agafka1988 22.12.06, 13:13 Moze mnie ktos uswiadomic, ktory zestaw pytan obowiazuje na egzamin na prawie? bo ja mam taki z czterdziestoma zestawami pytan, a niektorzy maja po czterdziesci pare... wiec ktory jest dobry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vierundvierzig Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 22.12.06, 14:48 Ten co Ci dałem jest na 100% dobry. ten co z XL tez się składa. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
agafka1988 Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 22.12.06, 17:57 dziekuje :) teraz moge sie wziac za jakze fascynujaca nauke historii ustroju ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kulowski_student Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 22.12.06, 19:59 dosłownie jakbym siebie słyszał..... "Zaczynam się od świąt uczyc.." Tylko się na planach skończyło. Może z Wami bedzie lepiej :) :) POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agafka1988 Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 22.12.06, 23:28 No dobra, mam swiadomosc, ze oszukuje sama siebie, bo z nauki jak na razie nici... Przeciez niedlugo swieta, a potem sylwek w Zakopanem, wiec raczej nie ma szans na zglebianie naszych jakze fascynujacych ksiazek ;] Odpowiedz Link Zgłoś
johnny85 Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 27.12.06, 00:38 Uważam,że zestawami z HUP nie ma sie specjalnie co sugerować,bo Góral pyta praktycznie ze wszystkiego,czasem może dla jaj nawet o jakieś egzotyczne państwa zapytać.Wtedy trzeba nie tracić głowy,tylko mówić coś z sensem.Co do pewniaków to sporo u niego może być międzywojnia,Francji,Anglii,rzadziej pojawia się starożytność.Ja miałem pytania:autonomia Śląska,samodzierżawie i ustrój Austro-Węgier.Koleżanka miała np. ustrój Kanady:))Sporo jest też pytań o USA,ale nie o sąd najwyższy.Nie słyszałem,żeby ktoś miał Polskie Państwo Podziemne,albo PRL.Jak się chce to zdać to dobrze przez święta posiedzieć nad tym.Z resztą może być tak,że nie umiesz i zdasz,a umiesz i nie zdasz.A i powtarzają sie pytania,często pyta o to samo kolejne osoby,aż jakaś odpowiedź go usatysfakcjonuje i patrzy na ocene na zaliczeniu,więc lepiej się postarać mieć minimum 4. Odpowiedz Link Zgłoś
d.aga87 Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 27.12.06, 23:44 momento... to egzamin nie wygląda tak, że losujemy jeden z tych zestawów pytań i później odpowiadamy na niego???? Może źle słuchałam, ale p.Sławiński mówił chyba coś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
senna87 Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 28.12.06, 15:29 Kamil! to "tak" to w sensie ze co? :) sie losuje w końcu czy nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny85 Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 28.12.06, 15:31 Nam pan Górski losował zestawy.Mnie losował 3 razy.Na prawde nie ma sie co zestawami sugerować bardzo.Pani Maćkowska powiedziała nam,że mamy umieć wszystkie państwa oprócz państw egzotycznych:),a żadnych zestawów nam nie dawała.I tak były pytania z poza zestawu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamylyna Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 28.12.06, 19:07 przeokropnie boje sie tego examu! jak jakiś starszy student kotry juz przez to przechodził mogłby co nieco wiecej o nim odpowiedziec to bylabym wdzieczna.. Odpowiedz Link Zgłoś
kulowski_student Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 29.12.06, 15:13 ehhh tak się rozpisałem i nie wiem co się stało z tym moim postem :((( Bynajmniej go nie widze, wiec napisze jeszcze raz. To wszystko polega na tym, że wchodzi się, leży cala grupka paseczkow przed Toba, znaczy sie tych zestawow. Losujesz jeden i odp, zeby zdac najbezpiecznej jest odp na kazdE pytanie przynajmniej po trochu. Wolno miec rowniez wyjatkowego pecha i wejsc wtedy gdy osoba przed Toba wziela ostatni noi wtedy prof G puszcza wodze fantazji i sam z głowy zadaje sobie pytanie. Jak mi kolezanka pow co dostala to dziekowalem Bogu ze mi sie to nie przytrafilo :) Te pytania sa akurat dziwne. Najlepiej mowic szybko, zeby nie dac mozliwosci Grzesiowi zadac pytania pomocnicznego, bo one zamiast pomagac, heh wiadomo co robia. Mi dala duzo obecnosc cwiczeniowca, ktorej usmiech mi dawal wyraznie do zrozumienia ze dobrze mowie :)aaa i Grzesiu lubi ludzi z poczuciem humoru :)) To tyle co mi teraz przychodzi do glowy. Jak macie ejszcze jakies questions to napiszcie :) POZDRO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
johnny85 Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 29.12.06, 15:41 Ludzi z poczuciem humoru rzeczywiście lubi,a pani prowadząca ćwiczenia uśmiechała się zawsze,niezależnie czy ktoś mówił dobrze czy źle.Jak ja zdawałem to Góral zrwracał uwagę na ocenę z zaliczenia.Nie wiem czy już o tym pisałem,ale dobrze było mieć przynajmniej 4.I jak macie np. pytanie o Francję to nie mówcie np. że w Anglii było podobnie,bo wtedy będziecie zaraz mieć jeszcze z Anglii pytanie.Możecie mieć jeszcze farta,że profesor pójdzie na obiad i wtedy ćwiczeniowiec całą grupę przepyta.U nas miała jedna grupa takiego farta,bo Góral egzaminował 7 grup jednego dnia.Tą szczęśliwą była 4.Czasem bywa też,że sie profesor trochę spóźnia bo dopiero jedzie i jakiś nieprzewidziany korek jest na trasie.Z resztą o tym egzaminie można książkę napisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamylyna Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 29.12.06, 17:55 aha.. rozumiem, to znaczy chyba.. czyli na examie nie jestesmy z nim sami tylko sa tez cwiczeniowcy? hm to chyba lepiej a jak z poprawką wiecie cos na ten temat? P.S. dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
kulowski_student Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 29.12.06, 19:29 wiesz, nie zawsze. Niektorzy cwiczeniowcy sobie olewaja i ich nie obchodzi los biednych studentow... Wtedy jest oczywiscie gorzej bo nie ma kto kontrolowac :) :) Grzesiu jako jedyny chyba na pierwszym roku potrafi doprowadzic duzo osob do warunkow. Wiec nie jest pewne że się zda poprawkę :) Powodzenia wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 29.12.06, 21:44 gr 4 :) pozdrawiam ja grupę 4. choc ja sam jestem przecie z 10tki... a Pani dr Kasia... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig A tak w ogóle... 29.12.06, 21:47 Spokojnie ludzie! Przestańcie narazie myślec o poprawkach! Przecież musi się nam udac! Więcej optymizmu, no już! A tak w ogóle to zapraszam do grona prawa na KULowskiego - jest ze 130 osób i np. cały czas płynie wymiana informacji dotyczących tez. komuś zaproszenie? adres e-mail poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: A tak w ogóle... 29.12.06, 21:48 vierundvierzig napisał: > Spokojnie ludzie! Przestańcie narazie myślec o poprawkach! Przecież musi się > nam udac! Więcej optymizmu, no już! A tak w ogóle to zapraszam do grona prawa > na KULowskiego - jest ze 130 osób i np. cały czas płynie wymiana informacji > dotyczących tez. > > komuś zaproszenie? adres e-mail poproszę. *prawa na KULu/prawa KULowskiego - jak kto woli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: A tak w ogóle... 29.12.06, 21:49 chociaż prawo nakulowskie też fajna forma... dobra, nie śmiecę :) Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: A tak w ogóle... 30.12.06, 13:53 poszło na maila gazetowego. prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
francin0 Re: A tak w ogóle... 30.12.06, 20:18 ja również prosze:) ... i z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: A tak w ogóle... 31.12.06, 13:20 poszło na gazetowego. A tak już przy okazji do udanego Sylwka wszystkim! dozo w 2007! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kamylyna Re: A tak w ogóle... 31.12.06, 13:23 i ja tez sie dołaczam to zyczen:) najlepszego i zdania all examów w 1 terminie!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa87 Re: A tak w ogóle... 01.01.07, 23:20 sandralublin@wp.pl z gory dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: egzamin HUP... HELP!!! :) 25.01.07, 02:44 i po HUPie. straszna sprawa, ale do zdania :) [dyskusja na gronie]. Odpowiedz Link Zgłoś