Gość: Mika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:55 nowy kierunek, powstał w tym roku na Akademii Pedagogiki Specjalnej, to dopiero przyszłościowy kierunek, w końcu jesteśmy starzejącym sie społeczeństwem, a starzy nie uciekna za granicę:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misz098 Re: praca socjalna 16.12.06, 20:08 Nowy? Chyba coś Ci się pomyliło. Poza tym pracy po pracy socjalnej jest bardzo mało. Sama szukałam dwa lata i nie pracuje w zawodzie:-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: praca socjalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:17 Nowy jako kierunek, bo wcześniej praca socjalna była dostępna głównie jako specjalizacja na innych kierunkach. A z pracą rzeczywiście nie jest aż tak różowo. Nawet jak uda się znaleźć w zawodzie to za takie pieniądze, że można się zniechęcić. Odpowiedz Link Zgłoś
rysa.na.szkle Re: praca socjalna 27.12.06, 10:55 uczeszczam na APS,tyle ze na kierunek pedagogika specjalna, a nie zwykla. W kazdym razie chcialam przeniesc sie na te prace socjalna, ale clae szczescie,ze tego nie zorbilam. Osoby, ktore to zorbily, zaluja. Przyszlosciowy kierunek?> jasne, ale praca jest bardzo "przyjemna"/. lazisz po jakis menelach i ruderach. I zarabiasz grosze. Nie polecam, chyba,ze ktos to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
k_psycho Re: praca socjalna 27.12.06, 15:16 Jeśli zna się angielski to polecam pracę w Anglii. Oni tam cierpią na niedobór osób po pracy socjalnej i sami płacą ludziom za studiowanie na tym kierunku. NO i zarobki nieporównywalne z tymi w Polsce- ok.18-20 funtów za godzinę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: praca socjalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 18:33 na pso przeniosło się sporo osób z pedagogiki i sa zadowoleni, po pedagogice jest takie same bezrobocie, a zarobki sa najwyższe w Wawie 1800 brutto jak czytałam-to wcale nie tak mało Odpowiedz Link Zgłoś
misz098 Re: praca socjalna 29.12.06, 17:54 Tu sie zgadzam, po pedagogice szczytem jest praca za około 1000 netto. Ja obstawiałam wszystkie ośrodki pomocy społecznej w wawie przez rok, chodziłam, wysyłałam Cv i w koncu się przekwalifikowałam:-) Odpowiedz Link Zgłoś