Dodaj do ulubionych

Uzupełniające inżynierskie?? Jest coś takiego?

IP: *.autocom.pl 24.10.06, 20:25
Słuszeliście o czymś takim?? Studiuję w krakowie IiE. Uzupełniające
inżynierskie, może na jakiejś politechnice albo gdzieś indziej, agh, ...?
Obserwuj wątek
    • Gość: leche Re: Uzupełniające inżynierskie?? Jest coś takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 21:22
      ke?
    • Gość: Anka Re: Uzupełniające inżynierskie?? Jest coś takiego IP: *.nat.student.pw.edu.pl 24.10.06, 21:56
      jaki tytul bedziesz mial po skonczeniu IiE?
    • Gość: bdzibdzionka Re: Uzupełniające inżynierskie?? Jest coś takiego IP: *.37-151.net24.it 24.10.06, 23:03
      Uzupełniające na kierunku inżynierskim to chyba powinny być magisterskie. Bo z
      tego co wiem najpierw się zdobywa tytuł inżyniera a potem magistra.
      • Gość: Arek Re: Uzupełniające inżynierskie?? Jest coś takiego IP: *.autocom.pl 24.10.06, 23:33
        Będe miał licencjata. Chodzi mi o to, czy mając licencjata można gdzieś, jakimś
        sposobem, na podbudowie tegoż licencjata, zrobić inżyniera z tej samej
        dziedziny lub z pokrewnej. Gdzieś wyczytałem że tak można ale nie wgłębiałem
        się w treść. Wiecie coś czy to możliwe???
        • malolat.87 Re: Uzupełniające inżynierskie?? Jest coś takiego 25.10.06, 17:10
          bez sensu strasznie, a od czego będziesz miał tego licencjata?? bo jeśli
          będziesz miał licencjata to znaczy że nie inżyniera...
          • Gość: Arek Re: Uzupełniające inżynierskie?? Jest coś takiego IP: *.autocom.pl 27.10.06, 21:31
            Dlaczego bez sensu??? Co prawda w hierarchi dyplomowej obydwa te tytuły są w
            zasadzie równorzędne - są to tytułu wyższego wykształcenia zawodowego, ale w
            praktyce nie do końca tak jest. W dziedzinach które można ukończyć z tytułem
            licencjata albo inżyniera, np. w informatyce właśnie, inność polega na
            niedużych, ale jednak różnicach programowych. Zależy to też przeważnie od
            uczelni. Na kierunkach licencjackich kładzie się większy nacisk na przedioty
            nietechniczne a na inżynierskich czysto techniczne jak najbardziej! Jeśli kanon
            jest podobny tak jak w przypadku informatyki licencjackiej i inżynierskiejto w
            obu kierunkach wiedzę można uzupełnić. Raczej więcej jest do uzupełnienia w
            kierunku inżynierskim. Choćby z nawet tego powodu że inżynierskie(3,5 roku)
            studia są przeważnie dłuże o pół roku od licencjackich(3 lata). Informatyka z
            licencjacka i inżynierska w założeniu tak czy siak jest dziedziną techniczną i
            nie ważne gdzie jest wykładana, na uczelni technicznej, ekonomicznej, czy nawet
            uniwersytecie, ale niestety tytuły są różne. Wyczytałem gdzieś w internecie,
            całkiem przypadkowo że można uzupełnić wiedzę licencjata o wiedzę inżyniera i
            chyba na odwrót. Nie wiedziałem czy to pewne więc zapytałem na forum, może ktoś
            z Was będzie wiedział. Na szczęście odnalazłem te strony - to strony AGH. Ale
            niestety nie dokońca dokładnie tam jest napisane i dalej nie jestem pewny. :(
            • Gość: x Re: Uzupełniające inżynierskie?? Jest coś takiego IP: *.aster.pl 27.10.06, 21:51
              Nie ma takiej opcji, dla obu tytulem nadrzednym jest magister, wiec jak chcesz
              wyksztalcenia technicznego to zrob magistra na politechnice...
            • Gość: YaBasta Re: Uzupełniające inżynierskie?? Jest coś takiego IP: *.zaodrze.punkt.pl 27.10.06, 22:45
              nie wiem, cala sprawa wydaje sie troche beznadziejna. Nie rozumiem po co sie
              szarpac.
              Mysle ze sprawa moze byc trudna, ale pewnie do zrobienia. Moim zdaniem trzeba
              by sie po prostu dostac najzwyczajniej w swiecie na studia inzynierskie
              nastepnie przepisac 90% ocen uzupelnic roznice programowe i gotowe.
    • Gość: dada Re: Uzupełniające inżynierskie?? Jest coś takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:26
      έκανα μερικά βήματα εμπρός, σταμάτησα και γύρισα πίσω. Δείτε επίσης:
      • Gość: Arek Do dady IP: *.autocom.pl 24.10.06, 23:36
        Brawo, wyszło ci...
        • Gość: lanka3 Re: Do dady IP: *.zwm.punkt.pl 25.10.06, 07:13
          to sprobuj się wgłębic, może sie na cos przyda...
          • Gość: Arek Re: a IP: *.autocom.pl 25.10.06, 12:32
            Jak ktoś nie ma tu nic do powiedzenia niech się nie udziela. Padło pytanie, nie
            proszę o inne głupawe rady jak np ta wyżej od lanka3.
            • Gość: Malibu Re: a IP: *.aster.pl 28.10.06, 15:46
              Ja Ci powiem tak... po co sie szarpac z inzynierem jak ma sie licencjat, jesli
              z podobnym wysilkiem mozesz uzyskac magistra?? Ja jestem na uczelni
              rolinczej...u mnie czesc kierunkow ma licencjata a czesc inzyniera... ja na
              ogrodnictwie mam inzyniera a biologia ma licencjata... ale jezeli mamy taka
              potrzebe mozemy sie zamienic i ja mgr. moge robic na biologi i odwrotnie!!!
              Licencjat to w zasadzie daje Ci to ze jestes myslacy i informatyk od tego a
              inz. bedzie kladl kable do internetu w sieci kablowej ;)) Pomysl, bo w
              wiekszosci miejsc po inz. jest sie traktowanym jak po zawodowce!!!!!
              • Gość: Szpaq Re: a IP: 195.116.211.* 28.10.06, 19:02
                > wiekszosci miejsc po inz. jest sie traktowanym jak po zawodowce!!!

Z tym to sie nie zgodze, od kiedy inz jest do kladzenia kabli?

Licencjat to w zasadzie daje Ci to ze jestes myslacy

Co za brednie tu wypisujesz, wyksztalcenie niema nic do tego czy jestes osaba
                myslaca "inteligentna" czy nie
                • Gość: Arek Re: a IP: *.autocom.pl 29.10.06, 00:40
                  No nic. Dzięki za wypowiedzi. Ale właściwie czym się różni licencjat od
                  inżyniera?? Na przykładzie informatyki. Na UJ po informatyce masz licencjata, a
                  na AGH czy PK masz już inżyniera. Później jak chcesz to robisz jeszcze mgr.
                  • Gość: Szpaq Re: a IP: 195.116.211.* 29.10.06, 08:37
                    Jest taki powiedzonko:

mgr - moze g...o robic
                    mgr inz. - moze g...o robic i niezle zyc

cos w tym musi byc ;)
                    • Gość: Szpaq Re: a IP: 195.116.211.* 29.10.06, 08:45
                      www.tu.kielce.pl/katalog/WEAiI/programy/Programy_studiow_stacjonarnych_I_stopnia_kierunek_Informatyka.pdf

tu masz caly material jaki obowiazuje na informatyce inz. na politechnice
                      swietokrzyskiej (akurat informatyka niejest tam na wysokim poziomie i wybralbym
                      inna uczelnie), skoro robisz licencjata to mozesz sobie porownac
                      • Gość: Szpaq Re: a IP: 195.116.211.* 29.10.06, 08:47
                        www.tu.kielce.pl/katalog/WEAiI/plany/Plany_studiow_stacjonarnych_I_stopnia_kierunek_Informatyka.pdf

tutaj same nazwy przedmiotow
                        • Gość: belial Re: a IP: *.aster.pl 29.10.06, 20:53
                          co to za uczelnia politechnika świętokrzyska? czego się spodziewać w takiej
                          dziurze jak kielce?
                          • Gość: Szpaq Re: a IP: 195.116.211.* 29.10.06, 21:12
                            hmmm...........
                            niskie koszty utrzymania, pare kierunkow ktorych niema na innych uczelniach
                            • Gość: belial Re: a IP: *.aster.pl 29.10.06, 21:26
                              a jakie to niby są kierunki na pś których nie ma na innych polibudach?
                              • Gość: Szpaq Re: a IP: 195.116.211.* 29.10.06, 21:28
                                Dwa ktore znam z elektrotechniki:
                                -energoelektronika i elektronika przemyslowa
                                -komputerowe systemy pomiarowe
                                • Gość: belial Re: a IP: *.aster.pl 29.10.06, 21:42
                                  eee, tego typu specjalności w ramach różnych specjalizacji (być może o innej
                                  nazwie) już od dawna można studiować np. na pw, wsiowa pś tu niczego nie
                                  wymyśliła, nie wyskakuj z pś do najlepszych bo nie da się ukryć, że uczelnia ta
                                  jest w najwyższym stopniu mierna
                                  • Gość: Szpaq Re: a IP: 195.116.211.* 30.10.06, 08:05
                                    Przeciez ja nigdzie nie napisalem ze jest najlepsza, nawet nie napisalem ze jest
                                    dobra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka