Gość: Beata IP: *.torun.mm.pl 08.08.06, 23:21 Hej , czy jak chcę dodać sobie drugi kierunek to od razu wskakuję na drugi rok tego kierunku czy zazcynam normalnie od pierwqszego roku ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goska Re: Dodawanie 2 kierunku studiow IP: *.dwtele.pl 08.08.06, 23:24 jasne ze od pierwszego roku zaczynasz, bo niby jak bys miala byc na drugim roku jak nie zaliczylas pierwszego roku tego drugiego kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Dodawanie 2 kierunku studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:28 zajęcia nie muszą się pokrywać. załóżmy, że studiuje matematyke. zaczynam drugi kierunek: filologie polską. jeden do drugiego ma sie nijak. lecimy od poczatku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Dodawanie 2 kierunku studiow IP: *.dwtele.pl 08.08.06, 23:37 no tak chyba ze to jest bardzo zblizony kierunek ze rozni sie on tylko na pierwszym roku jednymi czy dwoma zajeciami, to moze by i sie udalo byc na drugim roku ale to ja nie wiem jak to dokladnie jest zalezy czy ta sama uczelnia no i czy dziekan wyrazi na to zgode, ale wiem ze np jak ktos sie przenosil z technologi chemiczne na bitechnologie(polibuda) po pierwszym semestrze to byl nie zaczynal od poczatku tylko poznije mu zostaje nadrobienie tych zajec ktorych nie bylo na tym kierunku z ktorego sie przeniosl.. ale wszystko zalezy od uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dodawanie 2 kierunku studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:54 no tak. wiem, ze na takiej PWr na biotechnologii i na technologii chemicznej pierwszy semestr jest dokładnie taki sam, drugi moze sie rózni jednym kursem. wtedy to nieproblem to nadrobić, ale takie cuda to chyba tylko na polibudach ;p Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Dodawanie 2 kierunku studiow 09.08.06, 01:39 na uj jest tak, ze jesli masz wysoka srednia i dostaniesz zgode dziekana, to mozesz wskoczyc na drugi rok (bez egzaminu, chyba ze to filologia), pod warunkiem, ze nadrobisz pierwszy- czyli roznice programowe z pierwszym kierunkiem. czyli, de facto, 3 lata w ciagu roku... Odpowiedz Link Zgłoś