Gość: jasiu IP: 86.63.104.* 13.05.07, 00:04 No wlasnie czy powyzszy kierunek jest przyszlosciowy, tzn. czy konczac ten kierunek bez problemu znajde prace??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buhalkinka Re: Automatyka i Robotyka 13.05.07, 10:07 myślę, że tak. możesz po nim pracować nie tylko jako w automatyce czy robotyce, ale być np informatykiem. Tak właśnie zrobił mój chłopak. Ja zaś zajmuję się rynkiem pracy i widzę masę ogłoszeń dla automatyków, nie tylko w Polsce ale i w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Automatyka i Robotyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 16:59 Jak najbardziej. Tylko warto pamiętać o jednej sprawie. AiR można studiować od strony elektroniczno-informatycznej (wydziały elektroniki, informatyki..) lub od strony mechnicznej na wydziałach mechanicznych (projektowanie robotów i manipulatorów, centrów wytwórczych..). oczywiście w pewnej części materiał jest zbieżny, ale w większości tematyka prezentowana i na którą kładziony jest nacisk odbiega od siebie. dlatego trzeba zastanowić się, co dla nas jest ciekawsze zarówno podczas studiowania jak i (przedewszystkim) w przyszłej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś