Dodaj do ulubionych

pedagogika

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:43
czu warto studiowac pedagogikę skoro 90% po tych studiach jest bezrobotnych?
ja studiuje na 1 roku pedagogikę ze specjalnością praca socjalna, wczesniej
studiowałam turystykę i zastanawiam się czy znowu nie wybrałam złych studiów:(
Obserwuj wątek
    • svenja1 Re: pedagogika 03.11.06, 21:44
      Ja żałuję, że za moich czasów nie było takiego połączenia... Pedagogika + praca
      socjalna... Dziś mogłabym bez problemu pracować w MOPS.
      • Gość: Sonia Re: pedagogika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:34
        tzn ja studiuje dokładnie prace socjalną bo w tym roku zrobili nowy kierunek i
        nie ma juz specjalności praca socjalna na pedagogice tylko kierunek praca
        socjalna, pracodawcy moga się dziwić jak będa patrzec na papierek, bo ten
        kierunek ruszył dopiero w tym roku na APS-ie, no i to słabo opłacany zawód,
        gdzie jeszcze moze dorobić sobie pracownik socjalny?
        • svenja1 Re: pedagogika 04.11.06, 16:21
          Słabo opłacany??
          No ale racja - dużo może zależeć od miasta. W moim np. zarobki są "niezłe", a w
          mieście obok - niemal o połowę niższe...
          A gdzie może "dorobić"? W DPS, DDPS, świetlicach, noclegowniach, ochronkach...
          zależy od specyfiki miasta.
          • Gość: Żaneta Re: pedagogika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:36
            praca.wp.pl/kat,18453,wid,8574041,wiadomosc.html?rfbawp=1162277688.067&ticaid=129fa
            • svenja1 Re: pedagogika 04.11.06, 19:38
              Hmmm, powiem tak... Gdybym wierzyła we wszystko co ktoś pisze w artykułach
              różnego rodzaju, powinnam się była pociąć na pierwszym roku resocjalizacji ;) A
              tymczasem jakoś dotrwałam do końca, mam w końcu pracę w zawodzie i jest mi z
              tym dobrze. I nie żałuję...
              • Gość: Giovannessa Re: pedagogika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:35
                ja tez studuje pedagogike spec. reso jestem bardzo zadowolona i nie kieruje
                sie tym co wypisuja na forum ci ignoranci ze 80% pedagowgow nie ma pracy, sa to
                ludzie pozbawieni fantazji, zazdorszczacy ukonczonego tak fajnego kierunku
                jakim jest pedagogika- pomijajac fakt ze jest to bardzo ciezki kierunek, ale
                dajacy mozliwosc spelnienia sie. wiekszosc matematykow- informatykow nie jest
                zadowolona ze sowjej pracy siedza godzinami przy wykresach, kompach nie mogac
                sie do nikogo odezwac i wyzywaja sie na forum...ech ile to oni
                niezarabiaja...smiech na sali...
    • anna_nowak13 Re: pedagogika 08.11.06, 15:29
      Tak Żaneto watro! Dla sieie, swojej wiedzy, świadomości społęcznej, dla własnych
      dzieci.Zresztą to nie tak, że po pedagogice ludzie są bez prace, ale w
      większości przypadków nikomu się nie chce pójść do jakiejś świetlicy w wakacje,
      pomóc dzieciakom lekcja odrabiać i mieć już, tym samym , praktykę zawodowac. Ja
      jestem na III roku pedagogiki, ze spacjalnością opieka i wychowania z
      oprfilaktyką uzależniań.Bardzo się cieszę, że wyrbałam taki kierunek,bo bracuje
      dorywczo w świetlicy środowiskowej i widzę, jak rdzieciaki mają poorane głowy,
      przez swoich rodziców.Jeśli masz ochotę to zapraszam na bloga,trochę tam pisze o
      moich dzieciakach ze śwtielicy, mam kielka zabaw, które można wykorzytsać w
      pracy z nimi i inne takie :) Zerkiniesz, to zobaczysz. POzdrawiam! Wytrwałości!
      hogatkowyblog.blox.pl/html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka