IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:21
Witam
Mam pytanie odnosnie tzw. "dziekanki", zaczynam teraz drugi kierunek na innej
uczelni i na swoim pierwszym fakultecie chce wziac rok przerwy. Jak to
zalatwic? Czy nie ma zadnego problemu? Czy potrzebne sa jakies zaswiadczenia
etc?
Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: sojusz Re: Dziekanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:54
      up;]
    • Gość: roomster Re: Dziekanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:03
      Najlepiej nic nie wspominaj na swojej pierwszej uczelni o tym, ze studiujesz
      jeszcze na innej. Tak prewencyjnie. A jak zalatwic dziekanke? Idziesz do
      dziekanatu i pytasz co i jak. A najlepiej napisac podanie i zaniesc je do
      dziakana/dziekanatu. Dobrze by bylo gdybys jakos pogadal przy tym z
      dziekanem/prodziekanem. U mnie na uczelni zalatwia sie to tak, ze jak masz
      podanie i pogadasz jak czlowiek z czlowiek z prodziekanem to wszystko zalatwisz.
      A pozatym, uczelnia nie bedzie sie mieszala w twoje zycie prywatne. Napiszesz w
      podaniu cos o wzgledach losowych albo wyjezdzie i tyle. pozdrawiam
      • Gość: roomster Re: Dziekanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:03
        a tak z czystej ciekawosci, gdzies studiujesz te dwa kierunki?
        • Gość: sojusz Re: Dziekanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:09
          DSWE - Stosunki Miedzynardowe
          a teraz prawo na UWr. i raczej dwoch nie pociagne bynajmniej na pierwszym roku
          wiec msuze cos z tym zalatwic. A myslisz ze da sie to zalatwic to przez poczte,
          poprostu wyslac to podanie do dziekanatu? czy lepiej to robic osobiscie?
          Dzieki,
          • Gość: roomster Re: Dziekanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:43
            mozna przez poczte, ale ja to osobiscie odradzam. A tak na marginesie to sadze,
            ze powinienes sprowac pierwszy rok dwa kierunki na raz, a dopiero potem wziasc
            gdzies dziekanke. W sumie pierwsze lata sa wszedzie najprostsze, same 'wstepy do'.

PS
            Co to jest DSWE?
            • Gość: sojusz Re: Dziekanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:50
              TZn na SM jestem juz na 2gim roku. Dolnoslaska Szkola Wyzsza Edukacji we
              Wroclawiu.
              • Gość: roomster Re: Dziekanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:03
                tak wiem, ale mowilem o tym prawie, ze pierwszy rok moze byc najprostszy, wiec
                moze ci sie jakos uda dwa na raz...sam nie wiem, decyzja nalezy do ciebie
                • Gość: sojusz Re: Dziekanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:05
                  Ok na pewno sie jeszcze nad tym bede zastanawial. Wielkie dzieki za pomoc!;]
                  • Gość: roomster Re: Dziekanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:37
                    powodzenia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka