Dodaj do ulubionych

Nabór zimowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 14:55
Nie poszczęściło mi się w wyborze kierunku, okazał się nie dla mnie zupełnie.
Nie będę się meczyć kolejny semestr. Zastanawiam się nad naborem zimowym. Jak
to dokładnie wygląda? Nie ma różnic z naborem październikowym?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nordi Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 12:20
      Nabór jest taki sam, bez żadnych taryf ulgowych itd :)
      To jest dobra opcja, jeśli się nie chce tracić pół roku. Nauka idzie tym samym
      trybem, tyle samo czasu, tylko zaczyna się z przesunięciem. Nie grozi Ci woj :)
      Studiuję od zeszłego roku informatykę, w tym już mam zlecenia na drobne prace w
      zawodzie. Jakbym czekał do następnego roku, dopiero kończyłbym pierwszy semestr.
    • Gość: Kasia Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 12:22
      a jakie uczelnie prowadza nabor zimowy??
      • Gość: salomon Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 13:51
        prywatne
        • Gość: aaaaaabbbbbb Re: Nabór zimowy IP: *.autocom.pl 29.12.06, 10:36
          ,
          A państwowe jakieś???? Wie ktoś? Może w krakowie?
          • Gość: anbor Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:14
            Z państwowych to te największe, raczej w stolicy. UW, politechnika chyba też.
            Prywatne na pewno, ja się dostałem z zimowego naboru na informatykę na WSTE.
            • Gość: Nugat Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 13:05
              Też jestem na informatyce z zimowego naboru i powiem wam, że sporo ludzi tak
              robi. Bo albo kierunek nie podpasował, albo chcą się doszkolić z pracy, albo
              wziąść drugi kierunek.
    • nostress.ka21 Re: Nabór zimowy 02.01.07, 20:42
      Na uczelniach państwowych drugi nabór prowadzony jest tylko na studiach
      zaocznych i podyplomowych.
      A w pewnej kujawsko-pomorskiej szkole zeszłoroczny nabór ziomowy otrzymał
      niespodziankę ;) od października nie są już naborem zimowym tylko normalnie
      drugim rokiem, oczywiście warunkiem było zdanie wszystkiego i wyższa opłata.

A może ktoś z Was orientuje się kiedy zaczyna się drugi nabór? Znalazłam w
      ofercie pewnej szkoły, że dokumenty można składać do uwaga (!) 10 marca. To
      zajęcia kiedy?
      • Gość: Eve Re: Nabór zimowy IP: *.cosmosnet.pl 02.01.07, 21:40
        Zajęcia zaczynają się na początku marca.
        • Gość: Rebbe Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:57
          W większości wypadków wyniki naboru są pod koniec lutego, a papiery można
          składać do połowy lutego. To chyba logiczne rozwiązanie. Tak jest na pewno w
          Futurusie, sam sie tak dostawałem rok temu.
          Też bym chciał być po jednym semestrze na drugim roku :D
          • Gość: Tobloid Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 11:36
            Zaczął ktoś drugi kierunek właśnie od połowy normalnego roku? Studiuję
            socjologię na UW i chcę się doszkolić informatycznie. Im szybciej, tym lepiej,
            jak sądzę..
            • Gość: kale Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:27
              Jak już zostało powiedziane, tak się robi :P Ja nie, ale kolega ciągnie
              informatykę i administrację, tą drugą już kończy. Też poszedł od zimowych i
              jakoś się nie skarżył na jakąkolwiek różnicę. Z tym, że będzie miał półroczne
              przesunięcie. I tak jest semestr do przodu z tymi, co czekali rok na kolejny nabór.
              • martitka18 Re: Nabór zimowy 09.01.07, 00:32
                a wiecie moze jakie uczelnie w Poznaniu prowadza nabor zimowy?i czy jest na nich
                mozliwosc nadrobienia poprzedniego semestru tak zeby byc na tym samym etapie co
                studenci,ktorzy zaczeli nauke w pazdzierniku?
                • Gość: Exemple Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 14:39
                  Teoretycznie jest taka możliwość, skoro na uczelniach można kończyć studia
                  wcześniej itd. Radzę Ci zadzwonić do interesujących Cię szkół i tam konkretnie
                  pytać, bo każda placówka to inne reguły :) Niestety o Poznaniu nic nie wiem,
                  jestem warszawskim informatykiem, ale u nas można było indywidualnie zmienić tok
                  studiów.
                  • Gość: mart Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 01:42
                    dziekuje za odpowiedz:)
                    • Gość: lavinci Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 02:47
                      ponawiam pytanie martitki wie ktos gdzie w poznaniu prowadza nabor zimowy??? na
                      uam nic nie pisze ...
                      • martitka18 Re: Nabór zimowy 11.01.07, 16:30
                        a moge wiedziec dlaczego szukasz nowej szkoly i co Cie najbardziej
                        interesuje?moze jestesmy w podobnej sytuacji:)
      • pomoc10 Re: Nabór zimowy 09.02.07, 16:27
        Gdzie jest nabór zimowy?
        Na jakich kierunkach Uniw. Warszawskiego???
        I która szkoła daje możliwość zrobienia w 2 semestrze roku,by od października
        być studentem 2 roku???
        Błagam o odpowiedź!!!
    • pomoc10 Re: Nabór zimowy 09.02.07, 22:38
      podbijam temat,bo jest ważny :) aktualny...
    • Gość: Nick WSZiB IP: *.autocom.pl 10.02.07, 18:11
      Jak informatyka to polecam w Krakowie WSZiB. Bez wpisowego!!
      • Gość: Nicka Re: WSZiB IP: *.chello.pl 12.02.07, 00:23
        i bardzo tanio! ucze sie tam i nie zaluje, jest super i tanio!
        • Gość: hEnry Re: WSZiB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 11:08
          Kolega do Futurusa poszedł, wtedy jeszcze szkoła się nazywała WSTE. Dużo nie
          marudzi, więc chyba jest niezła :) Z zeszłorocznej rekrutacji zimowej, w tym
          roku też mają, jak widzę.
    • Gość: Roterdam Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:39
      Już za późno, żeby składać papiery na ten nabór? :/
      • Gość: Annola Re: Nabór zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:27
        W niektórych szkołach jeszcze trwa, zależy, na jaki kierunek. Ale raczej to już
        ostatni dzwonek, więc lepiej się pospiesz :P Ja złożyłam prawie miesiąc temu i
        już jestem na informatyce, niedługo pierwsze zajęcia :D
    • Gość: kamdan Re: Nabór zimowy IP: *.aerostrada.com.pl 25.02.17, 21:45
      ja miałem potknięcie, ale udało mi się złozyć papeiry na wyższą szkołę bezpieczeństwa bo mają nabór zimowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka