Dodaj do ulubionych

PRAWO Uniwersytet wrocławski

02.05.07, 17:46
POMOCY!!!

Jestem SM i zastanawiam się nad tym, ile trzeba mieć punktów, by dostać się
na prawo do Wrocławia... Chodzi mi o dzienne studia... Tam jest coś napisane
na temat proporcjonalnego podziału liczby miejsc dla SMi NM... powiedzcie mi
wszystko, co wiecie... bo nie wiem, czy jest sens skladac tam papiery
POMOCY!!! chciałabym wiedziec, jaki był próg w zeszłym roku i czy
rzeczywiście były dwie listy dla SMi NM?? PROSZĘ o pomoc POZDRO i z góry
wielkie dzięki . . .
Obserwuj wątek
    • Gość: pozdro Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 18:14
      wejdz na ich stronke i tam wszystko jest
    • aniaaniaania5 Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski 02.05.07, 18:21
      Przeprasza, bo może jestem męcząca, ale czy mógłbyś napisac, gdzie znajdę te
      informacje?? Szukam i szukam i nawet nie wiem, jaką zakładke mam wybrać :(
      pozdrowionka :):):)
    • Gość: Margola Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: 81.15.194.* 04.05.07, 11:52
      czemu nie piszecie? nie ma chetnych na prawo? tez chciałam się czegoś
      dowiedzieć :/ dajcie znac, pap
      • Gość: lukasz Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: 80.48.49.* 04.05.07, 15:39
        studiuje dziennie prawo we wroclawiu sa to studia 5 letnie magisterskie,w
        zeszlym roku trzeba bylo miec kolo 210 ptk z tego co pamietam,czyli srednio 70%
        z trzech roz.przedmiotow(wos,historia,angielski)teraz z tego co sie orientuje
        jest nieco inny przelicznik,wiec,ciezko okreslic jaki bedzie prog itp,ale mysle
        ze z roz.trzeba miec ok 70% a z podstawy ok 80%?.Informacje na temat rekrutacji
        masz na stronie uni.(www.uni.wroc.pl,wydzialu:www.prawo.uni.wroc.pl).W zeszlym
        roku bylo spore zamieszanie przy rekrutacji,byly dwie listy,jedna z nich niby
        rezerowowa?prog byl od 210 na samym poczatku,pozniej 207ptk chyba,wlg mnie nie
        bylo ciezko dostac sie na prawo do wroclawia,w porownaniu z uj czy uam.Jak masz
        jeszcze jakies pytania to pisz,pozdr.
        • aniaaniaania5 Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski 04.05.07, 15:45
          hej:) bardzi dziękuję ci za odpowiedź:) Mam jeszcze pytania... Ponieważ jestem
          starą maturzystką tak zwana, heh :) Przeczytałam coś o dwu listach dla SM i NM
          i teraz nie wiem czy tak naprawdę jest... Jak Ty w tamtym roku się dostałaś, to
          pewnie wiesz czy były dwie listy, czy jedna, prawda?? Jeśli to przeczytasz, to
          daj znac, bo nie wiem czy warto próbowac... Pozdrawiam i czekam na wiadomość :)
          • aniaaniaania5 Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski 04.05.07, 15:46
            sorki, miało być DOSTAŁEŚ :)
            • Gość: luaksz Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: 80.48.49.* 04.05.07, 22:03
              hmm ,chyba byly dwie listy z tego co pamietam(rozne progi ptk. dla SM i NM),ale
              problem ze stara matura jest taki,ze w zeszlym roku przyjeli moze ze 30
              osob,proporcjonajlnie do "nowych"maturzystow,a wiec jezeli dajmy na to bylo 300
              miejsc,to 3/4 bylo przeznaczonych dla NM(bo byla przewazajaca liczba chetnych z
              NM),wynika z tego,ze trzeba napisac bardzo dobrze egzamin wstepny,no i zalezy
              ilu bedzie chetnych ze stara matura,jezeli np 50,to pewnie przyjma 15 osob
              itd,ale zawsze warto probowac,wkoncu 80 zl,to kwota raczej "do przejscia":)a
              moze znow bedzie zamieszanie (jak zawsze)na wydziale i przyjma wiecej
              osob,wkoncu nic nie tracisz a zyskac mozesz wiele:)
              • Gość: aniaaniaania5 Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: 81.15.194.* 04.05.07, 22:31
                noo niby tak.. Tylko że na stronce wyczytałam, że nie ma wstepnego egzaminu
                tylko jest konkurs swiadect... Obowiazywałyby zatem oceny z matury oraz ze
                swiadectwa ukonczenia szkoły średniej... Czy ja o czymś nie wiem, czy Ty po
                prostu się nie orientujesz, ponieważ jestes NM?? Bo juz sama nie wiem :(
                POZDRAWIAM, ANIA:)
                • Gość: lukasz Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: 80.48.49.* 04.05.07, 22:45
                  hmm...jezeli nie ma dokladnych informacji na stronce uniwersytetu,to najlepiej
                  zadzwon i powinni Ci wszystko wyjasnic(najlepiej idz osobiscie bo w dziekanacie
                  to bywa roznie:/oczywiscie jezeli mieszkasz gdzies kolo wroclawia:)),ja
                  faktycznie sie nie orientuje co do SM,bo jestem pierwszym rozcznikiem,ktory
                  pisal "nowosc":)rozwiez pozdrawiam:)
                  • Gość: bb Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 23:01
                    > hmm...jezeli nie ma dokladnych informacji na stronce uniwersytetu,to najlepiej
                    > zadzwon i powinni Ci wszystko wyjasnic

<lol2> <lol2> <lol2> dobrze napisane - powinni ;p
                    wg moich doświadczeń to nikt Ci tam niczego nie wyjaśni, tylko na telefon wydasz. W każdym razie życzę szczęścia ;) pozdr
                    • Gość: aniaaniaania5 Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: 81.15.194.* 05.05.07, 18:35
                      niop to co ja mam zrobic?? Nie mieszkam koło wrocławia... raczej sporo
                      kilometrów mnie dzieli od tego miasta :(
                      • bgwd14 Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski 05.05.07, 21:06
                        W informatorze na stronie uniwersytetu jest przecież to bardzo dokładnie
                        opisane. Nie wiem, z czym masz problem. Szkoda, że nie można skopiować, bo nie
                        można tu wkleić. Przeczytaj uważnie str 58.
    • Gość: łócek Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.efekt.net.pl 07.05.07, 15:10
      Angielski podstawowy zdałem na ok 90 procent. Polski rozszerzony to cieniutko
      pewnie coś koło 50 może 60. WOS zakładając że też będzie trudniejszy niż próbny
      coś koło 80. Historia mam nadzieje na 70. Z takimi wynikami mam szansę na prawo
      na UWr ??
      • Gość: MIchi Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.eranet.pl 07.05.07, 16:13
        Ja zdalem ang rozszerzony na ok.70%,wos mam nadzieje na 80-90 i hist na
        60%.wszystko rozszerzone. Czy z takim wynikiem mam szanse na UW
    • Gość: dada Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.efekt.net.pl 07.05.07, 20:04
      oj chyba się nie dowiecie ;)
      • Gość: jot Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.os.amsnet.pl 08.05.07, 09:21
        W ubiegłym roku na prawo na UWr było 2504 kandydatów, a miejsc 391. Maksymalnie
        można było zdobyć 300pkt. Ostatni przyjęty student na liście miał 205 pkt. To
        dane z UWr. Na jedno miejsce było 6,4 kandydatów.
        • Gość: aniaaniaania5 Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.toya.net.pl 08.05.07, 19:17
          A jesli chodzi o starych maturzystów, to jak to wyglądało?? Bo przecież sa
          podobno oddzielne listy... daj znać, proszę :)
          • Gość: . Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.05.07, 23:36
            Oj Ania radze nauczyc sie lepiej kozystac z internetu zwlaszcza w poszukiwaniu info .
            prawo.uni.wroc.pl/tresc/419
            tu masz wszystkie informacje a zwlaszcza to co najwazniejsze czyli jak przeliczaja oceny z matury :).
            W zeszlym roku po raz ostatni byl przeprowadzany egzamin wstepny . w tym roku przeliczaja oceny ze swiadectwa maturalnego , jezeli zdawalas na maturze wos , historie jezyk i na nie najgorsze oceny to luz :) , gorzej jezeli nie zdawalas i biora ocene ktora uzyskalas na koniec ostatnij klasy bo wtedy przelicznik jest o wiele gorszy . Owszem sa 2 listy liczbe miejsc dziela proporcjonalnie do osob ktore zlozyl podania .
            Zycze powodzenia i do zobaczenia ;D
            Aha a tak wogole to jezeli sie nie uda to zawsze mozesz isc na zaoczne albo wieczorowe i jezeli w 1 roku uzyskasz srednia powyzej 4.2 to mozesz sie starac o przeniesienie na dzienne .
            • bgwd14 Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski 09.05.07, 08:36
              No, właśnie. Przecież tam jest wszystko napisane.

Owszem sa 2 listy liczbe miejsc dziela proporcjonalnie do os
              > ob ktore zlozyl podania .

Możesz sobie to wszystko sama wyliczyć. Na razie, oczywiście, przykladowo, bo
              nikt teraz nie wie, ile osób z nową i starą maturą złoży podanie o przyjęcie na
              prawo. Powodzenia.
              • Gość: aniaaniaania5 Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.toya.net.pl 09.05.07, 18:37
                Ok, te informacje juz przeczytałam... chodzilo mi o te oddzielne listy... nijak
                tego nie rozumiem. Jesli przykładowo beda 3 osoby ze stara matura, a nowych
                maturzystów bedzie, powiedzmy, 700, to przypadnie nam 0 miejsc??!! czy może
                jedno nam się trafi? jesli wiecie, jaki był prog dla starych mturzystów, to
                dajcie znac, oka?? Ja nie zdawałam na maturze zadnego z tych przedmiotów, tu
                tkwi problem :( Wiem, że jesli biora oceny ze swiadectwa, to przelicznik jest
                słabiutki :9 Mam jeszcze jedno ptanie- dla nowych maturzystów biorą oceny z
                poziomu i podstawowego, i rozszerzonego? czy jest to na takiej zasadzie, że
                jesli ktos zdawał dane przedmioty na poziomie rozszerzonym, to biora pod uwage
                rozszerzenie 9bez podstawowego), a jesli na poziomie podstawowym ktos pisał
                mature, to biora pod uwage podstawowy ylko, tak? Przepraszam za marudzenie, ale
                nie znam nikogo, kto studiowałby tam i po prostu szukam pomocy na forum :)
                pozdro, pa :)
                • Gość: tegan Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:36
                  od tego roku zdaje się tylko podstawowy ALBO tylko rozszerzony.
    • Gość: martynawroc Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.31.4.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.02.14, 00:43
      Na prawo zaoczne jest chyba nieograniczona ilość miejsc, ale trzeba pamiętać, że prawo to ciężki kierunek. Mój brat studiował prawo na Uniwersytecie Wrocławskim - skończył kilka lat temu. Ma co prawda bardzo dobrze płatną pracę w zawodzie, ale wiem ile nauki go to kosztowało, i ile nocy z kodeksem. Kierunek bardzo ciekawy :)
      • Gość: rachu Re: PRAWO Uniwersytet wrocławski IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.14, 11:57
        Tak na zaocznych jest nieograniczona ilość miejsc - jest po prostu tyle grup ile chętnych - a tych nie brakuje, bo w moim roczniku grup jest 10, każda około 30 osób. Wiadomo - Grupy się pomniejszają z biegiem lat i trwania studiów, bo studia są dość ciężkie i wymagające. Ale są na tyle ciekawe, że Ci którzy na prawdę chcą się uczyć i interesuje ich prawo we wszelkiej postaci - są w stanie się normalnie utrzymać w grupie i zdawać egzaminy. Przedmioty takie jak prawo cywilne czy prawo karne lub kryminalistyka to po prostu rewelacja, której nie ma na żadnych innych studiach. Super ciekawe rzeczy - polecam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka