Dodaj do ulubionych

Kultoroznawstwo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:46
Witam, na wstepie zaznaczam, ze to nie ma byc zadna ironia i nie doszukujcie
sie w tym zadnego drugiego dna.

Zastanawiam sie kim sie jest po ukonczeniu Kultoroznawstwa, tzn jak np po
politechnice jest sie inzynierem i ogolnie moge sobie wyobrazic co robi
inzynier w pracy to jakos nie moge sobie zwizualizowac czym sie zajmuje
kulturoznawca zawodowo?
Obserwuj wątek
    • Gość: MArta Re: Kultoroznawstwo IP: 195.189.33.* 28.07.06, 10:18
      Moja koleżanka pracuje w teatrze i zajmuje się pisaniem programów, kontaktem z
      prasą itp.
    • Gość: nika Re: Kultoroznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:52
      Hm...Adaś Miauczyński jest kulturoznawcą ;)
      • Gość: ja Re: Kultoroznawstwo IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 28.07.06, 11:54
        Kiedyś można było dostać pracę, a dzisiaj lepiej sobie odpuść.
    • Gość: ejcz Re: Kultoroznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:09
      dziennikarstwem się może zajmować. animacją kultury. pracą w organizacjach i
      stowarzyszeniach kulturalnych. chyba(!!!) też krytyką - np. filmową, teatralną.
      no i pracą naukowo - badawczą.
      • Gość: trebusz Re: Kultoroznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:28
        O ile mi wiadomo to wysoko ceni się ekonomistów z wiedzą kulturoznawczą. Mam na
        myśli przede wszystkim pracę w międzynarodowych koncernach. Przydaje się
        zwłaszcza w przypadku firm azjatyckich. Nie wiem czy lubisz ekonomię, ale myślę
        że warto to rozważyć jako jeden z możliwych scenariuszy.
    • Gość: k. Re: Kultoroznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:36
      jest bardzo wiele możliwości, racją jest jednak to, że samo kulturoznawstwo nie
      daje raczej żadnych perspektyw zawodowych, ale uzupełnione drugim kierunkiem
      staje się perełką. w zalożeniu absolwent studiów kulturoznawczych może pracować
      jako nauczyciel WOK-u kończąc kurs pedagogiczny, jako dziennikarz, "rejsowy"
      kaowiec :), praca znajdzie się też we wszelkich ośrodkach kulturalnych (moki,
      teatry, muzea itp), a nawet w administracji kończąc specjalizację europejską.

wszystko jest kwestią wyboru specjalizacji, a tych jest wiele.
    • Gość: xyz Re: Kultoroznawstwo IP: *.autocom.pl 28.07.06, 15:51
      A na UJ jest Kulturoznawstwo o specjalności EPI (Elektroniczne przetwarzanie
      informacji) bardzo ciekawy kierunek i perspektywy pracy dość duże. Jest on tak
      naprawde bardziej ścisły niż humanistyczny. Po tym kierunku masz ogromną wiedzę
      z grafiki, internetu, obróbki filmów, animacji, fotografii, dźwięku. Znasz
      podstawy informatyki i i podstawy komunikacji między ludźmi przez urządzenia
      elektroniczne. Jesteś przygotowany do pracy jako profesjonalny webmaster.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka