sophie23 20.07.06, 12:55 Czy ktoś może zauważył że ze starej matury NIKT się w tym roku nie dostał??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alena-m Re: wstępny (stara matura) 20.07.06, 14:25 tak, ja jestem nm ale pisalam egzamin z fizy. porazka ... 100x trudniejszy niz matura i niz w zeszlym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
aspirynka22 Re: wstępny (stara matura) 20.07.06, 18:25 To jest po prostu straszne.Z tego co pamiętam w tamtym roku było podobnie. Na AM w moim mieście też nie dostał się nikt ze starą maturą, a było tych osob ok 450... Ja zamierzam zdawać w przyszłym roku (też mam starą maturkę), i powiem szczeze, że jestem przerażona. Odpowiedz Link Zgłoś
sophie23 Re: wstępny (stara matura) 20.07.06, 22:11 Dokładnie... ja już chyba straciłam nadzieję... nie ma szans żeby przestwić się z typowego "uczenia pod kątem testu" na coś takiego!! Poza tym nowi maturzyści mogą składać z tego co wiem na 5 uczelni i poprawiać jeden przedmiot! Chyba trzeba się zapoznać dokładnie ze sposobem oceniania odpowiedzi zamiast co roku uczyć tego samego :/ Odpowiedz Link Zgłoś
aspirynka22 Re: wstępny (stara matura) 20.07.06, 22:31 Mnie najbardziej złości (to bardzo delikatnie powiedziane)własnie fakt, ze osoby z nową maturą mogą składać na kilka AM w PL. To według mnie jest bardzo nieuczciwe w stosunku do ,,staromaturzystów", ktorzy nigdy nie mieli takiej możliwości. A jeśli już coś takiego wprowadzono, to osoby ze SM powinny mieć również podobną możliwość. Na temat trudności egzaminów chyba już się nie wypowiem, bo jest zdecydowanie wyższy niż NM. Powoli zaczynam podejrzewać, że to coś w rodzaju ,,odsunięcia" osób ze SM od możliwosći studiowania na AMach. Jak wiadomo studiować nikomu zabronić nie wolno, a to wg, mnie jest coś w rodzaju ,,naturalnej eliminacji" osób ze starą maturą, i to jest najbardziej przykre:/ Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: wstępny (stara matura) 29.07.06, 19:16 Jesli moge cos poradzic..Otoz ja nie dostalam sie ( 6 lat temu ) na medycyne do Krakowa z powodu fizyki wlasnie. Uczylam sie sama nigdy nie pobieralam korkow, ale rowniez sama przylozylam sie do tej nieszczesnej fizykii i w ciagu roku opanowalam system w jaki ukladane sa zadania..no i dostalam sie z piekna punktacja :)) Proponuje opanowac wlasnie ten schemat, rozwiazywac setki jesli nie tysiace zadan z lat poprzednich , to sie naprawde nie zmienia, schemat jest ten sam , jedynie dane sie zmieniaja. Zycze wam duzo szczescia bo czasu na egzaminie malo i jak sie juz strzeli odpowiedz to lepiej nie rozwodzic sie nad nia tylko przystepowac do kolejnego zadania. Pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś