Dodaj do ulubionych

student po czterdziestce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:58
Czesc, od października mam zamiar rozpocząc studia zaoczne. W tym roku kończę
40 lat. Czy studentka w moim wieku nie jest dla innych studentów jakimś
dziwolągiem? Czy widuje się na Waszych uczelniach dojrzałych studentów?
Obserwuj wątek
    • ragazzo11 Re: student po czterdziestce 11.07.06, 20:29
      o wiele więcej dziwolągów na studiach to osoby w wieku "poborowym", więc nie ma
      się czym przejmować.
    • Gość: koszatniczka Re: student po czterdziestce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:40
      No co Ty... Moja ciotka robiła mgr w wieku 45 lat. Kuzyn mojej kumpeli ma ponad
      30 i robi to samo. Ważne, że chcesz się rozwijać i nie patrz na innych tylko idź
      przed siebie ;-)
    • very_martini Re: student po czterdziestce 12.07.06, 10:54
      >iem? Czy widuje się na Waszych uczelniach dojrzałych studentów?

pewnie. rekordzistka na mojej uczelni miała 60 lat rozpoczynając studia i szło
      jej zdecydowanie lepiej, niż pozostałym, bo te studia były spełnieniem jej
      marzeń, przez lata niemożliwych do spełnienia:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • Gość: xx Re: student po czterdziestce IP: *.autocom.pl 18.07.06, 19:02
        Na dziennych być może że to było by troszeczkę dziwne ale na zaocznych
        eksternistycznych czy nawet wieczorowych myślę że absolutnie nie! Nawet na
        dziennych zdarzają się 40 latkowie.
        • Gość: poloko Re: student po czterdziestce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.06, 19:52
          xx - bzdury piszesz. na dziennych można studiowac do bodajze 27 lub 28 roku zycia.
          a 40letnia osoba na zaocznych? nie widze problemu, sam mialem starsze na
          wykladach :)
          • Gość: xx Re: student po czterdziestce IP: *.autocom.pl 19.07.06, 11:39
            poloko To ty bzdury wypisujesz! Jak chcesz wiedzieć to zależy od konkretnej
            uczelni albo i wydziału. Na niektórych uczelniach nie ma żadnego limitu
            wiekowego co wiem z autopsji a na innych wprowadzają jakieś ograniczenia że
            można składać papiery na dzienne właśnie chyba do 27 lat. Są uczelnie co
            rozwiązują to jeszcze w inny sposób, każąc sobie płacić osobą startującym na
            studia powyżej wieku 27(?). Wracając jednak do tematu. Ludzie około 40 lat na
            zaocznych to normalna sprawa.
            • Gość: gosc Re: student po czterdziestce IP: *.iwacom.net.pl 20.07.06, 00:08
              Nie ma limitu na studiach dziennych po za AT(akademią teatralną) studiować może
              każdy.
              • bkasiab Re: student po czterdziestce 20.07.06, 00:18
                I poza ASP. tam jest limit 27 czy 28 lat
                • Gość: <> Re: student po czterdziestce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 00:30
                  na ASP nie ma ,są studenci na dziennych po 30-tce nawet
          • Gość: mourinho Re: student po czterdziestce IP: 212.244.78.* 20.07.06, 00:26
            takich koło 30 na dziennych nie brakuje;)))) a co do zaocznych to mój znajomy
            rozpoczął studia prawnicze tuż przed 40 i nigdy nie wspominał by był dziwolągiem
            • Gość: hanwar Re: student po czterdziestce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 13:00
              medycyne mozna rozpoczac tez tylko do 27 r.z.
              dobry pomysl z tymi studiami, w kazdym wieku trzeba sie rozwijac.
              pozdrawiam i zycze powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka