Gość: lokator IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 11:34 W budynku przy ul. Turniejowej 73 mieszkam od miesiąca jestem mile zaskoczony jakością wykonania mieszkania. PREMBUD tak TRZYMAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mieszkaniec Re: Nowa twarz Kurdwanowa IP: 80.48.165.* 08.04.03, 23:51 "Nowa Twarz Kurdwanowa" jest zaskakująca. Pomiędzy dwoma ładnymi blokami firmy Prembud i blokami firmy Wawel Service przy ulicy Turniejowej, został "wsadzony" nowy blok. Piszę "wsadzony", ponieważ nie wiadomo co firma Prembud chciała osiągnąć poprzez te inwestycje. Oczywiscie oprócz nowych mieszkań do sprzedaży. Budowany zespół bloków jest wyższy niż pozostałe o trzy kondygnacje i położony jest pod dziwnym kątem do budynków sąsiednich, ogląda się to wokół i niestety nie wiadomo do czego ta budowa zmierza . Odległość między obecnymi i powstającymi blokami zapewnia stały kontakt wzrokowy z sąsiadami. Czyżby był to dalszy ciąg mody na "Big Brothera"? Zaskakujące, ale nie spotkałem się na Kurdwanowie z budynkami położonymi bliżej siebie. Niestety w tym "stawianiu" nie widać spójnej koncepcji łączącej nowe budynki z otoczeniem osiedla . "Nowa Twarz Kurdwanowa" jest również przygnębiająca, ponieważ develeoperzy, tu opisywany Prembud, zapomnieli o swoich mieszkańcach. Dobrze, że wcześniej istniały inne Spółdzielnie Mieszkaniowe, które zadbały o placyk zabaw dla dzieci i miejsca rekreacyjne. Nowi developerzy nie mają czasu na tam przyziemne sprawy jak parkingi, trawniki i cała "ta" infrastruktura. Pozostaje tylko nadzieja, że nowe inwestycje na osiedlu Kurdwanów będą lepiej przemyslane i spowodują zmianę wizerunku osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrisk Re: Nowa twarz Kurdwanowa IP: 195.205.210.* 07.07.03, 13:58 Może ktoś z mieszkańców (prembud-u) podzieliłby się swoimi uwagami na temat tych mieszkań oraz ogólnie warunków umowy i sposobu traktowania klienta (puściłem zapytanie na forum "Developerzy" ale zero odzewu :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sia Re: Nowa twarz Kurdwanowa IP: w3cache.* / 192.168.3.* 07.10.03, 20:03 własnie - nie ma skąd zasięgnąc języka skusiła mnie cena - dość atrakcyjna ;-) teraz w trakcie powstawania budynku widzę jaka tam okrutna ciasnota - niestety trudno jakoś to przeżyję uwaga na fajne szczegóły w umowie brak daty oddania mieszkania do użytku informacja że to my płacimy za podłączenie do elektrowni czytac wnikliwie ;-) koniecznie teraz się tylko modlę - by oddali blok w terminie jak obiecywali w listopadzie - bo ten miesiąc nigdzie nie figuruje w żadnej umowie ( jak prosiłam o zapis terminu ostatecznego do umowy to mi wpisali luty 2004 ) hej hej dzielcie sie wiedzą, bo nas decveloperzy zjedzą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś