Dodaj do ulubionych

Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:22
Może trochę źle zadałam to pytanie. Kto zamierza iść na ten kierunke.
Wpisujcie sie. pozdawiam))
Obserwuj wątek
    • Gość: Martita Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:23
      Hej) Ja tam zlozylam i sie dostalam, jak wieszkosc osob. Duzo pewnei z tego
      porezygnuje, ale ja tam ide na pewno. wiec moze sie spotkamy . marta jestem))
      • Gość: Piotruś Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:33
        hej kolezanki(przyszle kolezanki heh), tez tam ide, a mam na imie Piotr. Mam
        nadzieje ze dam rady an tym kierunku. pozdro**
        • Gość: Karola Re: Kto się dostał na tech.chemiczna do Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:43
          Ja tam zlozylam, ale przyjeli mnie na biotechnologie na AR w Krakowie, wiec z
          tego kierunku zrezygnowalam. buziaki dla was!
          • Gość: up Re: Kto się dostał na tech.chemiczna do Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:18
            up
    • Gość: Magdzik Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.localmatmed.net / 213.17.237.* 28.07.06, 10:23
      No ja zamierzałam.. ale to był drugi kierunek:P Obecnie już jestem studentką
      chemii też w Gliwicach;*:)
      • Gość: olka Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:40
        Aha pamietam cie z forum: matura> tam chyba o czyms pisalysmy ale już nie
        pamietam. No ale tez na polibudzie.
        • Gość: Magdzik Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.localmatmed.net / 213.17.237.* 28.07.06, 12:51
          tak denerwowałyśmy się, bo jakoś osoby z rekrutacji nie kwapiły się do
          wrzucenia o godz. 15:00 wyników!! eh...:P kurczę już mam po dziurki w nosie ich
          organizacji... o ile to organizacją można nazwać!!
          • Gość: olka Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:08
            No pamietam, jak ja sie wkurzalam. Szczerze mowiac to wolalamm isc do Krakowa
            na AR na biotechnologie, ale niestety ejstem tam na rezerwowej, wiec nic z
            tego. Jak bylam ostatnio w Gliwicach to calkiem przyjmne mi sie wydalo to
            miasteczko(takei studeckie heh). A ty skad jestes??
            • Gość: Magdzik Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.localmatmed.net / 213.17.237.* 28.07.06, 13:11
              Mikołów 45 minut busem od Gliwic;) Więc mam blisko...W sumie to decydowało o
              wyborze tej uczelni. eh... no nic;) Kurczę, denerwuje mnie ta bezczynność:P
              Wiem, ze to głupie ale wolałabym coś robić...np. nagromadzić sobie juz
              odpowiednie książki... itd.Eh;)

A ty skąd jesteś:P Bo nie napisałaś w poście:PA nie pamiętam za bardzo czy
              wogóle pisałaś;)
              • Gość: olka Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:06
                A nie wiem, nawet nie pamietam czy pisalam. Ja jestem z Bierunia Starego i tam
                tez chodzilam do budy do LO(chyba kojarzysz gdzie mniej wiecej). Ja to jednak
                mam dalej do tych gliwic, wiec bede mieszkac w akademiku. Ale ogladalam juz te
                akademiki to bardzo fajne.
                • Gość: jola Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:22
                  ja tez na technologie chemiczna. miejmy nadzieje ze sie tam spotkamy buziak
                  • Gość: Myszka Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:28
                    a kto mi poda swoje gg z technologii chemicznej. bedziemy mogli pogadac i sie
                    lepiej poznac. ludziska piszcie swoje gg!!
                    • Gość: lolita Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:20
                      Myszka wysle ci na twojego maila. bo tez poszlam na ten kierunke mozemy sie
                      poznac . pozdrawiam)
                      • Gość: kaja Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:42
                        tez sie pod tym podpisuje. napisze do ciebei na gg. papa
                        • Gość: uska Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 18:57
                          Jak myslicie na tym naszym kierunku bedzie duzo cfozy i matmy>
                          • Gość: up Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:49
                            up
                            • Gość: wojtas Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:20
                              hej ludziska! tez tam ide, spotkamy sie w pazdzierniku!!
    • Gość: trzpiot Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.kat.3s.pl 01.08.06, 01:47
      ja też tam idę i też się spotkamy w październiku,miłych wakacji życzę :)
      • Gość: Alex Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 17:54
        Kto sie boi ze nei da sobie rade na tym kierunku. Bo ja no boje sie ze nei
        poradze sobie z fizyka. heh a moze ktos jest dobry z fizy i mi pomoze cio??
        • Gość: gung_ho Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 19:04
          Do przejrzenia: tch.physica.pl/
          • Gość: Alex Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 19:29
            Dzieki przyda sie
            • Gość: wiolka Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:02
              a zna ktos stronke cos o chemii na tym kierunku i o matematyce.
              • Gość: mariolka Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:44
                tez sie podpisuje pod tym, bo chce wiedziec na jakim to bedzie poziomie.
                • Gość: piotrek Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:19
                  nie ma takiej stronki, tylko z fizyka jest
                  • Gość: marta Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 17:11
                    Jestem studentka tego kierunku w gliwicach, tzn teraz juz na drugim roku.
                    Mysle, ze z latwoscia utrzymia sie te osoby ktore sie veda uczyc i ktore w
                    miare lubia chemie, fize oraz mate. Nie ma tak zle. jak czegos nie wiecie to
                    pytajcie, odpowiem.
                    • Gość: aniaa Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.dwtele.pl 05.08.06, 17:27
                      marta to mam do ciebie takie pytanie
                      jmieliscie przed rozpoczeciem zajecia wyrownawcze z fizy chemii i matmy? warto
                      na nie chodzic??
                      i czy grupy byly przydzielane alfabetycznie? i po ile osob bylo w jednej/okolo?
                      i jacy ludzie sa?
                      • Gość: marta Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 17:52
                        Tak warto, bo wtedy zepoznajesz sie jaki bedzie na caly semestr poziom
                        matematyki fizyki i chemii, ale nei boj sie jak sie bedziesz uczyc to dasz
                        rade.Grupy byly dzielone alfabetycznie, ale mysle ze mala zamiana zawsze moze
                        byc. U nas wprawdzie nikt sie nei zamienial, bo nikt sie prawie nie znal. Ale
                        ludzie super, bynajmniej na naszym roku, nie wiem jak teraz bedziecie
                        mieli.Nas podzielono na 3 grupy, ale w tym roku moze byc inaczej.
                        • Gość: Olka Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 17:54
                          alfabetycznie?? oj nie wiedzialam, myslalam ze sie sami bedziemy dzielic. A kto
                          ma nazwisko na poczatku tak jak ja? heh
                          • Gość: aniaa Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.dwtele.pl 05.08.06, 18:01
                            ja mam prawie na koncu:)
                            muwisz ze was podzielono na 3 grupy
                            z technologi jestes? bo wiem ze w tamtym roku na technologi bylo 7 grup
                            • Gość: Olka Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:02
                              no to ile to jest w koncu grup? Mam pytanie do ciebie Aniu, nie boisz sie ze
                              fiza bedzie tam na wysokim poziomie>
                              • Gość: aniaa Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.dwtele.pl 05.08.06, 18:06
                                ja slyszalam ze tam matma jest ciezka a fiza jest bardzo ciezka
                                ja sie wlasnie boje fizyki bo nigdy jej nie lubilam i nie rozumialam
                                • Gość: Olka Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:13
                                  heh a ja myslalam ze moze lubisz fizyke i bys mi w niej pomagala hehe. Mam
                                  nadzieje ze jakos damy rade. A ogladals ta stronke z fizykii> tam jest opisane
                                  wszystko na jakim poziomie. tez nie przepadam za tym przedmiotem
                                  • Gość: aniaa Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.dwtele.pl 05.08.06, 19:13
                                    heh.. fizy nie nawidze i chyba bedzie wiekszosc ludzi takich jak my ale napewno
                                    ktos sie znajdzie do pomocy;) jakos to bedzie
                                    tak tylko spojrzalam co tam
                                • Gość: gung_ho Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:39
                                  Z fizyką bym nie przesadzała. Wykładany materiał to poziom raczej słabego mat-fizu.
                                  Na matematyce kluczem do zaliczenia jest biegłość w liczeniu całek - nic więcej.

• Gość: gung_ho Re: Kto się dostał na tech.chemicznado Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:28
                              W październiku 2005 przyjętech podzielono na 7 grup.
                              • Gość: Olka do gung_ho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 10:36
                                A podział był alfabetycznie??
                                • Gość: m3lm4k Re: do gung_ho IP: *.opticom.pl 06.08.06, 13:14
                                  Pozwole sie wtracic :) Podzial jest ALFABETYCZNIE! Kilka postow wyzej o tym
                                  napisano.
                                  • Gość: kasia Re: do gung_ho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:18
                                    co podzial jest alfabetyczny na grupy. ??? moja umpela jest osatnia a ja na
                                    poczatku a chcemy byc razem bez sensu!!
                                    • Gość: m3lm4k Re: do gung_ho IP: *.opticom.pl 06.08.06, 16:54
                                      To dodam jeszcze, ze jesli bedziecie mialy szczescie zawsze ktoras z Was moze
                                      sie zamienic, ale tylko wtedy, gdy znajdzie druga osobe, ktora zdecyduje sie
                                      pojsc do macierzystej grupy, osoby, ktora chce sie przeniesc. Mam nadzieje, ze
                                      napisalem to zrozumiale :)

Swoja droga intryguje mnie jak byscie chcieli dobierac sie sami w grupy.
                                      Prosilbym o odpowiedz :)
                                      • Gość: Kasia Re: do gung_ho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:15
                                        No w sumie sie nie znamy, wiec lista alfabetyczna bedzie chyba tutaj wskazana.
                                        • Gość: Olka DO m3lm4k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:16
                                          Ty juz jestes na 2 roku> I jak dajesz rade z ta fiza i mata?? Jest bardoz
                                          ciezko na tym kierunku??
                                          • Gość: gosc Re: DO kasi IP: *.dwtele.pl 06.08.06, 18:24
                                            do kasi
                                            na jaka litere ma twoja kolezanka nazwisko ja tez chcialam sie zamienic
                                            mam nazwisko na P
                                            m3lm4k to nie ma mozliwosci zeby sie przeniesc jeeli nie znajde taka osobe z
                                            ktora moglabym sie zamienic??
                                            • Gość: gung_ho Re: DO kasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:48
                                              Zobaczycie, że po pierwszym semestrze zabawa w kompletowanie grup dziekańskich
                                              zacznie się na nowo z powodu wykruszania się ludzi.
                                              Ja na drugim semestrze spotkałam się zaledwie z połową mojej "starej" ekipy.
                                            • Gość: m3lm4k Re: DO kasi IP: *.opticom.pl 07.08.06, 10:04
                                              Wiesz moze jest i mozliwosc, ale na pewno zdecydowanie mniejsza.
                                              Moje zdanie jest takie, ze czasem na uczelniach blizej do feudalizmu niz
                                              demokracji ( nie mowie o zadnej konkretnej uczelni ) - pozostawiam to zdanie do
                                              przemyslenia ;-)
                                          • Gość: m3lm4k Re: DO m3lm4k IP: *.opticom.pl 07.08.06, 10:03
                                            Nom jestem. Wprawdzie nie do konca technologii, ale....:)
                                            Co do maty - bedziesz sie przykladac, to nie widze problemu, by zaliczyc. Jak
                                            juz wyzej wspomniano trzeba byc z calkami za Pan brat ;-)
                                            Fizyka... Skonczylem swoja edukacje fizyki na 1 roku :) Wszystko zalezy od
                                            prowadzacego, ale tez radzilbym sie mimo wszystko przylozyc ;-)
                                            Tak dla rozjasnienia sytuacji dam statystyczne dane z ostatniej sesji ( nie
                                            bierzcie tego do siebie ;-) )

Na I terminie z fizyki zaliczylo 24%
                                            Natomiast na II 16%
                                            Ale zawsze jest jeszcze trzeci ;-)

Pozdrawiam!
                                            • Gość: Kasia Re: do gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:01
                                              Moja kumpela ma nazwisko na U, czyli bedzie w ostatniej grupie.
                                              • Gość: Olka Re: do gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:02
                                                Tzn ze tak duzo osob oblewa juz po 1 semestrze, teraz to ja sie zaczynam bać
                                                czy dam rade
                                                • Gość: gung_ho Re: do gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:07
                                                  Podejrzewam, że technologia chemiczna dla wielu nie jest wymarzonym kierunkiem.
                                                  Ludzie "oblewają" z różnych powodów.Głównie chyba dlatego, że im nie zależy żeby
                                                  się utrzymać,zdawali przecież na farmację czy inną medycynę a na politechnikę
                                                  przyszli przezimować.
                                                  Pierwszy semestr na szczęście jest łatwiejszy od drugiego, zajęć nie jest dużo
                                                  (chociaż na drugim jest ich jeszcze mniej) i ma się czas przyzwyczaić, że bez
                                                  przerwy czegoś od nas chcą.
                                                • Gość: ela Re: do karola IP: *.dwtele.pl 07.08.06, 13:07
                                                  KAROLA.. a ile mialas punktow na polibudzie ze sie dostalas na AR na
                                                  biotechnologie? /pytam bo tez mialam tam zdawac ale wybralam inny alternatywny
                                                  kierunek
                                                  • Gość: Karola Re: do karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:54
                                                    Ja mialam 265 punktów przeliczajac na AR(czyli mialam chemie podstawe i
                                                    rozszerzenie oraz polski : podstawa + rozsz, angol: podstawa+ rozszerzenie).
                                                    Wiec zeby sie tam dostac trzeba bylo duzo rozszerzenia miec(niestety). A czyli
                                                    ty idziesz na ta technologie chemiczna tak? Ja uwazam ze to bardzo ciekawy
                                                    kierunke, ale jak sie dostalam na ta biotechnologie to ide juz tam do krakowa,
                                                    bo poza tym mam blizej. pozdrawiam))
                                                  • Gość: Anka Re: do karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:55
                                                    A po ile osob jest w 1 grupie??? I kto bedzie w tych poczatowych grupach???
                                                  • Gość: ela Re: do karola IP: *.dwtele.pl 07.08.06, 15:05
                                                    no ja ide na tech chemiczna, ja bym w krakowie musiala miszkac w akademiku a na
                                                    polibude to mam blizutko bo z gliwic jestem
                                                    Karola.. a ile mialas procent z chemii podstawy i rozszezenia z matury?/jak
                                                    mozesz napisac
                                                  • Gość: Karola Re: do karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 20:58
                                                    No chemia mi stosunkowo dobrze poszła, tzn zawsze moglo byc lepiej ale nie
                                                    narzekam. Z podstawy mialam 90% a rozszerzenie: 76%
                                                  • Gość: Mariolla Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:01
                                                    A kto ma nazwisko na poczatku listy alfabetycznej tak jak ja?? zglaszac się:)
                                                  • Gość: up Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 19:25
                                                    up
                                                  • Gość: goska Re: do gung_ho IP: *.dwtele.pl 08.08.06, 23:31
                                                    mowisz ze na 2 semestrze od nowa was dzielono na grupy? jak patrzylam na plan
                                                    to na drugi semestr rozklad zajec jest podany tez dla 7 grup tak jak na
                                                    pierwszym.. technologie studjujesz?/
                                                  • Gość: gung_ho do gosi IP: *.darnet.pl 09.08.06, 09:43
                                                    Ten plan zajęć był podawany w połowie lutego, czyli jeszcze przed
                                                    zaliczeniowym(poprawkowym) kolokwium z fizyki, n-tym kolokwium poprawkowym z
                                                    nieorganicznej i komisem z matematyki. Sesja zimowa przedłużona została do końca
                                                    marca, więc do tego czasu rzeczywiście na roku było ze 190 osób.
                                                    W kwietniu dopiero wywieszono ostateczne listy studiujących.
                                                    Dzięki za zwrócenie mi uwagi na tę nieścisłość.Mam nadzieję, że już nie wątpisz,
                                                    że studiuję t.ch.:).
                                                  • Gość: goska Re: do gosi IP: *.dwtele.pl 09.08.06, 09:49
                                                    ok:) to sie zapytam ile grup zostalo po pierwszym semestrze? i z jakiego
                                                    przedmiotu byl najwiekszy przesiew??
                                                  • Gość: gung_ho Re: do gosi IP: *.darnet.pl 09.08.06, 10:30
                                                    Dalej mnie odpytujesz;)?
                                                    1.O ile pamiętam, to pięć grup (w tym repetenci).
                                                    2.Z fizyki, z matematyki też.
                                                  • Gość: marta Re: do gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:01
                                                    to niemozliwe ze az tylu odpadlo. mam juz stracha.
                                                  • Gość: klaudia Re: do gosi IP: *.dwtele.pl 10.08.06, 06:39
                                                    po ile bylo osob w jednej grupie w zeszlym roku?
                                                  • Gość: bartek Re: do gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:37
                                                    nie wiem:)
                                                  • Gość: up Re: do gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:01
                                                    up
                                                  • Gość: basiula technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 19:28
                                                    Ja to o mate sie nei boje, tylko o fize, zreszta jak wiekszosc:)
                                                  • Gość: ona Re: technologia chemiczna IP: *.dwtele.pl 13.08.06, 21:13
                                                    o fize tez sie troche boje, ale poki co sie tym nie przejmuje wkoncu sa
                                                    wakacje;]
                                                  • Gość: grzesiek Re: technologia chemiczna IP: *.dwtele.pl 15.08.06, 18:12
                                                    a po ile osob bylo w zeszlym roku w jednej grupie??
                                                  • Gość: grzesiek Re: technologia chemiczna IP: *.dwtele.pl 18.08.06, 09:24
                                                    ???
                                                  • Gość: madzia Re: technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 23:27
                                                    po 18 osob i 7 grup.
                                                  • Gość: renia Re: technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 23:28
                                                    Mam pytanie, kto bedzie w pierwszej grupie(czyli ma nazwisko na początku) i
                                                    chcialby sie zamienic i byc w ostatniej????
                                                  • Gość: ona Re: technologia chemiczna IP: *.dwtele.pl 19.08.06, 08:36
                                                    ja bede w 3 albo 4 od konca wiec jakby ktos sie chcial ze mna zamienic to niech
                                                    pisze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka