Dodaj do ulubionych

język obcy. PAM

23.08.06, 10:57
czy ktoś się orientuje jak będzie wyglądało dzielenie na grupy jeśli chodzi o
język obcy nowożytny? chodzi mi o poziomy. jakieś egzaminy czy coś?
słyszałam, że mogą dzielić wg ocen z matury i jak tak bedzie to mam zonka, bo
zdawałam niemiecki , a chciałabym sie uczyć angola na studiach.
ktoś coś wie?
Obserwuj wątek
    • mag_oz Re: język obcy. PAM 23.08.06, 11:19
      Wiem, że na podaniu do PAMu pisało się jaki język chce się mieć na studiach.
      Nie wiem, też czy było by to dobre gdyby pod uwagę brano świadectwo maturalne,
      bo wiele osób sobie darowało rozszeżone języki bo stwierdziło że to głupota
      siedzieć w szkole jeszcze kilka godzin tylko dla satysfakcji :)
      • rozdept Re: język obcy. PAM 23.08.06, 12:40
        kurna, pisało sie? juz nie pamietam, lol ;]
        cóż, chyba tam podzwonie.
        • mag_oz Re: język obcy. PAM 23.08.06, 13:31
          Nom :P

Dokłądnie w druku podania, zaraz na górze na stronie 2:
          - 2 -
          13. W razie przyjecia mnie na studia wyższe wybieram jako przedmiot obowiazkowy
          jeden jezyk obcy .......................................

:)

Oni pewnie bądą robić tak, że zbiorą kto chce na zaawansowane a kto na
          podstawowe. Bo patrzeć się na maturę to trochę głupio.
          • d-st Re: język obcy. PAM 23.08.06, 14:45
            Moim zdaniem bedzie jakiś tescik sprwdzający po którym przydzielą do danej
            grupy... (choć dla mnie lepiej by było jakby brali mature pod uwage - miałbym
            już spokój;))
            • sheenaz1987 Re: język obcy. PAM 23.08.06, 16:17
              nie wiem jak jest teraz, ale staromaturzystów dzielono na grupy wg tego, kto
              gdzie chciał, nie pisali żadnego testu. zresztą i tak język jest dopiero w
              drugim półroczu, po co się teraz przejmować;)
              zauważyliście, że na podaniu nie było zaznaczone sposród jakich jęz można
              wybierać?:> chciałam wpisać suahili, ale spieniałam, że mnie nie wezmą poważnie
              i nie przyjmą:P
              a dzielenie wg matury pewnie by nie wystarczyło, bo nie wszyscy zdawali akurat
              angielski;) (ja, podobnie jak koleżanka rozdept niemiecki)
              • mag_oz Re: język obcy. PAM 23.08.06, 16:39
                Ja się cały czas wahałem czy nie wziąść japońskiego ;) Ale z podobnych powodów
                spasowałem na ten angielski :)

Warto dodać, że nie wszystkim chciało się siedzieć w szkole kilka godzin więcej
                by mieć satysfakcje, że ma się rozszeżony język... :)
                • bebe71 Re: język obcy. PAM 23.08.06, 18:33
                  moim zdaniem, i tak jak nas dzielili, patrza na mature tzn na wyniki i tak dziela na grupy sredniozaawansowane i zaawansowane. wiem ze mozna sie przenosic z jednego poziomu na drugi ale trzeba to zglosic juz na samym poczatku. pozdro
                  • sheenaz1987 Re: język obcy. PAM 24.08.06, 08:37
                    no to mam kolejne pytanie do miłych pań z dziekanatu, jeśli tam w końcu dojdę:>
                    • bebe71 Re: język obcy. PAM 24.08.06, 11:09
                      one sa naprawde mile:D tylko maja niesmaczny usmiech ;)
    • rozdept Re: język obcy. PAM 24.08.06, 11:23
      no, już do nich dryndnęłam i mi kobieta powiedziała, że to co na podaniu było
      napisane nie jest wiążące, więc bede mogła sobie spokojnie wybrać coś innego ;]. uff
      • sheenaz1987 Re: język obcy. PAM 24.08.06, 19:06
        jak myślicie, czy karteczki z nazwiskami oób, z którymi sie chce być w grupie
        zanosić już teraz czy po zakończeniu rekrutacji?
        • mag_oz Re: język obcy. PAM 24.08.06, 19:27
          Ja tam z racji nazwiska pewnie trafię do ostatniej grupy, zresztą to mi nawet
          nie stanowi, bo i tak nikogo nie będę znał na wydziale. Koleżanka z klasy idzie
          na stomatologię :)
          • d-st Re: język obcy. PAM 24.08.06, 20:43
            sheenaz rozumiem ze chcesz zaniesc karteczke z nazwiskiem swoim, pawła w. i
            sebastiana?;P a tak poważnie to nie sądzę, żeby ustalali grupy przed
            zakończeniem rekrutacji - w końcu nie wiedzą jeszcze kogo będą przydzielać do
            grup;) Ja sądzę ze tak w drugim tygodniu wrzesnia można zacząć coś działać.
            Swoja drogą to ciekawe jaki będzie skład mojej grupy bo niektóre osoby z mojej
            klasy, które się dostały za soba nie przepadają toteż przewiduję jakiś nowy
            podział...
            • bebe71 Re: język obcy. PAM 24.08.06, 20:51
              nawet nie wiedzialam ze jest cos takieg jak ustalanie z kim sie chce byc w grupie:P poza tym musicie liczyc sie z tym ze beda brac pod uwage repetantow a to dopiero po 25:P pozdro
              • szkapina2 Re: język obcy. PAM 24.08.06, 21:45
                w sprawie przydziału do grupy z koleżanką lub z kolegą pani z dziekanatu kazała
                dzwonić w połowie września po zakończeniu rekrutacji:)
                • sheenaz1987 Re: język obcy. PAM 26.08.06, 20:56
                  o dzieki za inf:) darku bez ironii prosze:P
                  • szkapina2 Re: język obcy. PAM 27.08.06, 11:44
                    niezamaco :P
                    • hanwar Re: język obcy. PAM 01.09.06, 17:46
                      czesc.nie wiem czy w koncu ktos odpoiwedzila na pyt.,bo nie chcialo mi sie
                      wszystkiego czytac.do tej pory wybieralo sie jeszcze raz jezyk a o stopniu
                      zaawansowania decydowal bezocenowy tescik lub checi do jakiegos poziomu.do tej
                      pory byl egz,ale nie wliczal sie on do sredniej.pozdrawiam
    • casiopea1 Re: język obcy. PAM 01.09.06, 23:22
      powinni patrzeć na wyniki matury:P chyba ze ktoś chce inny niż zdawał.Osobiście
      nie chce mi się pisać jakiegos testu z języka-ale zawsze to jest sprawiedliwe
      rozwiazanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka