Dodaj do ulubionych

Zgaduj zgadula

22.11.11, 11:45
wybyłem na mała godzinkę i napotkałem kolejkę przed otwarciem sklepu . Zgadnijcie jakiego .
Obserwuj wątek
    • izis52 Re: Zgaduj zgadula 22.11.11, 13:46
      Monopolowy, albo z opcji grzecznych zabawkarski, księgarnia, buciarnia ???
    • chris.w2 Re: Zgaduj zgadula 22.11.11, 13:47
      Pamietam kolejki z czasow PRL:
      za kawa, za papierem toaletowym, za owocami cytrusowymi, za miesem i wedlinami, za cukrem, itd., ustawianie sie w kolejce nie wiedzac za czym kolejka ta stoi, bo moze cos rzuca.
      W tamtych czasach odwiedzil mnie znajomy Niemiec i stwierdzil wowczas, ze na zachodzie sklepy sa pelne towarow, a ludzie nie maja pieniedzy, natomiast w Polsce jest odwrotnie, ludzie maja pieniadze, a sklepy sa puste.
      I faktycznie w tamtych czasach kazdy chodzil z plikiem banknotow w kieszeni, bo nie bylo nic do kupienia, z nadzieja, ze moze trafi sie gdzies jakas okazja, i bedzie mozna cos kupic.
      • izis52 Re: Zgaduj zgadula 22.11.11, 14:00
        To prawda. Z tamtych czasów mam jeszcze spory zapas grzebieni sferycznych, które w ilości 60 sztuk w pudle, zakupił syn w kiosku, bo papieru brakło...
        • polnaro Re: Zgaduj zgadula 22.11.11, 15:38
          Kolejka...mówisz?
          Do księgarni? Po książkę Danusi?
          • voxave Re: Zgaduj zgadula 22.11.11, 15:49
            Do ubikacji na kropelke siusiu ?
          • chris.w2 Re: Zgaduj zgadula 22.11.11, 16:02
            polnaro napisała:
            > Kolejka...mówisz?
            > Do księgarni? Po książkę Danusi?

Przypominam sobie, dobrych kilka lat temu, bylem w odwiedzinach w moim rodzinnym miescie w Polsce.
            Ale bylo to juz za czasow RP i za czasow wypelnionych towarami sklepow.
            Nagle na Rynku Staromiejskim natrafilem na dluga kolejke przed sklepem.
            Bylo to dla mnie zaskoczenie i okazalo sie, ze byla to ksiegarnia, a w niej sprzedawano najnowsza ksiazke Jaruzelskiego, ktora on osobiscie podpisywal.

PS. W Niemczech, jezeli trafiaja sie kolejki, to tylko w sklepach do kasy.
    • sagittarius954 Re: Zgaduj zgadula 22.11.11, 16:17
      Nie zgadliście a miałem wcale ładną nagrode dla tego co odgadnie big_grinbig_grinbig_grin

Tanie ciuchy . Była to kolejka złozona tylko i wyłącznie z kobiet w wieku 50+ big_grinbig_grin
      • izis52 Re: Zgaduj zgadula 22.11.11, 16:24
        A ja w pośpiechu przeczytałam "spotkałem kolegę"....
        • sagittarius954 Re: Zgaduj zgadula 22.11.11, 16:30
          ...ech gdybym spotkał , pod tanie ciuchy bym nie zaszedł big_grinbig_grinbig_grin I dlaczego nie spotkałem , biednemu zawsze wiatr w oczy ...
          • eurytka Re: Zgaduj zgadula 22.11.11, 18:33
            Zapchają wszystkie szafy, to im przejdziebig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka