Gość: Miminka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:04 Czy studiuje ktos z was tutaj farmacje, obojetnie z jakiego miasta? Duzo zakuwacie? Ile dziennie poswiecacie na nauke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kajzerka Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:07 Ja osobiscie studiuje farmacje na slamie w sosnowcu i musze przyznac, ze jest tak jak sie obawialam, czyli bardzo duzo kucia(no i nawet ta niepotrzeba fiza, ktora z pewnoscia nas wzystkich najbardziej doluje).Najwiecej kucia to jest chyba z TPL-u. Dziennie tak 6 godzin poswiecam niestety(tzn moze nei dzien w dzien, ale zazwyczaj:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiunia Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:12 Ja mam czasem dosc tej nauki, ale podoba mi sie ten kierunek, tylko przychodza chwile ze sie poddaje. Bo w koncu jeszcze 4 lata przede mna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Happy Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:13 Farmakologia tez nie jest za latwa, duzo nauki! Ale poswiecam tak dzienie 3 godzinki i jakos daje rade! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilalu Re: Farmacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 11:52 Nie bedzie tak źle, uczyć sie trzeba ale jak to robisz w miare systematycznie to nie ma problemów większych. I wcale nie trzeba rezygnować z życia towarzyskiego czy innych przyjemności ;) Ja jeszcze ani razu nocy przez nauke nie zarwałam, wysypiam sie, spotykam ze znajomymi, chodze na zajecia dodatkowe - i mimo tego mam stypendium naukowe. Da sie zorganizować i pogodzić wszystko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytan Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:37 Ja tez na slamie studiuje i tam naprawde daja wycisk, jest sporo nauki. Ale nei zamierzam calkowicie sie poswiecac nauce(i tego tez nei robie), bo wiecej czasu to ja chyba z kumplami na piwku spedzam hhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolenka Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:47 Dziennie okolo 3 h na nauke poswiecam i tak uwazam ze to duzo, bo srednuo w tyg wynosi tp: 15 h!(masakra) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiu Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:51 Wybralam sobie taki kierunek bo zawsze marzylem o pracy w aptece. Przeszedlem sesje ziomowa, ale obawiam sie ze teraz letniej mi sie nei uda zaliczyc. Malo sie ucze bo mi sie juz nie chce, a poza tym powoli mi to wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:52 Mniej wiecej: 2 h bo musze tez znalezc czas na basen i znajomych. W koncu caly czas przy ksiazkach nie trzeba siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ul Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:57 Oj to malo , ja tak ok 6h dziennie i jakos zyje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:38 Kochani, nauka to nei wysztko, troche rozrywki tez musi byc. Ja studiuje faramcje(na 2 roku jestem) i chodze nawet na nauke tanca. Zawsze sie na wszystko znajdzie czas jesli tylko chcemy. Dziennie mniej wiecej: 1,5 h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promyczek Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:43 Tak, zgadzam sie z toba nuaka to nei wszystko, ale jak wybralismy sobie taki kierunek, to niestety trzeba troszke popracowac. Jest naprawde sporo nauki, ze ja musze przyznac ze czasem nie daje rady i mam wszystkiego dosc. Ale wtedy sobie mysle ze nikt nei ma latwo i ze studia ogolnie sa dla tych ktorzy chca sie uczyc. Dziennie posiwecam na nauke srednio: 5 h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:48 Ja traktuje stduai jako czysta przyjemnosc, ucze sie malo przyznam, ale jak jest sesja to sie wezme wtedy za siebie:P ok 30 minut dziennie(zeby przejrzec notatki i sprawdzic co jeszcze mam do kserowania hihi):P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:50 a co wam sprawia najwieksza trudnosc? Bo ja musze przyznac ze najwiecej czasu posiwecam glupiej fizyce, ktora praktycznei nie jest nam potrzebna!:) Dziennie 5h(bo duza czesc zajmuje mi kucie z fizy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romekatomek Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:53 No ja musze przyznac ze uwazam sie za calkowitego kujona, bo musze miec wykute od dechy do dechy. Jak przychodze z zajec tka okolo 14 to kuje do 22. Robie mala przerwe i znow kuje, zarywam noce. Maturzysci, nie wybierajcie tego kierunku, strszana sieka!:P Haha, zartuje luzik pelen, nauka dziennie ok 2h i wystarczy(duzo z wykladow sie zapameituje, jak sie chodzi hehe):P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiunka Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:56 Mi najwiecej czasu zajmuje nauka z farmakologii i anatomii. Mneij wiecej 4 h dzeinnie(ale roznie bywa):P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomarancza Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:57 Nie wiem jak wy, ale ja łączę przyjemne z pożytecznym:) Jak mam duzo nauki, a widze ze jest ladna pogoda za oknem to ide do parku z zeszytem i tam sie ucze na laweczce. Szybka nauka gwarantowana!:) Okolo 2 godzin dziennie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foczka87 Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:00 Jak na mnei 5, 6 godzin jak tu piszecie to bardoz duzo,albo jak jeden koles pisze ze zawrywa noce. No bez sensu, nauka to nei cale Twoje zycie. Musi sie znalezc czas na spacerm wypad do baru itp. ja posiwecam gora 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia2000 Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 12:17 Witam farmaceutow!:) Tak, sporo nauki. Ale wg mnie ja duzo nie siedze w ksiazkach a jakos jestem juz na 3 roku hehe. Staram sie tak 3 godzinki dziennie poswiecac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Farmacja IP: *.chello.pl 07.05.07, 01:05 Ogólnie to farmacja ma przejabane, wiadomo co to za studia. Ja sie ucze bardzo nieregularnie, np. zwykle 4 dni w tyg. obijam sie i czasem nawet 5 minut nie poświece, a pozostale dni siedze po 8-10 godzin, ale tak naprawde nie jest tak strasznie jak mówią - da sie zyc, raz, dwa w tyg. zaimprezować, ja chodze na treningi karate, basen, siedze przed kompem, czyli da sie normalnie żyć i nie zgłupieć przez te studia hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vindavana Re: Farmacja IP: *.amsnet.pl 09.05.07, 10:37 Witam! Ja jestem na farmacji we Wrocławiu, mój pierwszy roczek dobiega końca... umjmę to tak: pierwszy semestr, oj ciężko było ciężko, a to głównie za sprawą ogromu jaki trzeba przyswoić z fizjologii i anatomii no i oczywiście przyzwyczajenie się do nowego systemu nauki. :) Drugi semest iście lajtowy (powiadają, że to taki jedyny w trakcie studiów) i o dziwo sporo wolnego czasu na rozrywki własne. ;) No ale w przyszłym roku skończy się sielanka... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Farmacja IP: *.chello.pl 09.05.07, 11:12 I jeszcze jedno mi przychodzi do głowy. Na farmację często idą ludzie z powodów praktycznych, czyli bo pewna praca, wysokie zarobki i wlasnie zauważam że Ci ludzie się męczą najbardziej. U mnie w grupie może 1/3 nie wyobraża sobie innego kierunku, reszta jest bo jest, czekają aż skończą i zaczną zbijać kase. Ja szczerze mówiąc tez naleze do tej drugiej grupy, studia nie powiem bo interesują mnie, ale nie z tego powodu poszedłem na farmacje. Dlatego nie narzekam i sobie radze, mam czas na dużo poza nauką. W końcu co tu narzekać, sam wybrałem ten kierunek w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:44 Studia nei sa po to by tylko kuc. mi starcza 2 h dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mango Re: Farmacja IP: *.brzesko.net.pl 21.05.07, 10:39 a gdzie studiujesz? jest dużo nauki? ja sie zastanawiam nad chemią lub farmacją? i nie wiem co wybrać? głównie chyba dlatego że na chemii jest mniej kucia.. a poza tym przerażają mnei te opowieści o ludziach którzy nie mają życia prywatnego...:( nmie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Farmacja IP: *.chello.pl 23.05.07, 13:14 "poza tym przerażają mnei te opowieści o ludziach którzy nie mają życia prywatnego...:( nmie wiem..." Bujda na resorach - nie ma co ukrywać że studia prze..e, ale bez przesady, nie jest tak źle jak chodzą głosy o farmacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasicus Re: Farmacja 26.05.07, 17:41 bo z tą farmacją to jest tak... jesli chce sie zostac tylko pracownikiem apteki polecam tchn farm dla leniwych, 5 lat studiów w 2. tylko 2 lata bez zycia prywatnego, snu, jedzenia i innych przyjemności... a potem juz blogi etacik za 2tysiace;) chyba ze ktos jest ambitny.. moze nie miec zycia przez 5 lat ;) ale tak powaznie, nastawcie sie na ciezkie zycie:]TPL i farmakologia dadzą w zęby:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romk Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:51 ile się uczyłem na pierwszym roku w wawie? przychodze z uczelni, robie obiad, 30 min odp, 20 min po necie, ucze się z 15 min przerwą, i tak dochodze do 11, kolacja, prysznic, necik. spanie budzę się o 7, śniadanie albo bez niego, jadę starym ikarusem( co godzinę dają na mojej linii nófke:P). wchodze na uczelnie, pogadanki ze z kol. z grupy, kto ile się uczył, kto się nie uczył "wcale", a to ja poszkodowany, o ty cholero zaliczyłeś!!:), ktoś tam udawał, że imprezował:>. Wprost z uczelnii na Haus i w koło się wszystko toczy. i tak mija roczek. PS; no może tak wyglądało przed kolokwiami hehe czyli cały czas bo co tydzien jakiś kolos, a 2 semestrze to już z dwa na tydzien;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartol Re: Farmacja IP: 83.2.8.* 25.06.07, 17:59 Co jeszcze w Polsce można robić po skończeniu tego kierunku? firma farmaceutyczna? co tam się właściwie robi? i chyba trudno do takiej się dostać, skoro niewiele takich w Polszy? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milila Re: Farmacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:16 Czy trudno się dostać... hm, zależy w jakim charakterze. Przedstawiciele są nadal bardzo poszukiwani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartol Re: Farmacja IP: 83.2.8.* 25.06.07, 19:27 mi chodziło o cos bardziej związanego z sama farmacją - jakaś praca badawcza czy coś innego, co tam sie robi. w ogóle - co tam mozna robić? Odpowiedz Link Zgłoś