kornelisia 09.08.06, 08:25 Od pażdziernika zaczynam studia na Uwr kierunek historia.Chciałabym się dowiedieć jak tam jest,jacy są wykładowcy.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_fire Re: Historia na UWr 10.08.06, 14:16 no ja też zaczynam historię we Wrocku, jestem na archiwistyce, a Ty? ;) Pozdrawiam i do zobaczenia w szkolnej ławie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histeryczka Re: Historia na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 16:51 ja jestem na historii juz parę lat, ale jak tam będzie w tym roku, pojecia nie mam, bo 4 kolejne lata mają różne zasady a nawet programy studiów. jak będize z Wami nie mam pojęcia, nie wiedzą tego sami prowadzący zajęcia ;) co do nich - na ogół są w porządku, aczkolwiek specyficzni. mają przeogromną wiedzę (na ogół) i dlatego wiele wymagają (na ogół), stąd o niemal kazdym krążą jakieś legendy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histeryczka do blue fire IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 16:54 gratuluję decyzji ;) szczególnie ta atrchiwistyka. co prawda nie bardzo wiem, jakie jescze specjalizacje były do wybrou, ale archiv na moim roku, wg programu dla nas, jest sympatyczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_fire do histeryczki 11.08.06, 18:11 Ty mnie przekonałaś ;), wahałem się, ale teraz juFF jestem pewien, że dobrze wybrałem :D Są jeszcze jacyś histerycy na tym forum, chętnie poznam nowych kolegów <lol> ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_fire do histeryczki raz jeszcze ;) 12.08.06, 19:05 Mam do Ciebie wielką prośbę, mogłabyś w wolnej chwili przybliżyć mi studiowanie na historii we Wrocławiu, miałbym do Ciebie kilka pytań. Mój numer gg to 6798025, jak będziesz miała chwilkę zaklikaj do mnie :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kornelisia Re: Historia na UWr 14.08.06, 13:23 Hej!Jestem na archiwistyce:)Do pażdziernika-miłych wakacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Historia na UWr IP: 82.160.248.* 12.08.06, 20:34 Trochę nie na temat. Jaki był próg na historię na UWr w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Historia na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 16:19 www.bialydunajec.org - zapraszam wszystkich wrocławskich studentów na ten obóz. W razie pytań - piszcie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Historia na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:21 trzeba było miec 101,5 punktów rekrutacyjnych,historia podst mnozona przez 0,5,a roz x1.Też jestes na historii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Historia na UWr IP: 82.160.248.* 14.08.06, 14:11 Dzięki :) Chcę spróbować swoich sił za rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Historia na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 14:18 Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_fire kto jeszcze na historii UWr!? 17.08.06, 02:29 Ja jestem na archiwistyce, jakby chciał ktoś poklikać to mój nr gg 6798025 :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiena Re: Historia na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 06:59 głupiś jak but. co ci po tym dziadostwie przyjdzie? siedzenie w ciemnej norze archiwum przez całe życie i gnuśnienie tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Historia na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 07:53 Ja bym się pociął gdyby przyszło mi pracować całe długie życie w archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_fire ludzie są zabawni <lol> 17.08.06, 12:01 głupia to najwyżej możesz być Ty :D! Nie pytałem czy mądrze postąpiłem idąc na ten kierunek, tylko chciałem poznać osoby, które też się tam dostały ;). Może i będę pracował w archiwum, ale z pewnością będę umiał czytać ze zrozumieniem (bo Ty masz z tym ewidentnie problem), co więcej nie będę miał kontaktu z tak ograniczonymi umysłowo ludźmi jak Ty ;). Jeżeli nie potrafisz pojąć dlaczego ludzie wybierają takie a nie inne kierunki studiów, to masz problem sama ze sobą i z akceptacją otoczenia. Ludzie mają różne zainteresowania, różne priorytety, nie zawsze kasa, dążenie do kariery i "stołków" jest dla nich najważniejsze. Naprawdę żal mi Ciebie... P.S. Żeby nie było, że zniżam się do Twojego poziomu, to życzę Ci powodzenia w Twojej karierze zawodowej. Zarabiaj górę pieniędzy i poświęcaj się samym pasjonującym Cię zajęciom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś=hiena Re: ludzie są zabawni <lol> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:16 w sposób zabawny próbujesz leczyć swój kompleks życiowego nieudacznika :) plujesz jadem na wszystkie strony, oskarżasz mnie o braki w inteligencji ( jesteś zapewne jakimś ewenementem w dziedzinie psychologii aby to ocenić na podstawie jednego zdania:), ale dobrze że chociarz dostrzegłeś słabość swoich studiów, mianowicie całkowity brak perspektyw zawodowych. Jak mówiłem, to są studia dla nieudaczników i szaraczków. Pozdrawiam cię w twoim szarym i ciemnym żywocie w archiwum, no i pozdrów odemnie swoją przyszłą żonkę 35-letnią dziewicę w okrągłych okularkach jaką zapewne poznasz gnuśniejąc w archiwum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_fire Re: ludzie są zabawni <lol> 17.08.06, 12:19 "chociaż"! Pisze się CHOCIAŻ!! Odpowiedz Link Zgłoś
blue_fire do hieny 17.08.06, 12:23 dziewczynko jeśli się nie dostałaś na studia, to bardzo mi przykro. Takimi wypowiedziami tylko się pogrążasz, nawet nie masz pojęcia co można robić po takiej a nie innej specjalizacji. Jeżeli istnieje szansa robienia czegoś co lubimy, czyli w moim przypadku nauka historii, to będę to robił. Dla Twojej wiadomości zrezygnowałem ze studiowania socjologii i administracji, bo wiedziałem, że na tych kierunkach studiów oszukiwałbym siebie i poszedłbym w ślady kolegów kierujących się aktualną "modą". Co do mojej przyszłej żony, to mam nadzieję, że zostanie nią moja dziewczyna <lol>! Skąd Ty się urwałaś dziewczyno!? <lol> naprawdę mnie bawisz. Napisz coś jeszcze :P proszę, proszę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola do misia IP: *.crowley.pl 17.08.06, 12:36 ja też będę studiowała historię, tyle, że na innym uniwersytecie. Po historii możesz zostać na uczelnie robiąc doktorat, możesz pracować w archiwum państwowym lub prywatnym, możesz pracować w muzeum, zajmować się konserwacją, być dziennikarzem, pisać książki, pracować w wydawnictwie, być urzednikiem. Historycy charakteryzują się wnikliwą analizuą źródeł, wbrew pozorom to pożądani specjaliści na rynku pracy. Można pracować w instytucjach związanych z kulturą, szkolnictwem i wiele, wiele innych. Zawsze można zacząć drugi kierunek, aby zwiększyć swoje szanse. Ważne żeby robić w życiu to co nas interesuje. Pozdrowienia dla blue_fire Odpowiedz Link Zgłoś
blue_fire Re: Historia na UWr 17.08.06, 12:27 miś=hiena!? Ty masz problem z określeniem własne płci? <lol> Nie wyleczysz w ten sposób swoich kompleksów, pogadaj z przyjaciółmi (jeśli ich masz), z rodziną. Musisz nabrać pewności siebie, za rok napewno sie dostaniesz na studia. Ten rok możesz wykorzystać, na pracę, zabawę, może jakiś wyjazd? Obrażając innych niczego nie osiągniesz ;). Ale obowiązkowo musisz coś jeszcze napisać, bo jesteś cholernie zabawna/y! Mówię serio, serio :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Historia na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:42 widzę że ostro ugryzłem, jeśli do tej pory jeszcze do siebie nie doszłeś:) Szczekaj kundelku, tylko nie becz jak baba he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Historia na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:43 no i jesteś bardzo spostrzegawczy ;) jak przystało na renegata który opuścił aministrację aby zakuwać od początku historię. nieudacznik Odpowiedz Link Zgłoś
blue_fire do tej pani/pana Misia/Hieny ;) 17.08.06, 13:15 Wiesz co przepraszam. To było zabawne, ale teraz dopiero sobie uświadomiłem, że masz naprawdę problemy ze sobą. Żeby było jasne, nie obrażałem Cię, tylko sobie żartowałem, ale z Ty wydajesz się być całkiem serio, przeraża mnie taki tok myślenia, jak Twój. Mam nadzieję, że myślisz o wyjeździe do Irlandii, Anglii itp. Ah, sory, nie mogłem się powstrzymać. Tak całkiem serio, to choćbyś ukończył najbardziej renomowaną uczelnię, na najbardziej obleganym kierunku (choć oboje doskonale wiemy, że powineła Ci się noga, co najprawdopodobniej stało się powodem Twoich kompleksów, moze trzeba było się bardziej przyłożyć do nauki), ale wracając do tematu, nawet po ukończeniu tak elitarnych studiów nie osiągniesz sukcesu. Mocno Ci tego życzę, żebyś spełniał swoje marzenia, ale sam siebie blokujesz. Sposób w jaki traktujesz ludzi, jak ich osądzasz jest niedopuszczalny. Mnie to nie rusza, na szczęście nie mam takich przyjaciół i znajomych jak Ty. Czytałeś "Granicę"!? Nie jesteśmy tacy jak nam się wydaje, jesteśmy tacy jakimi nas tworzy środowisko w którym żyjemy i tacy jakich wydzą nas i postrzegają inni ludzie. Nie wyleczysz się w zaciszu swojego pokoju, w wirtualnej rzeczywistości z problemów, które Cię trapią. Wyjdź do ludzi, bądź człowiekiem i daj żyć innym. P.S. Naprawdę myślałem, że to będzie zwykła pyskówka, lubię ostre wymiany zdań, lubię słuchać opinii innych ludzi, ale Ty ewidentnie masz problemy ze sobą. Doskonale o tym wiesz. ok kończę tego posta, hehehe szukałem ludzi do poklikania z roku a znalazłem... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: do tej pani/pana Misia/Hieny ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 13:53 nie wiem ile siliłeś się nad tym monologiem, zapewne bardzo długo, ale nawet każdy dostrzeże w nim styl i pasję prawdziwego psychopaty :) Musisz mieć sam ze sobą bardzo poważne problemy (pie..ęła ci czasem psychika?) aby powtarzać z uporem maniaka i psychopaty w kółko te same pierdoły, tylko dlatego że któś wytknął ci że studiujesz tak na prawdę bardzo gó..any kierunek, który w rankingach atrakcyjności znajduję się dokładnie na samym końcu. jełopku, pisałeś mi tutaj że zrezygnowałeś z socjologii i administracji. zapewne byłeś outsiderem na roku, nie sądze aby ktoś chciał zaprzyjaźnić się z psychopatą ;) Wracaj więc w swój świat świetlanych marzeń, bardzo małe i błache rzezcy widzę że bardzi cię cieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_fire pisze się "błahe"! analfabeta :D 17.08.06, 14:04 Błahe! Błahe! Jak piszesz coś korzystaj ze słownika! <lol> Ile Ty w ogóle masz lat, szkoda, że nie trafiają do Ciebie słowa ludzi, którzy życzą Ci dobrze :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: pisze się "błahe"! analfabeta :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:08 matematyka jest królową nauk, więc nie pouczaj mnie historyku za trzy grosze z kiepskiego uniwerku, bo tacy jak ty będą mi czyścili buty z błota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola do misiaczka IP: *.crowley.pl 17.08.06, 14:13 Człowieku weź wyluzuj!!!!!!!!!! Obrażasz innych, sam jesteś niedouczonym szczeniakiem, piszesz posty nie na temat!!!!!!!!! Blue ma rację, powinieneś się leczyć!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: do misiaczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:17 hej, mamy wolność i mogę się śmiać z każdego nieudacznika, a ty lola jeśli nawet piszesz na forum studia nie przyznawaj się że masz maturę, bo się zakrztuszę ze śmiechu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola misiaczek=maniak IP: *.crowley.pl 17.08.06, 14:15 Misiek ty jesteś maniakiem!!!!!!!!!!! Coś mi się wydawało, ze kiedy poprzednio gdzieś pisali historycy napisałeś, że są nieudacznikami! Teraz znowu to piszesz, a co najśmieszniejsze co chwilę zmieniasz login! Daj spokój chłopie! Odpowiedz Link Zgłoś
blue_fire słów parę o wolności.. 17.08.06, 14:30 Wolność! Co to tak właściwie jest!? Ja odbieram wolność jako swobodę działania. Jakie są granice wolności!? Możesz robić wszystko co Ci się żywnie podoba, dopóki Twoje korzystanie z tej "wolności" nie naruszy swobody innych ludzi. W przyszłości jeżeli nadal będziesz uważał, że przejawem wolności słowa jest obrażanie innych, nie skończy się to skompromitowaniem, tak jak tutaj na forum, ale sprawą w sądzie. Trzeba było uważać na lekcjach Wosu i historii, nie opuszczać lekcji polskiego =) Masz manię wyższości <lol>! Chętnie Ci wyczyszczę buty, bo to nie poniżające, żadna praca nie hańbi, poniżające jest Twoje zachowanie ;)! Odpowiedz Link Zgłoś