Dodaj do ulubionych

Kredyty bankowe dla studentów

03.11.01, 09:49
Czy skorzystaliście z oferty bankowej przygotowanej specjalnie dla studentów?
Czy te kredyty są łatwo dostępne? Czy każdy student może zaciągnąć taki kredyt?
Czy dostaliście kredyt bez problemu czy bank odmówił jego wypłacenia? Jakie są
pułapki i niedogodności?
A może wręcz przeciwnie - załatwienie kredytu studenckiego to droga usłana
różami? Podzielcie się swoimi doświadczeniami!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anutka Re: Kredyty bankowe dla studentów IP: *.ok.wroc.pl 11.11.01, 12:11
      Po tym "preferencyjnym" kredycie dla studentów już wiem, że z innych kredytów
      nie skorzystam. Z kredytu korzystałam przez dwa lata studiów licencjackich w
      PKO BP. Żeby otrzymać kredyt nie można być biednym, trzeba się dużo nabiegać,
      wydać trochę pieniędzy, stracić nerwy, nie mówiąc już o tym ,że aby kredyt
      przedłużyć na studia magisterskie trzeba przez to wszystko przejść jeszcze raz.
      I jeszcze jedno - w banku mają bałagan, pracownicy są niekompetentni i robią ze
      studenta głupa.
      • Gość: Daniel Re: Kredyty bankowe dla studentów IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 11.11.01, 18:56
        A dla mnie kredyt studencki to mozliwosc studiowania zaocznie w stolicy (bardzo
        drogie studia na bardzo dobrej uczelni).
        Rzeczywiscie aby uzyskac kredyt musialem sie niezle nabiegac (panie z banku
        zadaly jakichs potwierdzen dokumentow ktorych nikt w Urzedzie Skarbowym nie
        chcial mi wydac a raczej nie mogl). Najpierw ubiegalem sie o kredyt w PKO S.A.
        (jezeli dobrze pamietam) ale kilka dni przed koncem terminu skladania podan
        poszedlem do Kredyt Banku! Tam zostalem obsluzony profesjonalnie - panie
        odpowiadaly na kazde moje pytanie i udzielaly pomocy. Kredyt uzyskalem na 3
        lata (byly klopoty z poreczycielami, ale jakos udalo mi sie wszystko pomyslnie
        zalatwic).
        Teraz czeka mnie splata tego kredytu za kilka lat, ale jestem optymistycznej
        mysli. POZDRAWIAM WSZYSTKICH
        Daniel
        • Gość: zuza Re: Kredyty bankowe dla studentów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 09:43
          Cze Daniel!
          Pozdrowienia od Zuzy z wątku SGH
    • kaluski Re: Kredyty bankowe dla studentów 14.11.01, 16:57
      Moja zona otrzymuje kredyt studencki i mysle ze generalnie jest to sprawa do
      zalatwienia, aczkolwiek trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. Najwiekszy klopot
      jest z zalatwieniem zaswiadczen z urzedu skarboweggo. Jednak najwiekszym
      niedociagnieciem jest otrzymanie pierwszej raty kredytu dopiero w styczniu, co
      dla studentow pierwszego roku, zwlaszcza z ubogich rodzin jest kolosalnym
      problemem. Ponadto moja zona otrzymuje kredyt od czterech lat i od tego czasu
      miesieczna transza kredytu nie zostala podwyzszona nawet o zlotowke, przy
      bardzo szybkim wzroscie kosztow utrzymania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka