Dodaj do ulubionych

Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:25
Witam! Niestety nie udało mi się zaliczyć I semestru na Politechnice. Zostanę
skreślony z listy studentów. Co teraz mogę robić ?? Czy mogę iść na jakieś
studia teraz?? Nie bardzo jestem zorientowany w uczelniach. Czy prowadzą jakiś
nabór teraz ?? Jeśli tak to które (najlepiej w Warszawie)?? Pomóżcie !!
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:30
      out i do wrzesnia
      • nina1986 Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? 15.02.07, 16:32
        nieprawda, wiele szkół prowadzi teraz rekrutację choćby Szkoła Wyższa
        Warszawska na kierunki socjologia, zdrowie publiczne, wejdź na sww.edu.pl, albo
        www.wszechnicapolska.ids.pl
      • Gość: Rafał Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:40
        Chyba do października :P

Dzięki wielkie... Pozdro
        • Gość: Rafał Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:44
          A czy jakieś nie prywatne uczelnie przyjmują od marca ?? Najlepiej jakieś
          kierunki techniczne...
          • Gość: Eliza Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:45
            nie prywtane??????????????????????chłopie co ty gadasz?????????
          • Gość: M Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.acn.waw.pl 15.02.07, 23:10
            Politechnika Warszawska, studia wieczorowe na EiTI?
          • Gość: nelly.nelly Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 00:12
            sprawdź na stronce politechniki wrocławskiej - mignęła mi tam informacja o naborze lutowym
            • Gość: famme Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.crowley.pl 16.02.07, 11:12
              A nie lepiej iść do jakiegoś studium policealnego, tylko po to aby wojsko Cie
              nie przechwyciło, i startować w naborze czerwcowym/lipcowym? Większy
              wybór.......w każdym razie nie załamuj się, wielu moim znajomym się coś takiego
              przydarzyło i na zdrowie im to wyszło:)
              • Gość: Rafał Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:53
                Wojsko mnie nie zgarnie ;) A co Twoi znajomi zrobili w takiej sytuacji ??
                • Gość: famme Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.crowley.pl 16.02.07, 12:54
                  Jeśli groziło im pójście do wojska, to zaczepiali się na chwile w studium
                  policealnym, aby dostać zaświadczenie do WKU.(szczerze mówiąc znam 3 takie
                  przypadki). Podjęli dorywcza prace, coby to na garnuszku rodziców nie siedzieć,
                  i nie zwariować od nicnierobienia;). W czerwcu w normalnym naborze poskładali
                  papiery na inne studia. Zastanów się czy jest sens iść na coś co Cie wogóle nie
                  interesuje (i do tego za to płacić, bo co jak co, to lutowe nabory organizują
                  najczęściej uczelnie prywatne, albo uczelnie państwowe w systemie zaocznym ew.
                  wieczorowym i - nie oszukujmy się - są to najczesciej dość "nieciekawe"
                  kierunki. nie chce jednak w tym miejscu generalizować ) Nie dajmy się zwariować,
                  czy jest sens iść na teraz na studia, tylko po to, by cokolwiek studiować, bo
                  inaczej nie wypada. Strata roku to nic strasznego, poczekaj te kilka miesięcy,
                  złóż papiery na coś co naprawdę Ci się podoba, na porządnej uczelni i zacznij
                  studia od października Takie jest moje zdanie, pól roku Cie nie zbawi:)
                  • Gość: mash Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:35
                    a co studiowaleś? Bo istotnie jest nabór na wydziale EiTI na PW ale nie wiem
                    czy to nie troche jak z deszcu pod rynne
                    • Gość: gosc Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.aster.pl 16.02.07, 14:53
                      Bzdura, na EiTI zaczynaja od semestru letniego, ale rekrutacja byla w wakacje.
    • Gość: taki los Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:29
      pakuj sie i do Londynu....
      • Gość: Rafał Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:37
        Studiowałem Inżynierię Środowiska i to jest to co chcę studiować... Tylko
        obawiam się że jak teraz pójdę do pracy to mogę na studia nie wrócić :/ Co do
        Londynu to nie jestem taką ofiarą losu ażeby to w Polsce sobie nie poradzić. Są
        gorsze miejsca na Ziemi niż Polska i co?? I ludzie jakoś dają radę...
        • Gość: taki los Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:53
          ej zarto to był.To nie koniec świata,tez mam rok w plecy,ale grunt to nie poddawac się,teraz kończes studia i to ze srednia powyżej4:) Jak Cie to interesuje to bierz się od nowa do pracy,dasz radę przy odrobinie chęci.Pozdrawiam
          • Gość: Rafał Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 16:34
            No spoko zczaiłem ten joke ;) Też mi się tak wydaje, że od nowa będzie
            najprościej. Dzięki za słowa wsparcia. PZDR
            • Gość: marchewka Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:03
              trzeba byc niezłym debilem,żeby nie zaliczyć 1 semestru, ty lepeij zamiataj
              ulice a nie myśl u studiach!!!
              • Gość: Rafał Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:28
                Niestety ta posada jest już zajęta przez Twoją rodzinę. Jedyne co pozostało
                wolnego to objąć kierownictwo nad nimi, ale takiego wyzwania okiełznania dzikich
                mongołów nikt się nie podejmie, dlatego chodzą i zamiatają samopas...

A nie przyszło Ci do łba że niektórzy nie mają takiej sytuacji że tylko
                studiują, może mają inne, ważniejsze rzeczy na głowie ??

Poza tym najtrudniejszy jest pierwszy rok i tu zawsze jest odsiew. No ale
                zobaczymy jak ty gimnazjalistko będziesz studiować <hehe>. Tylko na państwowej
                uczelni a nie na jakiejś prywacie !!
                • Gość: jaga Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:57
                  politechnika lodzka
                  • Gość: marchewka Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:36
                    ja wywodzę się z inteligencji i studiuję równocześnie na 2
                    kierunkach:pedagogika na APS-ie i dietetyka na SGGW, łyso ci??
                    • Gość: mash Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 11:26
                      STudia na politechnice sa niestety bardziej wymagające niż dietetyka czy
                      pedagogika :), wiec to żaden powód aby zaraz zadzierac nosa...
              • Gość: ja Marchewo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 15:38
                Jesteś tak żałosna, że aż brak mi słów...
        • Gość: error Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.chello.pl 17.02.07, 15:21
          Na IŚ PW parę lat temu były osoby, które drugi semestr zaliczały wieczorowo z
          założeniem, że potem będą próbować przejść znów na dzienne. Niestety nie wiem
          jaki był efekt końcowy tych działań.
          Może u Ciebie też jest to możliwe?
          • Gość: Rafał Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:30
            Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Sam na pewno bym tyle możliwości nie
            wykombinował ;)

Co do Marchewki. Po twoich wypowiedziach wiem, że nie jesteś z inteligenckiej
            rodziny bo takie osoby tak się nie wypowiadają. Co najwyżej możesz być
            z "wykształciuchowskiej" rodziny, co oznacza że Twoi rodzice cudem zdobyli mgr
            albo inż i teraz zadzierają nosa tak jak Ty...

P.S. Łyso mi i to bardzo bo podczas strzyżenia spadła mi końcówka z maszynki i
            jestem ogolony na 1mm...
    • elewelek22 Re: Nie zaliczyłem pierwszego semstru - co dalej? 21.02.07, 09:37
      siemanko. witaj w klubie. ja też studiuję (studiowałam ?) na PW. nie zaliczyłam
      III sem i powtarzałam rok (od II sem). Niby jest ok ale wykańcza mnie i moich
      znajomych nerwowo ta szkoła więc się przenoszę i mam zamiar zacząć od II roku
      na www.wsdg.pl. Prawdopodobnie tam nie trzeba zaczynać od początku.
      Ps. zaczynało nas ok 80 osób a zostało ok 40. pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka