gosiakak 29.10.06, 12:23 bardzo podoba mi się ten kierunek! ale co po tym można właściwie robić ???? Pomóżcie!! ile trzeba było mieć procent z przediotów na maturze, żeby się dostać. Proszę -Piszcie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Heh Re: PoLiToLogia --Pomóżcie IP: *.3.cust.bredband2.com 29.10.06, 16:15 ""bardzo podoba mi się ten kierunek!" "ale co po tym można właściwie robić ????" podoba mi sie, ale nie wiem co po nim robic...zadzwiajaca jest dzisiejsza młodziez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: PoLiToLogia --Pomóżcie IP: 195.116.183.* 30.10.06, 10:06 Ss pEwnodhciĄ tHsheBa dObRZZe zNaćć zAsSadY PiSSooWni JhęZYkA pOOlSkIeeGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: PoLiToLogia --Pomóżcie IP: *.77.classcom.pl 31.10.06, 17:05 Nie wiem co można po tym robić i dlatego też za rok planuję się pozegnać z tym prześwietnym kierunkiem... jestem na dziennej na UJ i nie mialam jakichs rewelacyjnych wynikow: 72 i 80 z polaka, 85 i 72 z wosu, 66 i 62 z histori, angol 97 i 79. Wystarczylo zeby sie dostac w pierwszym rzucie (czyli nie z listy rezerwowej) a nawet zeby uplasowac sie ostatecznie w pierwszej dziesiatce studentow z najlepszymi wynikami w rekrutacji na tym kierunku (na 100 osob). Dostac sie na prawde nie jest trudno tylko przemysl to 10 razy. N pierwszym roku jest dosc duzy nacisk polozony na historie XX wieku czego ja na przyklad nie znosze. Poza tym poki co wszystko jest bardzo ogolne, to taki przedmiot ogolnohumanistyczny, dobrze sie zastanow, albo pomysl od razu o studiowaniu dwoch kierunkow (politologia jets na tyle latwa i niewymagajaca ze mozna ja bez problemu z czym polaczyc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: PoLiToLogia --Pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 17:36 Dziękuję! o taką wypowiedz mi chodziło. cieszę się, że są na tym forum tacy ludzie, którzy chcą pomóc innym. Dziękuję! wybór kierunku napwno przemyślę jeszcze raz dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: PoLiToLogia --Pomóżcie IP: *.77.classcom.pl 31.10.06, 19:18 Nie ma sprawy, sama często szukam tu pomocy... zawsze dobrze znać doświadczenia innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: PoLiToLogia --Pomóżcie IP: *.77.classcom.pl 31.10.06, 19:22 A jeszce a propos to na przyklad na UJ jest poki co niezly lajt (choc pewnie w czasie sesji moge zmienic zdanie...) trzeba tylko chodzic na cwiczenia nie ma zadnych kolokwium poza końcowymi - zaliczeniowymi, nie ma tez prac semestralnych. No a teraz np jest tydzień wolnego bo święta... Trochę się czuję w krakowie jak na wakacjach a studiowanie to jak takie epizodyczne chadzanie na kółka dyskusyjne czyli ćwiczenia i na wykłady (ewentualnie, no bo nieobowiązkowe...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: PoLiToLogia --Pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:58 Ja skończyłem politologię o specjalności Stosunki międzynarodowe na Uniwersytecie Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie i teraz zajmuje się Funduszami Unijnymi w pewnym ministerstwie w Warszawie. Moi znajomi ze studiów też nie mieli problemów ze znalezieniem pracy, pracują w urzędach, prywatnych przedsiębiorstwach, ambasadach i konsulatach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaa Re: PoLiToLogia --Pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:15 O Kurcze! Normalnie coraz bardziej podoba mi się ten kierunek!!!!! Trzeba mieć chyba tylko nie'złe znajomości, żeby potem znaleźć coś extra? ale to tak jak po każdym kierunku :( Odpowiedz Link Zgłoś
ana.marie Re: PoLiToLogia --Pomóżcie 04.11.06, 17:17 Skończyłam politologię na UAM w Poznaniu w specjalności marketing polityczny. Obecnie pracuję w agencji public relations. Dla chcącego nic trudnego - jak na każdych studiach, są przedmioty i łatwe i trudniejsze, trzeba się tylko dobrze zastanowić, co chciałoby się po tym kierunku robić. Odpowiedz Link Zgłoś