IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:04
Czy studiuje ktos z was tutaj farmacje, obojetnie z jakiego miasta? Duzo
zakuwacie? Ile dziennie poswiecacie na nauke?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kajzerka Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:07
      Ja osobiscie studiuje farmacje na slamie w sosnowcu i musze przyznac, ze jest
      tak jak sie obawialam, czyli bardzo duzo kucia(no i nawet ta niepotrzeba fiza,
      ktora z pewnoscia nas wzystkich najbardziej doluje).Najwiecej kucia to jest
      chyba z TPL-u. Dziennie tak 6 godzin poswiecam niestety(tzn moze nei dzien w
      dzien, ale zazwyczaj:(
      • Gość: Kasiunia Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:12
        Ja mam czasem dosc tej nauki, ale podoba mi sie ten kierunek, tylko przychodza
        chwile ze sie poddaje. Bo w koncu jeszcze 4 lata przede mna!
        • Gość: Happy Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:13
          Farmakologia tez nie jest za latwa, duzo nauki!
          Ale poswiecam tak dzienie 3 godzinki i jakos daje rade!
    • Gość: lilalu Re: Farmacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 11:52
      Nie bedzie tak źle, uczyć sie trzeba ale jak to robisz w miare systematycznie to
      nie ma problemów większych. I wcale nie trzeba rezygnować z życia towarzyskiego
      czy innych przyjemności ;) Ja jeszcze ani razu nocy przez nauke nie zarwałam,
      wysypiam sie, spotykam ze znajomymi, chodze na zajecia dodatkowe - i mimo tego
      mam stypendium naukowe. Da sie zorganizować i pogodzić wszystko ;)
      • Gość: Tytan Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:37
        Ja tez na slamie studiuje i tam naprawde daja wycisk, jest sporo nauki. Ale nei
        zamierzam calkowicie sie poswiecac nauce(i tego tez nei robie), bo wiecej czasu
        to ja chyba z kumplami na piwku spedzam hhaha
        • Gość: jolenka Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:47
          Dziennie okolo 3 h na nauke poswiecam i tak uwazam ze to duzo, bo srednuo w tyg
          wynosi tp: 15 h!(masakra)
          • Gość: krzysiu Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:51
            Wybralam sobie taki kierunek bo zawsze marzylem o pracy w aptece. Przeszedlem
            sesje ziomowa, ale obawiam sie ze teraz letniej mi sie nei uda zaliczyc. Malo
            sie ucze bo mi sie juz nie chce, a poza tym powoli mi to wchodzi.
            • Gość: ewcia Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:52
              Mniej wiecej: 2 h bo musze tez znalezc czas na basen i znajomych. W koncu caly
              czas przy ksiazkach nie trzeba siedziec.
              • Gość: ul Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:57
                Oj to malo , ja tak ok 6h dziennie i jakos zyje:)
                • Gość: zadowolona Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:38
                  Kochani, nauka to nei wysztko, troche rozrywki tez musi byc. Ja studiuje
                  faramcje(na 2 roku jestem) i chodze nawet na nauke tanca. Zawsze sie na
                  wszystko znajdzie czas jesli tylko chcemy. Dziennie mniej wiecej: 1,5 h
                  • Gość: promyczek Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:43
                    Tak, zgadzam sie z toba nuaka to nei wszystko, ale jak wybralismy sobie taki
                    kierunek, to niestety trzeba troszke popracowac. Jest naprawde sporo nauki, ze
                    ja musze przyznac ze czasem nie daje rady i mam wszystkiego dosc. Ale wtedy
                    sobie mysle ze nikt nei ma latwo i ze studia ogolnie sa dla tych ktorzy chca
                    sie uczyc. Dziennie posiwecam na nauke srednio: 5 h
                    • Gość: baton Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:48
                      Ja traktuje stduai jako czysta przyjemnosc, ucze sie malo przyznam, ale jak
                      jest sesja to sie wezme wtedy za siebie:P
                      ok 30 minut dziennie(zeby przejrzec notatki i sprawdzic co jeszcze mam do
                      kserowania hihi):P
                      • Gość: lola Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:50
                        a co wam sprawia najwieksza trudnosc?
                        Bo ja musze przyznac ze najwiecej czasu posiwecam glupiej fizyce, ktora
                        praktycznei nie jest nam potrzebna!:)
                        Dziennie 5h(bo duza czesc zajmuje mi kucie z fizy)
                        • Gość: romekatomek Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:53
                          No ja musze przyznac ze uwazam sie za calkowitego kujona, bo musze miec wykute
                          od dechy do dechy. Jak przychodze z zajec tka okolo 14 to kuje do 22. Robie
                          mala przerwe i znow kuje, zarywam noce.
                          Maturzysci, nie wybierajcie tego kierunku, strszana sieka!:P
                          Haha, zartuje luzik pelen, nauka dziennie ok 2h i wystarczy(duzo z wykladow sie
                          zapameituje, jak sie chodzi hehe):P
                          • Gość: basiunka Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:56
                            Mi najwiecej czasu zajmuje nauka z farmakologii i anatomii. Mneij wiecej 4 h
                            dzeinnie(ale roznie bywa):P
                            • Gość: pomarancza Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:57
                              Nie wiem jak wy, ale ja łączę przyjemne z pożytecznym:)
                              Jak mam duzo nauki, a widze ze jest ladna pogoda za oknem to ide do parku z
                              zeszytem i tam sie ucze na laweczce. Szybka nauka gwarantowana!:)
                              Okolo 2 godzin dziennie!:)
                              • Gość: foczka87 Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:00
                                Jak na mnei 5, 6 godzin jak tu piszecie to bardoz duzo,albo jak jeden koles
                                pisze ze zawrywa noce. No bez sensu, nauka to nei cale Twoje zycie. Musi sie
                                znalezc czas na spacerm wypad do baru itp. ja posiwecam gora 2 godziny
                                • Gość: ewcia2000 Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 12:17
                                  Witam farmaceutow!:) Tak, sporo nauki. Ale wg mnie ja duzo nie siedze w
                                  ksiazkach a jakos jestem juz na 3 roku hehe. Staram sie tak 3 godzinki dziennie
                                  poswiecac:)
                                  • Gość: Dugo Re: Farmacja IP: *.chello.pl 07.05.07, 01:05
                                    Ogólnie to farmacja ma przejabane, wiadomo co to za studia. Ja sie ucze bardzo
                                    nieregularnie, np. zwykle 4 dni w tyg. obijam sie i czasem nawet 5 minut nie
                                    poświece, a pozostale dni siedze po 8-10 godzin, ale tak naprawde nie jest tak
                                    strasznie jak mówią - da sie zyc, raz, dwa w tyg. zaimprezować, ja chodze na
                                    treningi karate, basen, siedze przed kompem, czyli da sie normalnie żyć i nie
                                    zgłupieć przez te studia hehe
                                    • Gość: vindavana Re: Farmacja IP: *.amsnet.pl 09.05.07, 10:37
                                      Witam! Ja jestem na farmacji we Wrocławiu, mój pierwszy roczek dobiega końca...
                                      umjmę to tak: pierwszy semestr, oj ciężko było ciężko, a to głównie za sprawą
                                      ogromu jaki trzeba przyswoić z fizjologii i anatomii no i oczywiście
                                      przyzwyczajenie się do nowego systemu nauki. :) Drugi semest iście lajtowy
                                      (powiadają, że to taki jedyny w trakcie studiów) i o dziwo sporo wolnego czasu
                                      na rozrywki własne. ;) No ale w przyszłym roku skończy się sielanka...
                                      pozdrawiam!
                                      • Gość: Dugo Re: Farmacja IP: *.chello.pl 09.05.07, 11:12
                                        I jeszcze jedno mi przychodzi do głowy. Na farmację często idą ludzie z powodów
                                        praktycznych, czyli bo pewna praca, wysokie zarobki i wlasnie zauważam że Ci
                                        ludzie się męczą najbardziej. U mnie w grupie może 1/3 nie wyobraża sobie innego
                                        kierunku, reszta jest bo jest, czekają aż skończą i zaczną zbijać kase. Ja
                                        szczerze mówiąc tez naleze do tej drugiej grupy, studia nie powiem bo interesują
                                        mnie, ale nie z tego powodu poszedłem na farmacje. Dlatego nie narzekam i sobie
                                        radze, mam czas na dużo poza nauką. W końcu co tu narzekać, sam wybrałem ten
                                        kierunek w końcu
                                        • Gość: jolka Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:44
                                          Studia nei sa po to by tylko kuc. mi starcza 2 h dziennie
                                        • Gość: mango Re: Farmacja IP: *.brzesko.net.pl 21.05.07, 10:39
                                          a gdzie studiujesz? jest dużo nauki? ja sie zastanawiam nad chemią lub farmacją?
                                          i nie wiem co wybrać? głównie chyba dlatego że na chemii jest mniej kucia.. a
                                          poza tym przerażają mnei te opowieści o ludziach którzy nie mają życia
                                          prywatnego...:( nmie wiem...
                                          • Gość: Dugo Re: Farmacja IP: *.chello.pl 23.05.07, 13:14
                                            "poza tym przerażają mnei te opowieści o ludziach którzy nie mają życia
                                            prywatnego...:( nmie wiem..."

Bujda na resorach - nie ma co ukrywać że studia prze..e, ale bez przesady,
                                            nie jest tak źle jak chodzą głosy o farmacji ;)
                                            • kasicus Re: Farmacja 26.05.07, 17:41
                                              bo z tą farmacją to jest tak... jesli chce sie zostac tylko pracownikiem apteki
                                              polecam tchn farm dla leniwych, 5 lat studiów w 2. tylko 2 lata bez zycia
                                              prywatnego, snu, jedzenia i innych przyjemności... a potem juz blogi etacik za
                                              2tysiace;) chyba ze ktos jest ambitny.. moze nie miec zycia przez 5 lat ;)
                                              ale tak powaznie, nastawcie sie na ciezkie zycie:]TPL i farmakologia dadzą w
                                              zęby:]
                                              • Gość: romk Re: Farmacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:51
                                                ile się uczyłem na pierwszym roku w wawie? przychodze z uczelni, robie obiad,
                                                30 min odp, 20 min po necie, ucze się z 15 min przerwą, i tak dochodze do 11,
                                                kolacja, prysznic, necik. spanie budzę się o 7, śniadanie albo bez niego, jadę
                                                starym ikarusem( co godzinę dają na mojej linii nófke:P). wchodze na uczelnie,
                                                pogadanki ze z kol. z grupy, kto ile się uczył, kto się nie uczył "wcale", a to
                                                ja poszkodowany, o ty cholero zaliczyłeś!!:), ktoś tam udawał, że imprezował:>.
                                                Wprost z uczelnii na Haus i w koło się wszystko toczy. i tak mija roczek.

PS; no może tak wyglądało przed kolokwiami hehe czyli cały czas bo co tydzien
                                                jakiś kolos, a 2 semestrze to już z dwa na tydzien;/
    • Gość: bartol Re: Farmacja IP: 83.2.8.* 25.06.07, 17:59
      Co jeszcze w Polsce można robić po skończeniu tego kierunku? firma farmaceutyczna? co tam się właściwie robi? i chyba trudno do takiej się dostać, skoro niewiele takich w Polszy? pozdro
      • Gość: milila Re: Farmacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:16
        Czy trudno się dostać... hm, zależy w jakim charakterze. Przedstawiciele są
        nadal bardzo poszukiwani.
        • Gość: bartol Re: Farmacja IP: 83.2.8.* 25.06.07, 19:27
          mi chodziło o cos bardziej związanego z sama farmacją - jakaś praca badawcza czy coś innego, co tam sie robi. w ogóle - co tam mozna robić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka