Gość: bromba Nerwus zostanie nerwusem IP: *.chello.pl 03.04.07, 08:54 A czy to nie jest tak, ze niezaleznie od zawodu, czlowiek nerwowy pozostanie nerwowy. Zauwazylam, ze nerwica przystosowuje sie do okolicznosci, jesli musi, jesli nie ma pozawniejszych wyzwan, uderza nawet z tak blahego powodu jak spozniony obiad. Praca, ktora wydawalaby sie pozbawiona ryzyka okaze sie traumatyczna, dopoki czlowiek nie znajdzie sposobu na siebie. Ja go wciaz nie znam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: 212.182.117.* 03.04.07, 08:55 nie ma takiego zawodu. jeśli jesteś zestresowana, to nawet spanie będzie męczyć i stresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraszanka Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: 213.25.198.* 03.04.07, 09:36 Najmniej stresujący zawód? Pani w rejestracji w przychodni lekarskiej. A tak bardziej serio to nie ma takiego zawodu. Nie ma sensu się przejmować aż tak pracą. Zrób co masz zrobić, a potem relaks-taki jak lubisz. Ważne-nie przynoś pracy do domu, bo przepadniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójt Re: Latarnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:52 scaleniowiec, najlepiej w Woli Idzikowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipek_ewci To ty nie wiesz? IP: *.bredband.comhem.se 03.04.07, 10:00 1.Zona bogatego faceta lub spadkobierczyni fortuny! 2.Ukladacz bukietow w kwiaciarni. 3.Sprzedawca ciasteczek w cukierni. 4.Trenerka aerobiku lub tanca. 5.Pracownik bankowy w dziale doradztwo finansowe. 6.Zakonnica. 7.Malarz ,tapeciarz. 8.Radca prawny. 9.Wlasciciel grila. 10.Wlasciciel sklepu warzywno-owocowego. Generalnie trzeba lubic to co sie robi,wtedy to mniej stresuje.Najgorsze co moze byc to przebywac z ludzmi nieprzychylnymi i wykonywac prace ,ktora "sni sie nam po nocach". Ja raz pracowalem w fabryce wody mineralnej i jezdzilem sztaplarka cztero widlowa(na dwie palety),woda byla butelkowana w szklo. Snilo mi sie po nocach jak sztapluje te flaszki a one spadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYSIEK Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:08 Nadajesz się na sekretarkę w państwowej firmie. Kawa, ciastka, luz i czas na naukę. Do tego rozbudowany socjal, więc za studia Ci zapłacą. Pensja nędzna ale główne kryterium to brak nerwów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palacz22 Torreador IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:56 Torreador jak nic. Palę sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
renatulka Re: Torreador 04.04.07, 08:49 toreador piszemy przez jedno 'r' wybacz, ale musialam sie doczepic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Chyba cieć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 13:22 Bo czym może się stresować? Chyba tylko tym, że brudno. No i dużo też zależy od pracodawcy. Jeśli płaci na czas, sprzęt i środki do sprzątania dostarcza na czas i dobrej jakości, no i wypłaca pensję terminowo, to chyba nie ma się czym stresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrej Biurwa w administracji publicznej-nic tylko zapier IP: *.lei3.cable.ntl.com 03.04.07, 13:57 Biurwa w administracji publicznej-nic tylko zapier....z czajnikami po korytarzach albo zra paczki,albo ich niema!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placek Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: *.asta-net.com.pl 03.04.07, 15:09 Przedstawiciel Handlowy Odpowiedz Link Zgłoś
magazynio1 nie ma pracy bez stresu w Polsce 03.04.07, 15:15 Zawsze bedzie niebezpieczenstwo, ze szef zechce wsadzic swojego kumpla na Twoje miejsce, albo ze jestes za droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł genialne zajęcie................. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:53 Kontroler lotów na lotnisku w................Zadupiu Polskim Wielkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: *.sol2.cable.ntl.com 03.04.07, 15:59 Ty jestes studentką??? a wiesz, ze "spokój" pisze sie przez "Ó" a nie "U", baranie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tewie60 Artysta plastyk ! 03.04.07, 16:28 Zajmij się malowaniem obrazków. Wykorzystaj zdobytą wiedzę i mieszaj twarze klasyków ekonomii z wybitnymi matematykami. Dopraw to wszystko wzorami na całki i macierze przeplatane modelami wzrostu. Wierność odwzorowania twarzy i prawidlowość wzorów nieistotna, kolorystyka dowolna, wszak jesteś artystką i nie musisz sie nikomu tłumaczyć ze swej wizji (Cybis namazał kiedyś czerwonego zająca i uznano to za arcydzieło). Same zalety: malujesz co chcesz, kiedy chcesz, gdzie chcesz i na czym chcesz, nikt ci nie wyznacza ile i na kiedy masz zrobić, możesz się w pracy napić wódki i nie naruszasz tym żadnych przepisów, zero stresu, w absolutnej zgodzie z samą sobą i bez konfliktu z otoczeniem. I najważniejsze ! - nie musisz umieć malować ani kończyć żadnej szkoły - tylko wtedy twoja twórczośc będzie autentyczna, szczera i prawdziwa, bez nalotu profesorskiej rączki. Nie powiem ci tylko jak na tym zarobić - to twoja decyzja czy otworzysz własna galerię, czy może oczarujesz miliardera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twój Pan [...] IP: *.aster.pl 03.04.07, 17:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: *.76.classcom.pl 03.04.07, 18:22 masz swoje problemy to sie nimi zajmij, a pozwol innym zająć się swoimi. Skoro tak cie poruszają losy tego świata to jak znalazłeś siłę żeby wejść na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś wędrowniczek Re: GeograF:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 17:59 albo biogeograf :) looz i basta :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bti Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: *.toya.net.pl 03.04.07, 18:44 leśniczy ogrodnik kustosz w muzeum przewodnik po skansenie w zapadłej wsi hodowca winniczków Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik "Pani" w muzeum. 03.04.07, 19:57 Siedzisz na krześle i pilnujesz coby obrazów nie dotykali (i tak nikt nie dotyka, bo do muzeum nikt nie chodzi). Wieczorem przelecisz z miotłą po sali i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbat Re: ksiadz IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.07, 20:01 ksiadz ,jest zawodem bezstressowym , przy dobrej parafii bardzo dochodowym nie ponosi ZADNEJ odpowiedzialnosci , co wiecej , nie daje zadnej gwarancji za wykonywana usluge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla a czy w ogóle zawód można sobie wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:18 przecież jest tak: kończy sie studia, otwiera gazete i sie szuka pracy. wysyła sie swoją oferte do kilkudziesięciu firm i sie czeka na odpowiedź. jak dobrze pójdzie to sie gdzies dostaje prace. pracuje się, poznaje się specyfike tej pracy, ocenia sie to, rozwijają sie w tobie jakieś nowe zainteresowania, nowej roboty szuka sie juz w brdziej konkretnym obszarze, w miedzyczasie rodzi sie dzieci no to żeby było blisko i za dobra kase wymagania sie zmieniają priorytety sie zmieniają wszystko się powoli klaruje. a nie tak że hop wymyśle sobie zawód i już. dziwne i niezbyt dojrzałe podejście autorki wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_juna Re: Najmniej stresujący zawód??? 03.04.07, 22:01 Według mnie - GRABARZ :) Odpowiedz Link Zgłoś
renatulka Re: Najmniej stresujący zawód??? 04.04.07, 08:53 bezstresowa to chyba może być tylko praca w fabryce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:24 Nie ma niestresującej pracy bo i życie jest bardzo stresujące samo w sobie - ale faktem jest, że można ten stres zmiejszyć. Jeśli jesteś osobą, która łatwo się stresuje, to niezależnie od tego, jaką pracę wybierzesz będziesz temu stresowi czasem ulegała. Ale zasada jest taka, że najmniej stresuje praca mało odpowiedzialna, bo nawet jak coś zrobi się źle, to nic takiego się nie stanie (jeżeli przeklepujesz mało istotne dane, to nawet jak się pomylisz, możesz poprawić po kilku nawet dniach - ale jeśli opracowujesz strategię firmy, to jak coś nie wyjdzie, jesteś skończona). I druga kwestia to atmosfera, czyli ludzie i kultura organizacyjna. W miejscu, gdzie wszystko jest "na wczoraj", a standardem jest, że siedzi się codziennie na nadgodzinach i panuje wyścig szczurów, po prostu nie będzie spokojnie. Czyli w Twoim przypadku najlepiej szukać pracy w niewielkiej firmie z ludzkim szefem i średnio odpowiedzialnymi zadaniami - to będzie połowa sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yuma Eremita IP: 217.153.145.* 04.04.07, 12:23 Eremita: niczego nie chcesz, nic cię nie interesuje, do niczego nie dążysz, niczego za to nie oczekujesz. A wcześniej polecam: 42.pl/u/qOs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margosia Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: 85.222.32.* 04.04.07, 17:03 urzędnik w depatamencie strategii, promocji albo ewaluacji prawdziwy raj-coś tam piszesz, efekty można zobaczyć dopiero po jakimś czasie, rzadko kiedy są krótkie terminy wykonania pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biba Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 19:24 Zegarmistrz,Kominiarz Odpowiedz Link Zgłoś
ln10 Re: Najmniej stresujący zawód??? 05.04.07, 00:36 pracownik oczyszczalni sciekow miejskich Odpowiedz Link Zgłoś
foxie777 Re: Najmniej stresujący zawód??? 05.04.07, 04:45 Ale tam do dopiero smierdzi, chyba ze autorka tego postu lubi takie perfumy. Ja bym polecila prace z truposzami. Im nic nie przeszkadza, a jak robota dobrze zrobiona, to rodzinka bedzie wdzieczna. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Marine biologist IP: 203.190.196.* 05.04.07, 13:31 oglada i studiuje zycie podwodnych zwierzatek i innych kreaturek. Co w tym stresujacego? Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Ogrodnik 06.04.07, 22:14 A skąd. Cholernie stresująca praca, trzeba się użerać z klientami którzy mówią 'bo sąsiad ma na balkonie takie liście, z nich potem wyrasta taki kwiat, jako to się nazywa i ja takie chcę'. Bardziej produkcja - choroby, szkodniki, za dużo deszczu, za mało wody, za niska/wysoka temperatura etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najmniej stresujący zawód??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 18:53 ja mam wlasna dzialalnosc i zajmuje sie rekodzielem.nie robie nic na zlecenia wiec nie jestem ponaglana.nikt nade mna nie stoi jak cos zrobie to zrobie jak nie to nie.mam calkowity komfort psychiczny i moja praca ani troche mnie nie stresuje.nie jest to jednak zwiazane z kierunkiem studiow autorki postu ale napisalam to bo widze ze chyba niektorzy uwazaja ze bezstresowych zawodow nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś