Dodaj do ulubionych

dodatkowy lektorat

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 16:50
czy na UJ jest możliwość chodzenia na dodatkowy lektorat (na kierunku z
jednym językiem) od podstawówki uczę się angielskiego i francuski i szkoda mi
stracić kontakt z językiem. Czy ktoś wie czy jest taka możliwość (tzn. czy
władze nie mają nic przeciwko)
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: dodatkowy lektorat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 16:52
      jak ci starczy godzin to mozesz chodzic....
      za friko na pewno nie...
      • plecionka Re: dodatkowy lektorat 16.08.06, 20:30
        To znaczy? W jakim sensie starczy godzin?
        • Gość: k Re: dodatkowy lektorat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:46
          na wiekszosci uczelni dostajesz 240 godzin do wykorzystania (jeden semestr
          lektoratu z jednego jezyka to 60 godzin). Masz zaliczyc jezyk do jakiegos poziomu.
          Np. jeśli wychodzi ci, ze do zaliczenia tego poziomu potrzebujesz 2 semestrów,
          to zostaje ci jeszcze 120 godzin. przewaznie mozna je wykorzystac na kontunuacje
          tego jezyka, albo na jakis inny
          • plecionka Re: dodatkowy lektorat 16.08.06, 20:51
            Dzieki, juz rozumiem. A czy tak samo wyglada to na filologiach? Oczywiscie nie chodzi mi o jezyk bedacy przedmiotem studiow, ale o lektoraty z innego jezyka.
            • Gość: k Re: dodatkowy lektorat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:54
              tego akurat nie wiem
              • plecionka Re: dodatkowy lektorat 16.08.06, 20:57
                Ok, i tak dziekuje. Pytam, bo dostalam sie wlasnie na filologie na UJ i na stronie instytutu jako lektoraty do wyboru sa podane niemiecki i francuski. Z tych dwoch interesuje mnie francuski (uczylam sie go w liceum), ale chcialabym tez uczyc sie japonskiego i bardzo mnie ciekawi czy jest w ogole taka mozliwosc.
                • plecionka Re: dodatkowy lektorat 22.08.06, 19:41
                  up
                • Gość: Aga Re: dodatkowy lektorat IP: *.cnb.com.pl 22.08.06, 20:16
                  Na pewno jest jakoś możliwe, bo np. na UW mozna chodzić na ile lektoratów się
                  chce, aczkolwiek za opłatą - ale mniejszą niż w komercyjnych szkołach
                  językowych, może na UJocie też tak mają.
                  • plecionka Re: dodatkowy lektorat 22.08.06, 20:19
                    Hm, sek w tym, ze ja tej oplaty wolalabym uniknac, jesli tylko jest to mozliwe:)
                    • Gość: Aga Re: dodatkowy lektorat IP: *.cnb.com.pl 22.08.06, 21:19
                      Jasne:) Ale robienie czegoś ponad wymaganą normę chyba bez tego się nie
                      obejdzie.
                      • plecionka Re: dodatkowy lektorat 22.08.06, 21:24
                        Trudno, zawsze moge sie zapisac na interesujacy mnie jezyk prywatnie. Dzieki za informacje:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka