Dodaj do ulubionych

Politechnika Warszawska

08.03.07, 09:19
Witam
Mam pytanie do studiujących już tam. Ja wybieram się na geodezję, ale jestem
ciekaw jak jest z matmą fizą i innymi ścisłymi przedmiotami na tym kierunku.
Orłem nie byłem, ale problemów też nigdy nie miałem... Macie problemy z
zaliczeniem przedmiotów?

Dzięki za pomoc, w tej chwili się waham, pomiędzy PW a ART olsztyn
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: Politechnika Warszawska IP: *.160.232.84.olsznet.ec.pl 28.03.07, 10:45
      witam .Po pierwsze nie ART a UWM na Wydziale Geodezji i Gospodarki Przestrzennej .
      Powiem Ci szczerze wiedząc z doświadczenia bo studiowałem na obu uczelniach
      geodezję ,że w Olsztynie jest znacznie wyższy poziom od tego w Warszawie.
      NIEsstety musisz się nastawić na niezliczone ilości zadań z matematyki
      ,fizyki,geometrii i inne równie ciekawe rzeczy. Na pewno warto studiować
      geodezję -to wiem na pewno
      • Gość: studentka Re: Politechnika Warszawska IP: *.chello.pl 03.08.07, 17:10
        Witam, a ja właśnie dostałam sie na politechnike warszawska na kierunek
        Zarzadzanie i inżynierie produkcji. Niektórzy straszą mnie że ogólnie na
        politechnice jest ciężko i na 1 roku 50% wylatuje =( Jeśli macie
        jakieś "sprawdzone" wiadomości na ten temat to napiszcie. Boje sie teraz troche
        tych studiów i jeszcze moment a zaczne ich żałować. Prosze powiedzcie że nie
        jest tak źle..
        • Gość: qwerty Re: Politechnika Warszawska IP: *.chello.pl 03.08.07, 17:26
          Nie jest źle, tylko trzeba chcieć.
          Trudność pierwszego roku polibudy to mit. U mnie na roku mnóstwo osób nie robiło
          nic. Nawet ściągi kserowali, a potem niektórzy nie mogli nic tam znaleźć ;P
          Owszem, sporo osób odpadło już po pierwszym semestrze, a jeszcze więcej miało
          poprawki, ale zdecydowana większość dlatego, że studia mieli głęboko w odwłoku.
        • Gość: Dugo Re: Politechnika Warszawska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 17:49
          To może ja odpowiem. Tak, odpada połowa a na niektórych kierunkach więcej, ale
          nie przez super-ultra wysoki poziom i trudność nieziemską, tylko że pewnie z
          połowa osób jest tam które chciały studiować np. kulturoznawstwo tylko było 30
          osób na miejsce, a na mechanice 0,2 i sie dostały (najlepsze jest to że wtedy
          jadą na humanistyczne kierunki często)... Takie osoby odpadają co najwyżej (no
          chyba że zdolny ktoś a sie obija całkowicie to też sie zdarza odpaść). Ja ani
          razu jak tam jeszcze studiowałem nie widziałem sytuacji żeby ktoś odleciał kto
          czai (w sensie że funkcja liniowa nie kojarzy mu sie z kosmosem) albo chce
          studiować. Jak ktoś chce studiować to da se rade bez problemu (są osoby które z
          matmy są cienkie ale ryją równo i też daje to dobre rezultaty). Jak ktoś narzeka
          na studia na PW to zapraszam na AM - zapewne nigdy już narzekać nie będzie. To
          że odpada 50% o niczym nie świadczy
          • Gość: studentka Re: Politechnika Warszawska IP: *.chello.pl 03.08.07, 19:19
            Uff dzięki, troszke mi ulżyło :) Może też geniuszem nie jestem, a na egzaminach
            zawsze zjada mnie stres, ale zależy mi na studiach i z frekwencja też jest ok.
            Przeraził mnie po prostu fakt, że tyle osób odpada. Rozumiem, że na każdej
            polibudzie ludzie wymiękają poddając sie stereotypowi że studenci mają luzz i
            wszystko olewają lub faktycznie jest im za cięzko jesli studiują na kierunku
            innym niż chcieli, ale i tak politechnika z ilością wyrzucanych studentów
            króluje i dlatego nie rozumiem czemu właśnie ona. Cóż bede sie starać i mam
            nadzieje, że dam rade. A jeszcze jedno pytanie jak to jest z tą matma i fizyką
            przede wszystkim na ktorą też większość narzeka. Czy fizyka jest na każdym
            kierunku, także na Zarządzaniu i inżynieri produkcji? Trudna jest?
            Z góry dzięki za info, pozdrawiam :)
            • Gość: studentka1 Re: Politechnika Warszawska IP: *.chello.pl 09.08.07, 16:18
              hallo, czy ktoś może coś powiedzieć jak jest na politechnice warszawskiej? pozdro
              • Gość: licealista Re: Politechnika Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 15:52
                witam! mam pytanko... czy nie orientuje się ktoś jakie były progi punktowe w tym
                roku na politechnice warszawskiej? interesuje mnie przede wszystkim wydział
                mechatroniki oraz samochodów i maszyn roboczych.
              • Gość: licealista Re: Politechnika Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 16:00
                sorry, pomyliło mi się i źle napisałem posta. przepraszam. ale jak znasz
                odpowiedź to możesz mi napisać:)
          • Gość: Student polibudy Re: Politechnika Warszawska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 00:37
            Może Dugo powiesz jak długo studiowałeś na polibudzie i jaki
            kierunek ? Z perspektywy czasu wiem, że na politechnice im dalej
            jesteś tym trudniej, pierwszy rok to był pikuś. Mówię tu o
            kierunkach typowo technicznych na polibudzie jak np. elektra,
            mechana, budownictwo.
            • beatka1106 Re: Politechnika Warszawska 14.09.07, 19:57
              Nikogo nie przyjmują poniżej 40pkt ale wiadomo że jeśli chętnych
              jest więcej to Ci najsłabsi odpadają. Zalezy na jakim kierunku to
              wypada różnie.
              • beatka1106 Re: Politechnika Warszawska 14.09.07, 20:00
                Na mechanice chyba nie było dużo chętnych teraz, nie pamiętam
                dokładnie ale na czymś podobnym były nawet wolne miejscu :) A na
                innych kierunkach już tak łatwo nie ma niestety. Ja dopiero zaczynam
                studia na PW od października więc narazie moge się tylko
                wypowiedzieć o rekrutacji.
                • Gość: licealista Re: Politechnika Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 21:14
                  a możesz mi powiedzieć jak się te punkty liczy u nich? bo ja nie wiem jak oni to
                  liczą skoro min to 40 pkt... na jakiej zasadzie?
                  • beatka1106 Re: Politechnika Warszawska 26.09.07, 09:48
                    0,4 razy wynik z matury podst + 0,6 razy wynik z matury rozsz. Jakoś
                    w ten sposób, zresztą na stronie politechniki powinieneś mieć to
                    gdzieś napisane :)
    • ansag Re: Politechnika Warszawska 26.09.07, 10:05
      To, co masz w szkole średniej, nie umywa się do studiów.
      Fizyka jest zaje....ście trudna i skomplikowana, nie wspominając już o mechanice i innych takich...
      Z matematyką idzie sobie poradzić, ale fizyka... Kuj się.
      • beatka1106 Re: Politechnika Warszawska 27.09.07, 17:35
        Ja na szczęscie fizyki nie mam :) inaczej bym chyba zrezygnowała..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka