Dodaj do ulubionych

Swiadectwo Dojrzałości -uczelnia nie udostępnia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:33
Jestem studentem drugiego roku PK. głównie dlatego ,że niedostałem sie na uj.
chciałem jednak nadal starać sie o przyjecie na UJ i na AGH. kłopot w tym że
moja obecna uczelnia odmówiła mi oddania Swiadectwa Dojrzałości i Swiadectwa
Ukończenia Liceum , jak więc mam złożyć papiery na dwie uczelnie skoro
posiadam tylko odpis Świad. Dojrzałości. Czy wystarczy zrobić z odpisu kopię
u notariusza?. Proszę podpowiedzcie coś.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Swiadectwo Dojrzałości -uczelnia nie udostępn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:43
      z tego co wiem uj chce świadectwo lub odpis dopiero po przyjęciu,więc problem
      chyba jest rozwiązany
    • Gość: k. Re: Swiadectwo Dojrzałości -uczelnia nie udostępn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:10
      i nawet po przyjęciu MUSZĄ przyjąć od ciebie odpis notarialny.
    • very_martini Re: Swiadectwo Dojrzałości -uczelnia nie udostępn 12.07.06, 16:46
      Uczelnia ma obowiązek udsotępnić Ci świadectwo, ponieważ jest ono Twoją
      własnością. Możesz je wypożyczyć na kilka tygodni. Ja swoje trzymam już rok i
      nikt się nie zorientował:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • Gość: aaasss Re: Swiadectwo Dojrzałości -uczelnia nie udostępn IP: *.chello.pl 15.07.06, 14:43
        ja tez bede musiala swoje pozyczyc. i odpis i org mam na uczelniach. ile
        kosztuje zrobienie odpisu?
        • Gość: kasia Re: Swiadectwo Dojrzałości -uczelnia nie udostępn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:09
          kopia swiadectwa mat:7,32zł brutto
          komplet(świadectwo mat,szkolne i dowód):30zł
    • Gość: Aga Re: Swiadectwo Dojrzałości -uczelnia nie udostępn IP: 194.146.128.* 15.07.06, 16:12
      Nie potrzeba tylu dużych liter;)
      U mnie rozwiązaniem problemu było złożenie na drugim kierunku odpisu świadectwa
      (tego wydawanego przez szkołę) i pisemko z pierwszego kierunku, że oryginał
      jest u nich.
      • Gość: <> Re: Swiadectwo Dojrzałości -uczelnia nie udostępn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:31
        na żadną z tych uczelni nie musisz miec oryginalnego świadectwa ,wystarczy odpis
        ze szkoły,albo odpis od notariusza.Tez poszłam rok temu po swiad.do swojego
        liceum,babka z sekretariatu powiedziałam ze wyda odpis ale zebym zapłaciła 30zl
        na cele szkoły!!! włosy stanęły mi dęba,co za idiotka myślałam zeby to zgłosić
        dyrektorce nawet,co za babsko okropne.Dasz odpis którys i nie będzie
        problemu,taka informacja jest nawet w wymaganiach rekrutacyjnych.
    • Gość: duplikat popros LO o Duplikat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:34
      Mozna w szkole poprosic o DUPLIKA nie odpis a wlasnie DUPLIKAT odpowiednich
      dokumentow pozwal na to rozporzadzenie ministra edukcaji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka