29.07.06, 19:12
Mam 194 punkty i zastanawiam się czy było wogóle warto...teraz trzeba czekać,
o Wrocławiu mogę zapomnieć... problem w tym, ze mam tam chlopaka i bardzo
zalezalo mi zeby sie tam dostac.. a teraz kolejny rok bez niego.. mozliwe ze
gdzies mam jeszcze szanse ale i tak bede pozostawiona sama sobie w nowym
miejscu bez znajomych, bo nikt z mojego towarzystwa nie skladal na studia
medyczne.
Obserwuj wątek
    • olga871 Re: Medycyna 29.07.06, 19:23
      hej:) jestem w podobnej sytuacji do ciebie....nie powiodlo mi si ena maturze
      mialam tylko 142 pkt:( bardzo chcialam wkoncu byc z moim nazeczonym...ostatni
      rok spedzilismy praktycznie osobno poniewaz ja jestem z Zielonej gory...a on
      studiowal w Gdyni...byl bardzo zadko...mielismy zamiar teraz razem mieszkac a ze
      nie dostalam si enigdzi eto czeka mnie kolejny rok bez niego;( az mi sie plakac
      chce jak o tym pomysle bo bardzo ciezko jest cos takiego wytrzymac...:(
      • selinka1 Re: Medycyna 29.07.06, 19:37
        ja sie zastanawiam czy warto coś w nieskończoność tak przedłużać na
        odległość... mam mieszane uczucia..:( czasem myślę, że znowu jakoś będzie, że
        dam radę a czasem po prostu się poddaję
        • krokodylkaa Re: Medycyna 29.07.06, 19:41
          A czy Twój chłopak niemógłby się przenieść tam gdzie Ty będziesz studiować?
          • selinka1 Re: Medycyna 29.07.06, 19:44
            on jest na Politechnice... nawet by nie chciał słyszeć o jakimś Zabrzu heh
            prędzej ja bym musiała za rok starać się o Wrocław
            • olga871 Re: Medycyna 29.07.06, 19:47
              moj jest na akademi morskiej...w Zielonej tego nie ma heh:(
              • selinka1 Re: Medycyna 29.07.06, 19:49
                Ciekawa jestem czy znalazłaby się osoba, która poświęciła swoje marzenie-
                możliwość studiowania na Akademii Medycznej w zamian za bycie w innym mieście
                razem ze swoim chłopakiem..
                • mag_oz Re: Medycyna 29.07.06, 20:03
                  A bo to jedna :P

Ile par ja znam, co są rozłączone i studiują inne kierunki, lub uczą się i studiują.
                • selinka1 Re: Medycyna 29.07.06, 20:06
                  raczej mnie nie zrozumiales/as. chodzilo mi ze masz do wyboru - medycyna w
                  miescie X i np. biologia w miescie Y. Twoj chlopak/ dziewczyna jest w miescie Y
                  i ty sie decydujesz na mniej satysfakcjanujaca biologie ze wzgledu na milosc:D
                  tak sobie zadalam wam to pytanie ale mysle ze nie ma takiej osoby, ktora by sie
                  tak poswiecila dla milosci.. nie te czasy
                  • motylek-87 Re: Medycyna 29.07.06, 20:15
                    ja bym bez dwóch zdań wybrała MEDYCYNĘ :> jak kocha to poczeka :) zrozumie że
                    to są twoje marzenia zresztą skąd wiesz że to ten jedyny:P może na medycynie
                    poznasz kogoś innego:)
                  • mag_oz Re: Medycyna 29.07.06, 20:29
                    Fakt :P Za pobierznie przeczytałem :)
    • selinka1 Re: Medycyna 29.07.06, 20:23
      warto wierzyc ze to ten jedyny...
      • motylek-87 Re: Medycyna 29.07.06, 20:29
        ale nie warto poświęcać dla kogoś swoich marzeń ja tak zrobiłam przez ostatni
        rok zamiast się uczyć do matury wolałam spędzać czas z kim innym:P wszystko się
        skonczylo dokładnie po mojej maturze i teraz nie mam ani chłopaka ani
        medycyny... ale wiem że już bym drugi raz nie popełniła tego błędu choć mam
        jeszcze nadzieję na medycynę też w zabrzu z moimi 192 punkcikami:>
        • selinka1 Re: Medycyna 29.07.06, 20:33
          byc może się jeszcze poznamy:D kto wie:D nie ukrywam, ze jestem zla na siebie
          bo stac mnie bylo na to by lepiej to napisac... a ja uczylam sie caly rok a
          potem przed matura juz mi sie zbytnio nie chcialo i nie powtorzylam materialu
          na perfekt. byc moze takie bylo przeznaczenie:) kolejna proba dla mnie, dla
          niego, dla nas...
          • motylek-87 Re: Medycyna 29.07.06, 20:48
            a właśnie myślisz że mamy szanse że na śamnie próg się obniży?? i jak myślisz o
            ile??:P ja mam nadzieje że zejdzie te 8 pkt w dól:D
            • selinka1 Re: Medycyna 29.07.06, 21:34
              mysle ze mamy szanse.. :) ja licze na to ze sie dostaniemy:)
              • motylek-87 Re: Medycyna 29.07.06, 22:06
                obyś się nie myliła:)
    • selinka1 Re: Medycyna 29.07.06, 22:14
      w tym momencie nie pozostaje nam nic innego niż myslec pozytywnie.. :) na mnie
      ostatnio "spadlo" tyle problemow, ze juz dawno powinnam sie zalamac.. a
      jednak;) zaczynam wierzyc ze wszystko sie ulozy
    • selinka1 Re: Medycyna 29.07.06, 22:15
      chociaz kobietki to potrafia miec zmienne humory...
      • motylek-87 Re: Medycyna 29.07.06, 22:33
        nie no napewno wszystko się ułoży:)) ja sobie powiedziałam że jak się w tym
        roku nie uda z lekarskim to nie odpuszczę i za rok będę studentką medycyny:D
    • seulange Re: Medycyna 30.07.06, 13:26
      po 1- na ślamie duzo spadnie- zabaczycie jutro:)
      po 2- myślę, że nie ma sensu poświęcac swoich ambicji, marzeń dla tej drugiej
      osoby rezygnując z nich. Ja się spotykałąm z chłopakiem od 2 klasy liceum, cały
      rok maturalny... i na tydzień przed maturą powiedział mi 'dziekuje i żegnam'...
      Swoją drogą dupek, bo mogł poczekac przynajmniej i zrobic to po egzaminach. No
      cóż... niemniej jednak jakos poszlo i dostalam sie do zabrza na lekarski <mam
      nadzieje ze sie spotkamy:)>... z wrocławiem niestety nie wyszlo:/
      • insert_007 Re: Medycyna 30.07.06, 14:05
        masz racje; dupek:) ale Tobie sie udalo, to jest wazne:P masz ta
        satysfakcje...;) jest u was w zabrzu egzamin z angielksiego?? bo podobno na
        stomie jest 1 IX; w katowcach nic mi nie powiedzaino wiec pewnei nie ma:)))_
        pozdrowki:)
        • selinka1 Re: Medycyna 30.07.06, 14:11
          po co jakiś egzamin w Zabrzu? bleh
          • insert_007 Re: Medycyna 30.07.06, 20:20
            egzamin jest, bo jak ktos mi pisal z zabrza,angielski jest tam tylko na
            poziomie zaawansownaym, jezeli chcesz go miec na stdiach, muisz pomyslnie zdac
            egzam;)proste, nie??:D a jak nie zdasz to najwyrazniej przepisza cie do grupy z
            innym jezykeim:farncuskim czy niemieckim:>
    • ciarna_87 Re: Medycyna 31.07.06, 00:07
      ja mam 190 i mam nadzieję że się załapię na katowice. a tak apropo
      wcześniejszego watku. mam chłopaka z którym chodzę już 2,5 roku on chodzi do
      technikum i będziemy musieli poczekac na siebie rok. będzie to chyba największa
      róba dla naszego zwioązku ale wierze że nam się uda
      • alena-m Re: Medycyna 31.07.06, 08:43
        Ja mam chłopaka 4 lata. I od samego początku on chodzi do technikum w innym
        mieście. Widywaliśmy się tylko w weekendy, ale i tak cały ten czas nie był
        tylko dla nas. Teraz oboje idziemy na studia. Znowu do innych miast. I nie ma w
        niczym żadnego problemu ;). Pozdrawiam.
        • seulange Re: Medycyna 31.07.06, 09:44
          i to dobrze ze dla was nie ma problemu w takiej rozłące, bo w związku trzeba
          mysleć nie tylko o sobie ale i o tej druiej osobie... a taka 'naturalna'
          rozłąka wcale nie jest zła, bo jak sie stęsknicie to potem bedzie mio się
          witać;)

A ja chłopaka nie mam ale podejrzewam, ze na ślamie nie same dziewczyny
          studiują;););)

Pozdrawiam
          • motylek-87 Re: Medycyna 31.07.06, 09:56
            no pewnie że nie same dziewczyny studiują oo np na śam się dostał mój kolega z
            klasy z LO :) bardzo przystojny kolega <lol> :D ale nie będę go przedstawiać na
            forum ;D
            • seulange Re: Medycyna 31.07.06, 10:00
              hehe:) pewnie sama go poznam;););)
    • selinka1 Re: Medycyna 31.07.06, 12:23
      jedni wytrzymuja ta probe inni nie. wiem jak to jest, on juz od roku tam
      studiuje.. a jesli chodzi o studia to mam nadzieje ze sie dostane, dzis listy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka