Dodaj do ulubionych

WKU się czepia!!! :////

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:31
Witam

Dostałem list z WKU, że 11 września o 8:00 mam zgłosić się w celu "wydania
karty powołania"

Wściekły jestem po prostu - dostałem się na studia i w październiku mogę
dopiero zaświadczenie przynieść z uczelni - tak jak mi mówił facet na komisji
lekarskiej - 14 dni od rozpoczęcia roku akademickiego.

Myślicie, że jak im jutro przyniosę dokument o decyzji o przyjęciu na studai,
to powinno wystarczyć i się ode mnie odczepią i nie będę musiał przychodzić
11 września? Bo podobno można tak zrobić, tylko ja już list dostałem :/

:////////////
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: WKU się czepia!!! ://// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:12
      Jestes rocznik 87?
      • Gość: Kristoverus Re: WKU się czepia!!! ://// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:00
        TAK
    • Gość: zet Re: WKU się czepia!!! ://// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:07
      etam problemu to ty nie masz zbyt duzego, mi juz przyslali w zeszlym roku
      zawiadomienie ze jak nie przyjde do nich to zloza na mnie doniesienie do
      prokuratury ;, ale bezproblemowo wszystko zalatwilem.
    • prodir Re: WKU się czepia!!! ://// 04.09.06, 18:21
      Nie odebralem poleconego i mam ich gdzies ;) A decyzje o przyjeciu na studia dostalem listownie i tam jest adnotacja, zeby do ktoregos tam wrzesnia pokazac to na WKU.
    • wujek.sam Re: WKU się czepia!!! ://// 05.09.06, 02:44
      Ja powinienem isc teraz na 2 rok studiow(jestem na 1 :/ ale nie o tym) do WKU
      nie zanioslem zadnego zaswiadczenia na 1 roku, a taki mialem obowiazek, a wiec
      mogli mnie powolac- nie zrobili tego! Oczywiscie mam kategoria A. Jakies 2
      miesiace temu przyslali mi jakies pisemko- zgloszenie sie w celu uzupelnienia
      ewidencji- cos takiego :/ i w sumie mogli mnie tam powolac, gdybym pojechal do
      WKU, ale tego nie zrobilem i jak na razie dali sobie spokuj. Znam osoby ktore
      maja podobna sytuacje, ale teraz najwazniejsze, CO ZROBIC JEZELI NIE MASZ
      PAPIERKA, KTORY UPRAWNIA CIE DO ODROCZENIA:
      - mozna sie wymeldowac(wady:nie mozesz np zalozyc konta w banku, ale za to jest
      to rozwiazanie pewne, poniewaz nie maja gdzie przyslac paierkow do Ciebie)
      - nie stawiac sie na wezwania, tak jak ja(dopiero po 2 wezwaniu i nie stawieniu
      sie moga skierowac sprawe do prokuratury- ale nie oszukujmy sie nie robia tego)
      - skladac podania o ponowna komisje lekarska (musza je rozpatrywac i jest wtedy
      czas, aby zyskac czas np. ktory jest Ci potrzebny do dostania zaswiadczenia z
      nowej uczelni)
      To sa sposoby, ktore znam moze sa inne.
      Moze komus to sie przyda.
      Pozdrawiam.
      • wujek.sam Re: WKU się czepia!!! ://// 05.09.06, 02:46
        Acha, no zapomnialem, ze oczywiscie najprostszym sposobem jest NIE ODBIERANIE
        LISTOW Z WKU!!! ;)
    • Gość: pepin Re: WKU się czepia!!! ://// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 07:04
      ja sie migam od prawie roku (pierwsze wezwanie w listopadzie), dostalem juz w
      sumie 3 liściki (zadnego nie odebralem) i poki co żyje :) Dostalem sie na studia
      i w pazdzierniku zaniose im papier zeby sie odpier...li łaskawie. Tak wiec
      jedyna rada to nie odbierac poleconych.
      • Gość: kuba Re: WKU się czepia!!! ://// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:31
        kurcze no nie wiem czy to takie dobre rozwiazanie z olewaniem poleconych... ja
        jak sie okazalo nie odebralem kilku - nie mieszkalem pod stalym adresem
        zameldowania, teraz sie przemeldowalem pod adres mojego faktycznego pobytu - tu
        mnie od razu znalezli i pierwsza przesylka z WKU jaka odebralem bylo kilka dni
        temu zawiadomienie o zamiarze zlożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa
        - paragraf 224 i 228 tej pieprzonej ustawy z 1967 roku!!! o powszechnym
        obowiązku obrony szanownej Rzeczpospolitej!!! no i bylem tam dzis i
        trep-komendant mnie uswiadomil ze co roku musze im papier przynosic ze jestem
        nadal studentem! faktycznie - ustawa o tym mowi. A ja ostatnio tam bylem w lutym
        2005 i to przypadkiem bo potrzebowalem wpis w ksiazeczke o odroczeniu na
        potrzebe kredytu hipotecznego. no i dostalem wtedy wpis o odroczeniu do
        30.07.2007 wiec nie wiem po co co roku do nich łazić/jeździć? Czy ktoś z was to
        robi co roku??? no i generalnie jak zaczalem zadawac pytania dlaczego musze mu
        teraz przyniesz zaswiadczenie z uczalni jak mam wpisane odroczenie na takie
        wlasnie zasiwdczenie i chcialem sie dowiedziec jakie i na jaki adrs pisma byly
        wysylane to sie trep wkurzyl i mi wylecial z karta powolania!!!! to ja odwrot na
        pięcie - do widzenia i tyle mnie widzieli!!! tylko teraz co mam zrobic??? CZY
        KTOS WIE CZY MOZNA WYSLAC POLECONYM TYM DEBILOM ZASWIADCZENIE Z UCZELNI??? bo
        pokazywac to juz sie tam raczej nie chce!!! wole juz z prokuratura rozmawiac - w
        cywilu chociaz. A wiec mam dwa pytania: czy mozna poleconym? i czy ktos z was
        co roku do nich chodzi z papierem??? dzieki za odpowiedz
        • rototrol Re: WKU się czepia!!! ://// 15.11.06, 12:29
          Autentyk.

Przychodzi świeżo upieczony student do WKU (taki typu "młody to i zdziwiony",
          zakręcony itp.).
          Siada przed "pałkownikiem" z WKU i mówi "proszę pana, ale ja mam zaświadczenie
          że się dostałem na Wyższą Szkołę Zarządzania Masami Bitumicznymi :)
          Ten odpowiada - proszę pokazać, ale proszę najpierw jeszcze TU podpisać.
          Student podpisał, i po podpisaniu pokazuje ów "papier"
          A "pałkownik" myśli sobie w duchu: mamy was .

Po podpisaniu biletu do MONu można nawet sobie pokazać doktorat i zaszeleścić
          banknotami. Odwrotu już wtedy nie ma, chyba że ma się ojca co najmniej w
          stopniu Gen. Dyw. :)
          • Gość: up Re: WKU się czepia!!! ://// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:53
            up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka