dniu na wszystkich
            uniwerkach -ewentualnie z jednodniowym poslizgiem. Wiec ja bym sie tak
            optymistycznie nie nastawiala. Jezeli bedziesz probowac dostac sie na
            psychologie stosowana na UJ to ostrzegam przed paniami w dziekanacie ktore
            zabijaja samym wzrokiem - nie chce mowic co sie dzieje jak otworza buzie.
            Pozatym laskawie moga Ci ewentualnie sprzedac testy z 3 ostatnich lat - gdzies
            tak 20 stron maszynopisu za ktore zabulisz 30 zetow. Sama radosc. Jesli jeszcze
            masz ochote tam studiowac to zycze powodzenia.
            • Gość: Ginny Re: PSYCHOLOGIA IP: router:* / 10.102.21.* 08.02.03, 14:39
              Owszem, z autopsji. Zdawałam maturę w 2002 r. i jakoś pół mojej klasy uganiało
              się po kraju zdając np. na 3 wydziały psychologii-więc wiem, że się dało tak
              robić. To tylko na medycynie egzaminy w całym kraju są jednego dnia.
              • Gość: fibi Re: PSYCHOLOGIA IP: *.swic.dialup.inetia.pl 08.02.03, 21:54
                Zapewniam Cie ze nie tylko. Srednio zorientowana osoba ktora chociaz raz
                zajrzala do przewodnika o porownala terminy o tym wie.
        • glossa Re: PSYCHOLOGIA 06.02.03, 16:03
          Gość portalu: mirusia1 napisał(a):

> Dziekuje za odpowiedzi. Bardzo mi na tym zależy, i naprawde czuje,że to
          MUSZĘ
          > robić.odkad pamietam ciagle tylko doradzałam... kocham to robic. Pomagać.
          > kocham wszystko co zwiazane z psychologia. Jeszcze jedno pytanie. Czy moge
          > zdawać do różnych miast? bo chyba egzaminy nie przypadaja w tym samym dniu
          > wszędzie?

Jednak psychologia, to nie tylko doradzanie ;-) To troszeczkę wyższa szkoła
          jazdy'i Twoj entuzjazm prawdę mówiąc troszkę mnie martwi...'Doradzania' (i tak
          z dużą poprawką) będziesz się uczyć dopiero w okolicach 3 roku.Reszta to
          brnęcie przez logikę, statystykę, biologię, mnóstwo zarysów i wstępów :-)
          Oby to nie był słomiany zapał ;-)
          A a propos terminów egzaminów: nie wszędzie, wypadają w tym samym terminie,
          ale się zdarza. Poza tym każda uczelnia (a wszędzie minimun to prawie 15 osob
          na miejsce) wymyśla coś innego i nie wiem czy warto tak się rozdrabniać.

ale powodzenia! :-)
          • Gość: yen Re: PSYCHOLOGIA IP: *.elk.mazury.pl 07.02.03, 22:49
            mam kumpele kończące studia na UŁ na kierunku psychologia doradztwa zawodowego.
            dziewczyny nigdy nie pracowały, a ich wysiłki w znalezieniu jakiejkolwiek
            dorywczej pracy są żałosne. są ostatnimi osobami, których doradzałabym się przy
            wybieraniu zawodu czy szukaniu pracy. doradzić sensownie może ci babcia albo
            przyjaciel. studia to całkiem co innego.
    • Gość: telemasca Re: PSYCHOLOGIA IP: *.acn.waw.pl 10.02.03, 13:19
      nie w Warszawie nie ma psychologii...nie przyjezdzaj tu, nie zdawaj, nie
      zawracaj sobie glowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka