Dodaj do ulubionych

Studia w Lublinie

12.10.06, 16:15
Mam pytanie o studia w lublnie dokladnie chodzi mi o ekonomie na UMCS. Czy
polecacie to miasto do studiowania? Jakie jest?
Obserwuj wątek
    • lollela Re: Studia w Lublinie 12.10.06, 18:07
      Ja polecam Warszawę, sama tu przyjechałam na studia, naprawdę waro...
      • Gość: mgg Re: Studia w Lublinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:01
        idz do wiekszego miasta,
        • fabianno Re: Studia w Lublinie 12.10.06, 19:42
          Jak się powie, że się studiowało w Lublinie, to wszystcy myślą od razu "KUL".
          Lepiej jedz do Wawy :) o wiele lepiej wygląda w CV.
    • Gość: lublinianin Re: Studia w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 23:00
      jest dobrze, ale tylko POOOOLITECHNIKA.
      • Gość: mgg Re: Studia w Lublinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:26
        no mi z lublinem sie umcs kojarzy ale wiadomo, ze kul starszy.
        umcs to nie jest zla uczelnia, ale biedna, poza tym to nie to samo co w
        warszawie, kazdy ranking wykaze ci roznice w poziomie.
        • anka.g1 Re: Studia w Lublinie 13.10.06, 21:26
          Umcs jest dobry, chociaz to też zalezy który wydział. Jeśli chodzi o miasto to jest okropne. Brzydkie, zaniedbane, z fatalną komunikacją, zupełnie pozbawione klimatu. Myślę, że gdyby nie te kilka uczelni na poziomie to nikt by na Lublin nie zwrócił uwagi.
    • Gość: zcr Re: Studia w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 22:10
      jak bedziesz chciał to i w domu sie nauczysz.uczelnia nie zagwarantuje ci pracy,
      jeśli sam się nie zakręcisz to nikt ci nie pomoże.a miasto... nie wybieraj się
      do lublina.bardzo trudno o praktyki,staże,jakikolwiek zarobek.uczelnie są w
      miarę dobre, ale miasto niestety nie.
    • Gość: asia Re: Studia w Lublinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:46
      studiuje w Lulnie drugi rok.Powiem szczerze ze nigdy nie chcialam tu studiuowac
      ale coz tak wyszlo.Nie podobalo mi sie miasto,nie widzialm w nim nic ciekawego
      ale teraz zaczynam dostrzegac jego urok.wiem ze nie jest to Krakow...,ale sa tu
      tez urokliwe miejsc a w ktorych mozna milo spedzic czas:)
      • mgg555 Re: Studia w Lublinie 14.10.06, 15:37
        oczywiscie sa knajpki, parki itd. tam sie mozesz wybrac, chodzi wlasnie o
        miejsca pracy, nie jest tragicznie bo cos mozna znalezc i to czasem za
        pierwszym razem (kwestia jakie jest zapotrzebowanie np. moja znajoma dostala od
        razu prace jako nauczyciel angielskiegowszkole jezykowej dla dzieci, kogos
        innego chcieli jako pilota wycieczek w biurze turystycznym, podobno byli gotowi
        przyjac go nawet w trakcie robienia kursu:P) ale ogolnie warszawa pod tym
        wzgledem wygląda lepiej, wieksze mozliwosci. co do samego miasta- ono jest
        jakos specjalnie brzydkie, ja tak nie uwazam, spaceruja sobie czasem i mysle ze
        nie jest tak źle, co prawda mogli by wiecej pracy w nie włożyc ale jest tu
        naprawde masa studentow (w koncu to studenckie miasto) fajnie sie czlowiek
        czuje na miasteczku akademickim, mozna poznac duzo fajnych ludzi (takich
        ciekawych, mających swoj styl, choc takich wszedzie mozna zobaczyc) sa jakies
        kluby, coraz wiecej zreszta, miasto caly czas jakoś tam się rozwija.
        Przyjezdzaja obcokrajowcy... na czas studiow nie jest takie zle, z praktykami
        tez nie jest jakos strasznie, ludzie znajduja miejsca (moj chlopak niedawno na
        przyklad studiujacy turystyke- na praktyki przyjeli go w drugim miejscu jakie
        odwiedzil(pierwsze bylo zamknięte:P)) narzekac mozna ze nie bylam jeszcze w
        takim naprawde pożądnym kinie, ale buduja jakies centra handlowe (prawie jedno
        za drugim) i moze w koncu zdarzy sie tam jakies multikino :)) Są naprawde
        ludzie ktorzy mysla o tym miescie, o tym jak przyciągnąc do niego ludzi i nie
        mozna powiedziec ze tu jest zle i lepiej nie bedzie. Koncertow jest calkiem
        duzo :) Bo jednak rozne kapele co raz do Graffiti przyjezdzaja zeby zagrać :)
        Ja zostane tu na czas studiow a potem uciekam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka