Dodaj do ulubionych

Dodawanie 2 kierunku studiow

IP: *.torun.mm.pl 08.08.06, 23:21
Hej , czy jak chcę dodać sobie drugi kierunek to od razu wskakuję na drugi
rok tego kierunku czy zazcynam normalnie od pierwqszego roku ??
Obserwuj wątek
    • Gość: goska Re: Dodawanie 2 kierunku studiow IP: *.dwtele.pl 08.08.06, 23:24
      jasne ze od pierwszego roku zaczynasz, bo niby jak bys miala byc na drugim roku
      jak nie zaliczylas pierwszego roku tego drugiego kierunku
    • Gość: o Re: Dodawanie 2 kierunku studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:28
      zajęcia nie muszą się pokrywać.
      załóżmy, że studiuje matematyke. zaczynam drugi kierunek: filologie polską.
      jeden do drugiego ma sie nijak. lecimy od poczatku...
      • Gość: goska Re: Dodawanie 2 kierunku studiow IP: *.dwtele.pl 08.08.06, 23:37
        no tak chyba ze to jest bardzo zblizony kierunek ze rozni sie on tylko na
        pierwszym roku jednymi czy dwoma zajeciami, to moze by i sie udalo byc na
        drugim roku ale to ja nie wiem jak to dokladnie jest zalezy czy ta sama
        uczelnia no i czy dziekan wyrazi na to zgode, ale wiem ze np jak ktos sie
        przenosil z technologi chemiczne na bitechnologie(polibuda) po pierwszym
        semestrze to byl nie zaczynal od poczatku tylko poznije mu zostaje nadrobienie
        tych zajec ktorych nie bylo na tym kierunku z ktorego sie przeniosl..
        ale wszystko zalezy od uczelni
        • Gość: kasia Re: Dodawanie 2 kierunku studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:54
          no tak. wiem, ze na takiej PWr na biotechnologii i na technologii chemicznej
          pierwszy semestr jest dokładnie taki sam, drugi moze sie rózni jednym kursem.
          wtedy to nieproblem to nadrobić, ale takie cuda to chyba tylko na polibudach ;p
    • klymenystra Re: Dodawanie 2 kierunku studiow 09.08.06, 01:39
      na uj jest tak, ze jesli masz wysoka srednia i dostaniesz zgode dziekana, to
      mozesz wskoczyc na drugi rok (bez egzaminu, chyba ze to filologia), pod
      warunkiem, ze nadrobisz pierwszy- czyli roznice programowe z pierwszym
      kierunkiem. czyli, de facto, 3 lata w ciagu roku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka