yocco Re: dziewczyna na politechnice 02.05.07, 21:51 Kobieto!!! Na budownictwie jest fizyka, fizyka i fizyka!!! Będzie Ci ciężko. O ile poradzisz sobie w męskim towarzystwie (na budownictwie jest stosunkowo dużo kobiet), to nie będziesz sobie radzić z nauką i nie nadrobisz tego w wakacje, bo na studiach potrzebna jest nie wiedza ze szkoły średniej, tylko sposób uczenia się. Dodatkowo nie wiem która polibuda przyjmie Cię z maturą z matmy na poziomie podstawowym, bo budownictwo to jeden z bardziej obleganych kierunków. Odpowiedz Link Zgłoś
jak85 Re: dziewczyna na politechnice 02.05.07, 22:28 Ona pisze o inz. srodow. a nie budownictwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agii kolejna dziewczyna na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 23:59 no to się zdziwią coniektórzy... bo ja jestem na polibudzie po klasie humanistycznej :D i na moim projektowym kierunku, bo taka właśnie jest Inżynieria Środowiska (kiedyś sanitarna, wszystkie instalacje nasze;) radzę sobie lepiej od wszystkich facetów po technikach i matfizach. Kwestia predyspozycji, owszem, to podstawa, a wszelkie inne rzeczy są do szybkiego narobienia. Pozdrawiam przyszłe panie inż. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyka! Re: kolejna dziewczyna na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 11:59 > no to się zdziwią coniektórzy... no ja jestem zdziwiony i nie dowierzam. przeciez po humanie ty nie wiesz co to fizyka, wiec jak sie dostalas na polibude. moze to jakis platny kierunek gdzie liczy se kasa a nie wiedza?? > a wszelkie inne rzeczy są do szybkiego > narobienia. jak ktos jest noga z matematyki czy fizyki, to ile by nie nadrabial, to i tak bedzie noga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agii Re: kolejna dziewczyna na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 15:05 liczy się inteligencja :P a dostałam się z konkursu świadectw, nic strasznego w posiadaniu szerokiej gamy zainteresowań, to, że lubię literaturę i sztukę nie znaczy, że nie mogę zarabiać jako inżynier. Na uczelni państwowej, dziennie, jakbyś miał wątpliwości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: kolejna dziewczyna na politechnice 03.05.07, 15:31 nic strasznego w > posiadaniu szerokiej gamy zainteresowań, to, że lubię literaturę i sztukę nie > znaczy, że nie mogę zarabiać jako inżynier. Jak można lubić literaturę i sztukę i jednocześnie studiować na politechnice..? Przecież to jest niekompatybilne ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agii Re: kolejna dziewczyna na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 15:38 owszem można - po prostu moje zainteresowania traktuję jak hobby, a zawory, rury itp jako przyszłe źródło utrzymania:) można to pogodzić jeśli sie tylko 1.chce i 2.lubi. No i obczaja tangensy i inne takie tam;) ale przyznam, że jestem unikatowym przypadkiem na roku:D Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: kolejna dziewczyna na politechnice 03.05.07, 15:42 Normalnie ewenement jakiś w politechnicznym środowisku niespotykany ;P Przecież wszyscy wiedzą, że studenci politechniki to osoby, które nie potrafią się ubrać, często są niedomyte i jedyne o czym potrafią rozmawiać to Star Trek, gry komputerowe i inne tematy pokrewne ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyka! trzeba sie zdecydowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:13 >nic strasznego w >posiadaniu szerokiej gamy zainteresowań, zgoda, ale trzeba rozgraniczyc czym sie chcesz zajmowac w zyciu a co traktowac hobbystycznie. a ty wybraals human w liceum, czyli bylas bardziej zainteresowana analiza wierszy niz rownan rozniczkowych, a studia wybralas techinczne. gdzie tu logika? a w mysleniu technicznym logika jest niezbedna! a w fizyce logika jest juz fundamentem! >Na uczelni państwowej, dziennie, >jakbyś miał wątpliwości ;) a co to za kierunek i uczelnia? mam watplowsci! i to powazne. bo jak ktos kto ma marne podstawy techniczne z liceum moze byc prymusem na uczelni?? no chyba ze ty jestes jakims geniuszem. >Jak można lubić literaturę i sztukę i jednocześnie studiować na politechnice..? >Przecież to jest niekompatybilne ;P wicej! to jest po prostu sprzeczne! wzajemnie sie wykluczajce! (moze ta dziewczyna jakies bajki tu opowiada?) >studenci politechniki to osoby, które nie potrafią > się ubrać, często są niedomyte a to juz wierutna bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agii Re: trzeba sie zdecydowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:55 napisałam wyraźnie - co traktuję jako hobby, a co jako przyszły zawód. Zauważ, że wyboru profilu w liceum dokonuje się w wieku lat 15, a kierunku studiów co najmniej 19... i w tym drugim przypadku ukierunkowałam się konkretnie. Chyba wam przeszkadza, że dziewczyny sobie radzą, i to właśnie nie tylko z jedną, wąską specjalizacją, ale potrafią wiele rzeczy połączyć. Świat kryje zbyt dużo interesujących spraw, żeby skupiać się wyłącznie na projektowaniu kanalizacji (co jednak samo w sobie nie jest takie straszne ;). A co do mojego humana - jeśli facetom będzie z tym lepiej, to wiedzcie, że dr z wyróżnieniem na naszej polibudzie obronił rok temu właśnie facet po humanie... no więc, jemu też logiki brakuje? czy może komuś innemu - szerszych horyzontów myślowych? facetom radzę pogodzić się z faktem podzielnej uwagi i inteligencji kobiet a kobietom radzę olewać seksistowskie uwagj;) pozdro;P Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: trzeba sie zdecydowac 03.05.07, 17:16 Chyba wa > m > przeszkadza, że dziewczyny sobie radzą, i to właśnie nie tylko z jedną, wąską > specjalizacją, ale potrafią wiele rzeczy połączyć. Pewno przeszkadza to tym, którzy nawet z jedną wąską specjalizacją maja problemy a Ty piszesz, że masz jeszcze jakieś hobby :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyka! Re: trzeba sie zdecydowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 17:26 > czy może komuś innemu - (brakuje) szerszych horyzontów > myślowych? zaraz sie przekonamy ;) czego i komu brakuje na marginesie dodam sam skonczylem politechnike z wyroznieniem, ale na razie rozprawie sie z twoimi tezami. wiec zaczynajmy... > napisałam wyraźnie - co traktuję jako hobby, a co jako przyszły zawód. napislas, owszem, ale co innego wynika z twojego postepowania. a ja zazwyczaj wyciagam wnioski z czyichs czynow a nie deklaracji. a ty wybralas najpierw human, i zapewne nie traktowalas tego jak hobby. pozniej zmienilas zdanie. zarzucielm ci brak logiki i konsekwencji. sama sie przeciez przyznajesz, ze zmienilas wybor drogi zawodowej. o co sie wiec burzysz? no nie bylas konsekwentna. swoja droga nie rozumiem, jak mozna tak radykalnie zmienic swoje zainteresowania? nie napislas tez na jakiej uczelni studiujesz. ciekaw jestem, bo zobaczylbym jakie przedmioty musialas zaliczyc. moze sie okazac, ze mialas jeden semestr matematyki, na ktorym powtorzyliscie wiedze z liceum, i tyle. nie zdziwilbym sie wtedy ze jestes przodowniczka w sredniej, jezeli zalozyc ze ludzie po technikach niewiele wiedza w ogole. > i w tym drugim przypadku ukierunkowałam się konkretnie. nie chce sie czepiac, ale skoro zasugerowalas, ze mam waskie horyzonty myslowe, to sie nie powstrzymam. kierunek musi byc konkretny, nie moze byc ogolny. nie mozna wiec sie ukierunkowac konkretnie. mozna sie tylko ukierunkowac. mozna natomast miec ogolny profil wyksztalcenia. ;) > przeszkadza, że dziewczyny sobie radzą, nie przeszakdza. zawsze imponuja mi osoby inteligentne bez wzgledu na plec. > i to właśnie nie tylko z jedną, wąską > specjalizacją, ale potrafią wiele rzeczy połączyć. to znaczy, ze ty tyle rzeczy poalczylas? i dajesz rade? moge prosic o wiecej szczegolow? wtedy sie odniose do tej rewelacji. ;) > Świat kryje zbyt dużo > interesujących spraw, żeby skupiać się wyłącznie na projektowaniu kanalizacji wierz mi, wiem co kryje swiat i znam zapewne wiecej praw nim rzadzacych niz ty, gdyz konczykem fizyke. jak bys nie wiedziela, to fizyka wlasnie opisuje prawa przyrody i jest podstawa innych nauk technicznych, z ktorych studiowania jestes tak zadowolona pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: trzeba sie zdecydowac IP: *.chello.pl 03.05.07, 18:10 Mam pytanie: czy Ty wiesz jak wyglądają studia na IŚ? Studiowałam rok na tym wydziale, na PW, dziennie i szczerze mówiąc przez I rok może spokojnie przejść każdy kretyn, który choć trochę wysili, a dobrą średnią może mieć osoba, która naukę fizyki w liceum skończyła rok przed maturą - czyli np. ja :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agii Re: trzeba sie zdecydowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 22:35 po pierwsze - mam znajomych fizyków, ale z uniwersytetów, a nie z politechnik - na którejś z naszych polskich uczelni dają inżyniera za skończenie fizyki? interesujące ;) po drugie - z braku innych argumentów możesz krytykować moje sformułowania typu "ukierunkować się konkretnie"(czego zresztą po humanie za błędne nie uznam:P), co nie zmienia faktu, że zdanie pozostaje jednoznaczne - wybrałam zawód inżyniera. To, że potrafię to pogodzić z posiadaniem własnych zainteresowań o odmiennym charakterze świadczy tylko na plus dla mnie i powinno być zachętą dla osoby, która pytała na tym forum, czy da sobie radę na politechnice. po trzecie - matematykę miałam przez 3 semestry, nie przez jeden, a z poziomem z mojego liceum niewiele miała ona wspólnego, w zasadzie uczyłam się wielu rzeczy od podstaw, co nie znaczy, że nie mogłam się ich nauczyć. Z fizyką podobnie. po czwarte - czy w wieku 15lat miałeś już dalszy plan na swoje życie? to musisz być bardzo dojrzałą osobą.. ja w tym wieku miałam masę pomysłów i zainteresowań, spośród których później wybrałam, ale nie znaczy to, że żaluję nauki w humanie. I nie nazywaj decyzji 15latki wyborem drogi zawodowej:D Było ciekawie i napewno coś z tego okresu wyniosłam. I nie mam zamiaru rezygnować z rzeczy, które mnie interesują, bo ktoś uważa, że inżynier powinien się zająć wyłącznie swoją branżą;) co do informacji na mój temat - nie mam ochoty mówić wyłącznie o sobie na tym forum, a tym bardziej skąd jestem. A jeśli pytasz, co potrafię pogodzić - proszę: studia dzienne na politechnice, 2 języki równolegle, działalność w kole naukowym, czasem wolontariat. We własnym zakresie literatura(chociaż przyznam, że ostatnio trochę czasu brak), no i w ramach hobby maluję obrazy olejne. O zainteresowaniach typowych (muzyka itp) nie będę pisać, bo to raczej wszyscy praktykują. Plus zycie towarzyskie;) "...dlatego myślę ważne jest by czasu nie tracić..." jak to K.S. trafnie ujął. Nie powiem, że jest lekko, ale daję radę. szczerze, to nie wiem, co da Ciebie jest take trudne do przetrawienia - to, że dziewczyna, czy to, że są ludzie, którzy swoje życie widzą z innej perspektywy, a swoje poglady umieją wprowadzać w życie. Tolerancja dla odmiennych poglądów i zachowań, znasz to? a, i fizyka owszem, rzecz ważna, ale są też inne kierunki studiów i inni ludzie którzy mogą też mieć coś do powiedzenia:) wiem jakiego rodzaju jest to nauka, ale świat ma wiele barw - radzę spojrzeć na wszystko z przymróżeniem oka;) PozdR:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyka! Re: trzeba sie zdecydowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 23:21 oooooooo co za tyrada! no dobrze, dosc tych zlosliwosci, postaram sie odpowiedziec... > po pierwsze - mam znajomych fizyków, ale z uniwersytetów, a nie z politechnik - > na którejś z naszych polskich uczelni dają inżyniera za skończenie fizyki? > interesujące ;) dobrze, ze masz znajomych fizykow, bo to zazwyczaj wartosciowi ludzie, od ktorych mozna sie duzo nauczyc. tylko czy ta uwaga jest skierowana do mnie?? jesli chodzi o inzyniera, to mozna byc inzynierem fizyki, mozna byc takze magisterm inzynierem na PW. tak w ogole, moglabys wyjasnic o co ci chodzilo? > po drugie - z braku innych argumentów w tym watku toczy sie luzna dyskusja o kierunku studiow, studiowaniu i roznych rzeczach z tym zwiazanych. moze nie zauwazylas, ale glownie ludzie tu wymieniaja spostrzezenia a nie argumenty. zeby mozna bylo wymieniac argumenty dyskusja musialaby miec jasno okreslony temat a nie ma. > możesz krytykować moje sformułowania typu > "ukierunkować się konkretnie"(czego zresztą po humanie za błędne nie uznam:P) sformulowanie zostalo skrytykowane, bo bylo bledne. dbamy o nasz jezyk ojczysty i uczymy sie poprawnej polszczyzny - - to taki elementarz kazdego humanisty! ;) jesli nie dostrzegasz bledu w tym sformulowaniu nawet po moich wyjasnieniach, to humanistka dobra nie jestes ;( moze lepiej ze wybralas polibude w takim razie ;) > To, że potrafię to (czyli swoj zawod) pogodzić z posiadaniem własnych > zainteresowań o odmiennym charakterze obszar zainresowan (hobby) jakiejs osoby musi byc byc rozny od obszaru jej aktywnosci zawodowej - z definicji!! (to tez a propos twoch zdolnosci humanistycznych) >matematykę miałam przez 3 semestry, nie przez jeden, a z poziomem > z > mojego liceum niewiele miała ona wspólnego ciekawe o czym uczylas sie w liceum ;) > po czwarte - czy w wieku 15lat miałeś już dalszy plan na swoje życie? planow zyciowych nie mialem, ale wiedzialem co lubie robic i w jakim kierunku bede sie rozwijal, wiedzialem ze na polonistyke nie pojde > coś z tego okresu wyniosłam. I nie mam zamiaru rezygnować z rzeczy, które mnie > interesują, bo ktoś uważa, że inżynier powinien się zająć wyłącznie swoją > branżą;) kto wedlug ciebie tak uwaza? kto cie namawia do rezygnacji z aktywnosci hobbystycznej? > co do informacji na mój temat - nie mam ochoty mówić wyłącznie o sobie na tym > forum, a tym bardziej skąd jestem bez obawy, nie interesuje mnie twoje nazwisko ani gdzie sie urodzialas. ;) chce wiedziec na jakiej uczelni studiujesz. dlaczego to ma byc tajemnica? > A jeśli pytasz, co potrafię pogodzić - > proszę: studia dzienne na politechnice, 2 języki równolegle, działalność w kole > naukowym, czasem wolontariat. We własnym zakresie literatura(chociaż przyznam, > że ostatnio trochę czasu brak), no i w ramach hobby maluję obrazy olejne. O > zainteresowaniach typowych (muzyka itp) nie będę pisać, bo to raczej wszyscy > praktykują. Plus zycie towarzyskie;) oooo, jestem pod wrazeniem. no to kiedy znajdujesz czas na pisanie postow w tym watku? ;) > szczerze, to nie wiem, co da Ciebie jest take trudne do przetrawienia - to, że > dziewczyna, czy to, że są ludzie, którzy swoje życie widzą z innej > perspektywy, a dlaczego tak sadzisz? chcociaz szczerze przyznam, ze zgubilem temat tej dyskusji. ale troche 'posprzeczac' sie z toba tez jest ciekawe ;) > Tolerancja dla odmiennych poglądów i > zachowań, znasz to? czy naprawde sadzisz, ze jestem nietolrancyjny ? > a, i fizyka owszem, rzecz ważna, ale są też inne kierunki studiów i inni ludzie > którzy mogą też mieć coś do powiedzenia:) no ja sie w pelni zgadzam z tymi tezami ! ! ! wiecej, fizyka jest bardzo wazna! > ale świat ma wiele barw no wlasnie!! i dlatego fizyka jest taka wazna i ciekawa! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agii d(*_*)b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:10 "przeciez po humanie ty nie wiesz co to fizyka, wiec jak sie dostalas na polibude. moze to jakis platny kierunek gdzie liczy se kasa a nie wiedza?? jak ktos jest noga z matematyki czy fizyki, to ile by nie nadrabial, to i tak bedzie noga!" - tak więc wyglądają twoje pierwsze luźne spostrzeżenia na mój temat;) zanim wyrobisz sobie zdanie na czyjś temat, pomyśl, bo może jednak na fizyce nie uczą wszystkich prawd życiowych?;) nawet technicznej. A tak serio, to nie wiedziałam, że PW ma taki kierunek. a obszar zainteresowań wcale nie MUSI, ale MOŻE być różny od aktywności zawodowej;) ukierunkować sie konkretnie - dotyczyło dalszej życiowej drogi, a nie kierunku studiów i ich rodzajów, innymi słowy to obrać konkretny kierunek, czy aż tak źle brzmi - no nie wiem... ;) może niejasno sie wyraziłam... w sumie to też zgubiłam wątek tej dyskusji;) na początku tematem było to, czy ktoś po humanie da radę na politechnice - czego jestem żywym przykładem;) - no a potem to pojechałeś z lekka po mojej osobowości, powiedziałabym, twierdząc, że brakuje mi logiki w postępowaniu... z czym sie nie zgodzę:P są po prostu różni ludzie, mniej lub bardziej wszechstronni. Brakowałoby mi logiki, gdybym teraz przeniosła się na filologię;) Ale rację masz w jednym - nie mam aż takiego nadmiaru czasu, żeby pisać posty w nieskończoność, długi weekend powoli się kończy, więc... powodzenia i pozdr;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyka! Re: d(*_*)b - o co chodzi z tym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 21:02 witam, zaczniemy od cytatu > "przeciez po humanie ty nie wiesz co to fizyka, wiec jak sie dostalas na polibu > de. > moze to jakis platny kierunek gdzie liczy se kasa a nie wiedza?? > jak ktos jest noga z matematyki czy fizyki, to ile by nie nadrabial, to i tak > bedzie noga!" > - tak więc wyglądają twoje pierwsze luźne spostrzeżenia na mój temat;) tylko dwa pierwsze zdania dotyczyly twojej osoby. reszta to moja opinia,ktora podtrzymuje. jesli ktos nie wie co to fizyka ( a po humanie mozna tak zalozyc), no to jak moze sie dostac na politechnike. ja uwazam ze trzeba wprowadzic jakis prog wiedzy fizycznej ktorego przekroczenie warunkowaloby wjazd na politechnike. w swietle powyzszego, chyba moglem tak spytac, nie? >pomyśl, bo może jednak na fizyce ni > e > uczą wszystkich prawd życiowych?;) na fizyce ucza praw przyrody, a prawd zyciowych to musisz sie sama nauczyc (i to najczesciej na wlasnej skorze) > a obszar zainteresowań wcale nie MUSI, ale MOŻE być różny od aktywności zawodow > ej;) obszar zainteresowan NIE MUSI - zgadzam sie. ale ty wtedy pisalas o hobby (to wynika z kontekstu wypowiedzi) a hobby juz niestety musi. odsylam do slownika. przeanalizuj znaczenie niektorych slow. jak dalej nie bedziesz rozumiala, to wytlumacze. jesli chodzi zas o ten 'konkretny kierunek', to z przykroscia musze stwierdzic, ze nie skumalas. > innymi słowy to obrać konkretny kierunek i tu tkwi blad. mozna obrac kierunek. kierunek juz sam z siebie musi byc konkretny. ;) > potem to pojechałeś z lekka po mojej osobowości, to chyba zbyt mocne twierdzenie. ;) > brakuje mi logiki w postępowaniu... z czym sie nie zgodzę: przyko mi, ale postepowanie twoje nie bylo ani logiczne ani konsekwentne. taka jest moja ocena, z ktora sie mozesz nie zagadzac, ale ktora - moim zdaniem - jest sluszna i zostala przeze mnie umotywowana. pzdr ps - nie mam watpliwosci ze przeczytasz ten wpis ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: trzeba sie zdecydowac 03.05.07, 17:21 > >nic strasznego w > >posiadaniu szerokiej gamy zainteresowań, > > zgoda, ale trzeba rozgraniczyc czym sie chcesz zajmowac w zyciu a co traktowac > hobbystycznie. a ty wybraals human w liceum, czyli bylas bardziej zainteresowan > a analiza wierszy niz rownan rozniczkowych, a studia wybralas techinczne. gdzie > tu logika? Koleś, Ty to masz chyba jakieś dziwne kompleksy. Ja też byłem w klasie humanistycznej w LO i jakoś nie widzę w czym miało by mi to przeszkadzać obecnie. > >Jak można lubić literaturę i sztukę i jednocześnie studiować na politechni > ce..? > >Przecież to jest niekompatybilne ;P > > wicej! to jest po prostu sprzeczne! wzajemnie sie wykluczajce! (moze ta dziewcz > yna jakies bajki tu opowiada?) Wiesz co to jest sarkazm i ironia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyka! Re: trzeba sie zdecydowac; @snegat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 17:46 > Koleś, Ty to masz chyba jakieś dziwne kompleksy. Ja też byłem w klasie > humanistycznej w LO i jakoś nie widzę w czym miało by mi to przeszkadzać obecni > e. jakie kompleksy? sprecyzuj! radze przeczytac mje posty i skrytykowawac jakas moja teze. wtedy podejme z przyjemnoscia polemike. > Wiesz co to jest sarkazm i ironia? wiem, moze bym sie zorientowal , ze ironizujesz, gdybys wczesniej okreslila swoj stosunek do kwestii, ktora byla przedmiotem twojej ironii. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: trzeba sie zdecydowac; @snegat 03.05.07, 17:49 Z Twoich wcześniejszych wypowiedzi wywnioskowałem iż uważasz, że osoba, która kończyła humanistyczną klasę nie nadaje się na studia politechniczne. Jeżeli moje wnioski były błędne to najmocniej przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
dinko11 Re: dziewczyna na politechnice 03.05.07, 10:51 musisz isć i zdać religie i ksiedza ucałować w pisiorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: dziewczyna na politechnice IP: *.slkc.qwest.net 04.05.07, 02:16 Trudno powiedziec. Najlepsza metoda jest zapoznanie sie z programem studiow przed ich zaczeciem np. zaraz po maturze. Fizyka politechniczna na wiekszosci wydzialow na pierwszym roku to Resnick (ponizej link). Pozniej rosnie w zaleznosci od wydzialu. Np. Mel ma program mechaniki powyzej poziomu fizyki na Hozej, a elektronika teorie pola na poziomie fizyki UW na Hozej. ksiegarnia.pwn.pl/lista.php?co=Resnick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyka! Re: dziewczyna na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:40 > Np. Mel ma program mechaniki powyzej poziomu fizyki na Hozej, > a elektronika teorie pola na poziomie fizyki UW na Hozej. na hozej jest wydzial fizyki uw. nikt nie ma wiecej fizyki teoretycznej niz oni. ni wiem skad ten pomysl, ze na hozej jest nizszy poziom mechaniki niz gdziekolwiek indziej. o jaka teorie pola chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: dziewczyna na politechnice IP: *.slkc.qwest.net 04.05.07, 02:26 Najlepsza metoda. Kup sobie pare ksiazek zanim zaczniesz studia. Program fizyki wykladany na polskich studiach politechnicznych to w zasadzie 4 podreczniki np. w PWN Mechanika Landau ksiegarnia.pwn.pl/4998_pozycja.html Elektrodynamika Griffithsa ksiegarnia.pwn.pl/6314_pozycja.html Termodynamika (fizyka statystyczna) Huanga ksiegarnia.pwn.pl/5023_pozycja.html Mechanika kwantowa (np. na elektronice) ksiegarnia.pwn.pl/6167_pozycja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: dziewczyna na politechnice IP: *.slkc.qwest.net 04.05.07, 02:39 Program Politechniki jest na necie. www.wpw.pw.edu.pl/ Sprobuj poczytac broszurki z 1 szego roku jak sie czytaja nawet z jakas trudnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: dziewczyna na politechnice IP: *.slkc.qwest.net 04.05.07, 02:49 Przedmioty obowiazkowe na studiach dziennych Elektroniki pierwszego stopnia: www.ii.pw.edu.pl/undergraduate.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: dziewczyna na politechnice IP: *.slkc.qwest.net 04.05.07, 02:50 Przedmioty obowiazkowe na studiach dziennych Elektroniki pierwszego stopnia: www.ii.pw.edu.pl/teaching/udergraduate.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: dziewczyna na politechnice IP: *.slkc.qwest.net 04.05.07, 02:52 Przedmioty obowiazkowe na studiach dziennych Elektroniki pierwszego stopnia: www.ii.pw.edu.pl/teaching/udergraduate_l.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: dziewczyna na politechnice IP: *.slkc.qwest.net 04.05.07, 02:53 Przedmioty obowiazkowe na studiach dziennych Elektroniki pierwszego stopnia: www.ii.pw.edu.pl/teaching/undergraduate_l.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: dziewczyna na politechnice IP: *.slkc.qwest.net 04.05.07, 02:56 Przedmioty obowiazkowe na studiach dziennych Elektroniki pierwszego stopnia: www.ii.pw.edu.pl/teaching/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Księżopolska Ula Re: dziewczyna na politechnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 08:06 Zgłoś się do Centrum Edukacji QUEEN - Urszula Księżopolska Centrum to fizyką stoi!!! Dajemy solidne podstawy pod całą wiedzę politechniczną. Nasz adres internetowy: www.queen.edu.pl! Tel. 058-551-83-59 Odpowiedz Link Zgłoś