ivaxa 20.09.06, 13:07 Czy tam jest naprawde tak bardzo zle... ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: famme Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.crowley.pl 20.09.06, 13:36 Z Tego co widziałam to nienajlepiej, szczególnie D. .Pokoje sa dosc duże, niejednokrotnie w dosc kiepskum stanie(naszczęscie w zeszłym roku wymieniono okna), prysznice wspólne w podziemiech, łazienki i kuchnie są takze wpólne i znajdują się na kazdym piętrze.Niewątpliwym atutem "Bydgoskiej" jest połozenie, blisko centrum i miasteczka studenckiego, ładna zielona i spokojna okolica. Zdaje sobie jednak sprawe,że wymienione plusy nie sa jednak tak istotne. Acha, zapomniałam dodać ze istnieje tam dostęp do internetu(odpłatnie-chyba 20PLN miesięcznie) Mam jednak nadzieje ze po wakacjach cos sie tam zmieniło, wreszcie....Nie przejmuj sie niczym, napewno dasz sobie tam jakos rade..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lule Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:13 mysle ze zawsze mozesz sie przeniesc do innego akademika, chocby do czesci AB. przeciez nie kazdy kto dostal akademik decyduje sie w nim zamieszkac i zostaja wolne miejsca. ja bede mieszkac w bydgoskiej ab i szukam wspollokatorki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: 195.245.84.* 20.09.06, 14:24 "mysle ze zawsze mozesz sie przeniesc do innego akademika, chocby do czesci AB. przeciez nie kazdy kto dostal akademik decyduje sie w nim zamieszkac i zostaja wolne miejsca" ...chyba żartujesz?! mieszkałam 3 lata na AB i nie wiedziałam, by były tam jakiekolwiek WOLNE miejsca. Jeśli są to zarezerwowane dla "znajomych" i nie słyszałam o przypadku, by ktoś świadomie zrezygnował z taniego, dużego i czystego pokoju na AB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaxa Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 08:42 dzownilam na swoj wydzial i pani powiedziala, ze nie moge pisac odwalania, aby zmienic akademik :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: 195.245.84.* 21.09.06, 09:42 zawze możesz w pierwszym dniu kwateroania stawić się rano w akademiku i pytać, czy ktoś się nie chce zamienić. Zdarzają się tacy, co lepszy wymieniająna gorszy (czyli AB na CD), bo odpowiada im ten typ akademika, albo tam już jego kumple mieszkają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ou. Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.daminet.pl 21.09.06, 10:55 ale jak to wszystko wygląda? (szczerze!) słyszałam, że prysznice są w podziemiach. ale ile ich tam jest i w jakim one są stanie? jak wyglądają łazienki te na korytarzach (np. niezamykające się drzwiczki itp.?) czy pokoje są duże? nie ma pajączków, grzybu na ścianach etc? :> czy istnieje mozliwość przyjazdu do bydgoskiej już 29.09? help. bo ja jestem prze-ra-żo-na. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famme Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.crowley.pl 21.09.06, 09:42 Spokojnie, nie martw sie nieczym. Pod koniec wrzesnia zamleduj sie w swoim akademiku, zobacz jak bedzie, moze nie ma co panikowac, znam pare osób które mieszkały na Bydgoskiej Dlub C i wcale nie cierpiały z tego powodu.Głowa do góry!!!Akatedmik to nie pieciogwiazdkowy hotel.Jesli naprawde nie bedzie Ci sie tam podobało, to pod koniec pazdziernika mozesz sie udac do administracji akademika i zapytać sie czy przez przypadek nie ma wolnych miejsc w innych blokach (zaznaczam ze szansa jest minimalna). To samo mozesz zrobić udajac sie do administracjii innych akademików Zaczek, Nawojka (Piast odpada, watpie żeby tam były wolne miejsca.) Nie panikuj,pociesz sie tym ze dostałas akademik wogóle, nie każdy ma taka szanse( w szczególności na UJ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaxa Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:12 Dziekuje Wam bardzo za te pocieszjace slowa, pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za te wszystkie porady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chica Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.smsnet.pl 21.09.06, 10:20 A ja nie dostalam akademika...:(((A wystarczyłby na początek najgorszy na Bydgoskiej...;)Moge jeszcze zlozyc odwolanie, gorzej jak to nie pomoże;/troche do Krakowa mam...te 800 km, ufff.Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaxa Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:22 Chica, wspolczuje, ja mam polowe i dostalam. I wcale nie male dochody. Ale pocieszaja, ze potem mozna sie wkrecic do akademika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpiegu Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:42 Ja mieszkalem na Bydgoskiej C rok temu i teraz tez tam bede mieszkal, przede wszystkim dlatego, ze Bydgoska ma swoj klimat, zycie towarzyskie kwitnie no i teraz bede mieszkal ze znajomymi :) a co do standardu hmm nie jest tak zle, pokoje sa w porzadku nie ma jakichs grzybow na scianach itp normalne tapety :P itd, lazienki sa dwie na korytarz i nie ma jakichs niezamykajacych sie drzwi jak to ktos tutaj napisal wczesniej, co do prysznicy, sa w podziemiach i tez sie normalnie zamykaja :P rewelacji nie ma ale tragedii tez nie, sa dwie sale telewizyjne :P ping ponga, silownie, net kosztuje 28zl ale to standard w UJotowskich akademikach, dobra lokalizacja i niezapomniane imprezy :P jesli chcialabys sie np zamienic na AGH16 (podobno lepszy standard) lub dowiedziec sie wiecej to moj nr gg: 1767386 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:55 Jesli chcesz sie zamienic na AGH!^ to chyba zeczywiscie nie bedzie z tym problemu bo juz pare ogloszen widzialam ds.pl/Zamienie_pokoj_w_AGH16_na_pokoj_na_Bydgoskiej_C_:)-t2155.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpiegu Re: Akademik UJ - Bydgoska CD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:29 Wlasnie jest problem bo kazdy chce zamienic AGH16 na Bydgoska C tzn przejsc z AGH16 na Bydgoska :P a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś