Gość: miak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:13 jaki bank ma teraz najlepsza oferte? czym mam sie kierowac przy wyborze? jakie sa warunki? doradzcie prosze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magdzik Re: studenckie konto? IP: *.localmatmed.net / 213.17.237.* 28.07.06, 10:22 PKO ma... sama takie posiadam... warunki..w sumie żadne:Ppodpisujesz na umowie np. że na koncie co miesiąc będzie 500 zł. A niekoniecznie musisz je mieć...w sumie to trochę fikcyjna umowa:/ Ważna jest kwota jaką płacisz za prowadzenie konta, w Pko to ok. 2,5 zł... kiedy na normalnym koncie to przesżło 5,0 zł;> więc 2,5 zł do Twojej kieszeni;p Acha... kieruj sie też ilością bankomatów:/ bo potem nie fajnie stać w 20 osobowej kolejce:/ Nie zakładaj w BAnku Śląskim:/ Wprowadzono nowe ograniczenia niezbyt korzystne dla klienta... no to tyle:P W każdym bądź razie:P Fajnie jest mieć konto:P A najlepiej coś na nim:D:D:DD:D: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz-ek Re: studenckie konto? IP: *.eranet.pl 28.07.06, 10:34 polecałbym konto 'intenetowe', np. eKonto w mBanku, 0 zł za prowadzenie, 0 zł za kartę płatniczą, 0 zł za wypłaty w bankomatach sieci Euronet i BZ WBK. Na uwagę zasługuje też MultiKonto jestem w MultiBanku (niestety jest opłata za prowadzenie). Bardzo ciekawą ofertę ma też BZ WBK - konto <30 - do 30. roku życia prowadzenie konta 0 zł, karta płatnicza 0 zł, możliwość obsługi internetowej 0 zł, 0 zł za wypłaty w bankomatach własnych. Nie sugeruj się oprocentowaniem, jeśli środki na koncie będą wynosiły ok. 1000 zł. W wspomnianych bankach - nie musisz mieć stałych wpływów na konto!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juryyy Re: studenckie konto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:44 w BZ WBK jest o tyle ciekawa sytuacja ze niedosc ze w sumie nie ma zadnych ograniczen to jeszcze udzielaja kredytu studenckiego i nie trzeba placic za prowizje jak ma sie u nich konto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margaretka Re: studenckie konto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:34 a jakie ograniczenia ma Slaski? moze cos blizej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: studenckie konto? IP: *.acn.waw.pl 28.07.06, 10:47 osobiście mam studenckie w Nordea i sobie chwalę :) koszty do 26 roku życia włącznie są praktycznie zerowe, a przez ostatni rok nie odczułem żadnych kruczków ;) www.nordea.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: studenckie konto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:54 Ja mam w PKO S.A. Właściwie nic szczególnego, założyłam je bo w tym banku wzięłam kredyt studencki. Przy okazji jakieś ubezpieczenie nie wiem od czego :P Jest raczej sporo bankomatów (chociaż jak potrzebuje to nigdy nie ma go po drodze :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: studenckie konto? IP: *.com.pl / 213.227.72.* 28.07.06, 18:11 polecam lukas bank, za prowadzenie konta nic nie płacisz, nie ma minimalnej wpłaty miesięcznej na konto. Jedyny koszt to 1 zł na miesiąc za karte bankomatowa (jesli nie masz stałych wpływów na konto >1000zł chyba)No i przelewy przez internet. Dobrze sie sprawdza jesli nie wiesz czy dostaniesz stupendium czy nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś