Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:21 Czym się charakteryzują studia podyplomowe? Chcę podjąć takowe i nie bardzo wiem na razie z czym mam się liczyć. Skoro trwają raptem 2 semestry, to pewnie nie pisze się żadnej pracy dyplomowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 0000 Re: Studia podyplomowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 16:29 pisze się i broni Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_83 Re: Studia podyplomowe 25.01.07, 20:08 nie wiem jak na innych uczelniach, ale na PŁ pisze się prace dyplomową, i po takich studiach zdobywa się często konkretne uprawnienia np. po zarządzaniu jakoscią jest się audytorem, czyli osoba mogaca wdrażać, kontrolować politykę jakości w firmie Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: Studia podyplomowe 26.01.07, 12:13 to sa najbardziej pozadane studia przez pracodwacow, dlaczego ? bo sa bardzo praktyczne i przystajace do wymogow pracodawcow. ja zzryzykuj stwierdzenie ze osoba, ktora skonczyla magisterke z bankowsci nie ma tak przydatnej wiedzy z banowkowosci jak osoba ,ajmy na to po polonistyce, ktora zrobila studia podylpomowe z bankowsci (oczywiscie mowimy o podobnej kalsie uczelni). To czego sie uczy czlowiek na podyplomowych studiach to jest sama esencja tego co sie w pracy wykorzystuje. No oczwiscie nie wspominajac o studiach MBA, ktore takze sa studimi podyplomowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Re: Studia podyplomowe IP: 212.160.111.* 27.01.07, 16:20 z podyplomowkami to roznie jest. nie zgodze sei ze stwierdzeniem ze kazde so do d**py i ze niczego sie nie nauczysz. wiem po sobie. konczylem studia humanistyczne ale pracuje jako informatyk na uczelni. (nie wykladowca!!) w tej chwili koncze 3 semestr administrowania sieciami na politechnice lubelskiej. dodam ze mam w swoim otoczeniu kolegow po robotyce i informatyce mowiacych ze informatyk to tylko po informatyce moze byc ale nie podyplomowej. no i jakos tak sie dziwnie sklada ze ja wiecej od nich zrabiam bo sami nie radza sobie z wieloma problemamia a instalowanie softu czy korzystanie z gotowych rozwiazan pod windowsem - mysle ze wygorowana informayka nie jest dal kogos kto ma gr inz. o kierunku informatyka. dlatego polecma studia w renomowanych uczlenaich no i glowa do gory. jak umiesz duzo a chce poprostu miec udokumentowane ze masz taki kierunek to smialo skladaj podanie!! doamgaj sie od wykladowcow wykladania konkretnej wiedzy a nie tylko teorii klepajen z rzutnika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: Studia podyplomowe IP: *.eltronik.net.pl 27.01.07, 17:59 "a zzryzykuj stwierdzenie ze osoba, ktora skonczyla magisterke z bankowsci nie ma tak przydatnej wiedzy z banowkowosci jak osoba ,ajmy na to po polonistyce, ktora zrobila studia podylpomowe z bankowsci (oczywiscie mowimy o podobnej kalsie uczelni)." cholernie ryzykowne stwierdzenie, dla mnie wręcz idiotyczne Odpowiedz Link Zgłoś
upsolvent Re: Studia podyplomowe 27.01.07, 23:50 Śmieszy mnie ten owczy pęd za papierkami (nie oszukujmy się, większości chodzi właśnie o ten dodatkowy papierek). Jak się nie umiało znaleźć dobrej pracy z samym tytułem magistra, to i żadne dodatkowe świstki zazwyczaj nie pomogą. Liczy się coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Studia podyplomowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 01:12 A czemu uogólniasz? Zalezy jakie to studia podyplomowe. Są takie po których zyskuje się nowe uprawnienia i zmienia zawód. I robi sie je nie dla świstka tylko dla wiedzy przede wszystkim. Nie wszystkiego da się nauczyc samemu. A zdanie "liczy sie coś więcej" jest zwykłym banałem które nic nie znaczy :) Liczy się zapał, wiedza i zaradność życiowa a nie "coś więcej". Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: Studia podyplomowe 29.01.07, 10:41 > A czemu uogólniasz? ludzie na forum cholernie czesto uogolniaja!!!! ja bede bronil swojego stanowiska. Ja nie traktuje podyplomowki jako kolejnego papierka, ale rzeczywista wiedze, praktyczna i uzyteczna w pracy. Studenta sie na oglo wydaje ze jak skoncza swoje studia i pojda do pracy to tak wszystko super i dokaldnie beda widziedziec! a guzik prawda!! przeciez od x czasu prcodawcy podnosza larum ze studia nie sa urynkowione, czyli nie przystaja do wiedzy jaka sie wykorzystuje w pracy. A dobre studia podyplomowe prowadzone czesto przez praktykow sa wlasnie przepustka do wiedzy uzytecznej z punktu widzenia pracodawcy! no ja mysle o takich studiach:) www.sgh.waw.pl/ksztalcenie/podyplomowe/spis/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Studia podyplomowe IP: 212.160.111.* 18.05.07, 19:25 po bankowosci wie wiecej niz ten po podyplomowych!! hehe. a ja wlasnie ma mspecjalnosc bankowosc i ubezpieczenia i przyzna msie ze ciemnota jestem!!! bzdury!!! ilu to ma wiedze bez paierka. boze !!! Odpowiedz Link Zgłoś