Dodaj do ulubionych

kurs pedagogiczny

26.08.06, 17:04
czy orientuje sie moze ktos czy mozna zrobi taki kurs w czasie wakacji??
bo tak sie sklada ze nie moge w czasie roku akademickiego...
bylbym wdzieczny za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: Petunia Re: kurs pedagogiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:58
      Hmm ... a co dokładnie miałaś na myśli mówiąc: kurs pedagogiczny ?? Bo ja
      studiuję pedagogikę, ale szczerze to nie słyszałam o takim kursie ... może
      chodziło Ci o kurs wychowawcy kolonijnego ??? Wyjaśnij głębiej, co miałaś na myśli.

Pozdrawiam.
      • Gość: Aga Re: kurs pedagogiczny IP: *.cnb.com.pl 26.08.06, 20:27
        Albo o specjalizację nauczycielską, ale tego raczej się nie da tak w ciągu
        wakacji...
        • gloomy2 Re: kurs pedagogiczny 26.08.06, 20:51
          dzieki za odp
          a konkretnie mialEM:) na mysli hmm...kurs pedagogiczny:)
          taki dla osob ktore studiuja np.fizyke,chemie,anglistyke itp
          i ktorego odbycie uprawnia ich do pracy w szkole:)
          bo znajomy z anglistyki zaliczal to w ciagu roku akademickiego.
          Problem w tym ze ja takiej mozliwosci nie mam i chcialbym w czasie wakacji,ale
          nie wiem czy to mozliwe
          • Gość: Petunia Re: kurs pedagogiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 21:50
            Aha, teraz jaśniej, chodzi Ci o kwalifikacje pedagogiczne/nauczycielskie. Myślę,
            że na Twojej uczelni powinno się to organizować jako przedmiot
            nauczania/fakultet pt: dydaktyka nauczania fizyki czy angielskiego itp., albo
            coś innego, a wątpię, by zrobić coś takiego w wakacje (jeśli wogóle istnieje),
            gdyż taki kurs ma ścisły związek z przedmiotem, który się studiuje a więc nie
            wiem czy są organizowane "wolne" kursy z zakresu uzyskania komptenecji
            pedagogicznych, poza tym jeśli studiujesz czy to fizykę, chemię, czy anglistykę,
            to jest możliwość wybrania specjalizacji nauczycielskiej i tak jest wygodniej -
            po co robić jakieś kursy, które nie wiadomo czy nawet istnieją, jak można wziąść
            kierunkowe nauczanie danego przedmiotu jako specjalizację. A tak swoją drogą,
            wątpię, by taki kurs istniał i był prowadzony w wakacje, bo niby jakie miałby
            podstawy programowe ?? Kurs to coś odrębnego często np: kurs opiekuna
            kolonijnego, który ma swój własny program, a jeśli chciałbyś uzyskać
            kwalifikacje pedagogiczne by móc nauczać przedmiotu w szkole, to nie wiadome by
            było, jakie podstawy programowe miałby Ci zapewnić owy kurs, który nie
            zahaczałby o Twój kierunek studiów i nie miałby z nim nic wspólnego, a przecież
            chcesz uzyskać kompetencje do nauczania przedmiotu który być może studiujesz.
            Nie wiem jak lepiej to wytłumaczyć, ale starałam się i mam nadzieję, że
            załapałeś sens.

Pozdrawiam.
    • Gość: kasia Re: kurs pedagogiczny IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.08.06, 22:16
      Mam nadzieje, że chyba nie wspominasz o tym roku, bo to już prawie po wakacjach
      ale można zrobić go w ciągu wakacji np w Legnicy. Podaje ci linka

www.legnickizdz.edu.pl/index.php?page=ncds
      • Gość: Aga Re: kurs pedagogiczny IP: *.cnb.com.pl 26.08.06, 22:59
        Ale to chyba kursy dla nauczycieli, którzy chcą podwyższać kwalifikacje. Żeby
        mieć uprawnienia nauczycielskie, trzeba zrobić ileś godzin praktyki w szkołach,
        tego w ciągu wakacji zrobić nie można. Poza tym na studiach są specjalizacje
        nauczycielskie, jesli studiujesz coś potencjalnie nauczycielskiego, warto je
        zrobić.
    • Gość: kasia Re: kurs pedagogiczny IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.08.06, 11:04
      ALE JEMU CHODZI DOKLADNIE O TEN KURS 270godzinny Kurs pedagogiczny
      kwalifikacyjny dla czynnych zawodowo nauczycieli. Czaisz Aga czy nieee?
      • gloomy2 Re: kurs pedagogiczny 27.08.06, 11:37
        dziekuje wszystkim za wyczerpujace odpowiedzi i tym samym pomoc:)))
        po pierwsze,zle sie wyrazilem,ale to juz zostalo przez Was wyjasnione
        chodzi mi rzeczywiscie o zdobycie kwalifikacji nauczycielskich,a czy to sie
        nazywa kurs pedagogiczny czy jakos inaczej nie mialem pojecia
        ale wiecie o co chodzi wiec jest ok:)
        co do specjalizacji nauczycielskiej na tej mojej chemii to na uczelni takowej
        nie bedzie- z politechniki jestem...
        kurs wakacyjny wskazany przez Kasie (wielkie dzieki za tego linka) ucieszyl mnie
        niezmiernie,ale niestety tylko na pierwszy rzut oka,bo po przeczytaniu okazalo
        sie ze jest chyba tylko dla nauczycieli...
        a swoja droga to troche bez sensu...jak moge byc "czynnym zawodowo nauczycielem"
        skoro nie mam uprawnien pedagogicznych bez ktorych nikt mnie chyba do pracy w
        szkole nie przyjmnie???
        rozumiecie to tak samo jak ja,czy pokrecilem cos w interpretacji??
        pozdrawiam:)
      • Gość: Aga Re: kurs pedagogiczny IP: *.cnb.com.pl 27.08.06, 11:37
        Ale on nie jest czynnym zawodowo nauczycielem, tylko studentem, czaisz, nie?
    • Gość: kasia Re: kurs pedagogiczny IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.08.06, 12:20
      sorry chodzilo mi o ten kurs

www.spuj.sotiko.pl/kex.html
      ale n trwa 6 miesięcy i nie zrobisz go w 2
      • gloomy2 Re: kurs pedagogiczny 27.08.06, 12:37
        super, wielkie dzieki
        wprawdzie nie wakacyjny,ale w weekendy,czyli tez dobrze:)
        jeszcze raz dzieki,pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka