Dodaj do ulubionych

mijanie się z tematem....

21.05.07, 21:29
hm... od pewnego czasu odnosze wrażenie że to forum nie ma sensu. wydawało mi
się że będą tu poruszane tematy o Akademiach, pisane przez studentów, może
jakieś śmieszne sytuacje, wymiana materiałów; tymczasem coraz wiecej tu postów
typu: "którą AM wybrać", "Jakie progi" (<
Obserwuj wątek
    • iuvena Re: mijanie się z tematem.... 22.05.07, 00:10
      zgadzam sie..mnie te pytania co niektórych również niesamowicie irytują..cóż..
      popieram:)
    • p.piasecki Re: mijanie się z tematem.... 22.05.07, 14:47
      Po to jest forum, aby móc o wszystkim napisać. Zdecydowanie się z Tobą nie
      zgadzam!!! I jeżeli Ci nie pasuje to stwórz inne forum, przecież jest taka
      możliwość. Pozdro
    • cleare Re: mijanie się z tematem.... 22.05.07, 19:08
      no to mamy 2:1
      ;)
      • myszo-skoczek Re: mijanie się z tematem.... 22.05.07, 20:38
        to jest forum studentów medycyny, a nie kandydatów na medycynę ...
        3:1
        • d-st Re: mijanie się z tematem.... 22.05.07, 21:39
          zgadzam z 3 przedmowcami;]
          • zaphod_beeblebrox Re: mijanie się z tematem.... 23.05.07, 09:28
            no to 5:1, zgadzam sie calkowicie z przedmowcami, sa jakies osobne fora dla
            maturzystow czy kandydatow na studia, niech sie tam licytuja na progi. Zreszta
            ja np. wogle nie wiem o co chodzi z progami bo jak wiekszosc ludzi z
            pozniejszych lat pisalem stara mature :)
            Tylko problem jest tego rodzaju ze jakakolwiek moderacja tego forum jest w
            gestii jego zalozyciela (dzikidzik), ktorego nikt tu od lat nie widzial. Ja tu
            sie pojawiam od jakis 3 lat i juz wtedy go nie bylo. Podejrzewam ze zdazyl juz
            skonczyc studia i jest raczej zajety strajkiem.
            • encorton1 Re: mijanie się z tematem.... 23.05.07, 13:30
              Proponowałbym rozszerzyć pomysł na inne fora gazety:
              1. na forum mężczyzna tylko posty mężczyzn
              2. na forum kobieta tylko posty kobiet
              3. na forum studia tylko studenci
              4. na forum służba zdrowia tylko jej pracownicy

5:2
              • cleare Re: mijanie się z tematem.... 23.05.07, 15:04
                encorton1 napisał:

> Proponowałbym rozszerzyć pomysł na inne fora gazety:
                > 1. na forum mężczyzna tylko posty mężczyzn
                > 2. na forum kobieta tylko posty kobiet
                > 3. na forum studia tylko studenci
                > 4. na forum służba zdrowia tylko jej pracownicy
                >
                > 5:2

nic nie rozumiesz... eh...
                moze jakos da sie zmoderowac to forum?
                odezwiemy sie do dzikiegodzika, moze odpowie.
                • encorton1 Re: mijanie się z tematem.... 23.05.07, 16:08
                  Żeby forum było ciekawe, a tematy poruszane zgodne z oczekiwanaimi
                  zaglądających tutaj wystarczy zakładać odpowiednie wątki i na nich dyskutować,
                  a nie walczyć z pytającymi się o progi maturzystami.

Od kiedy znalazłem to forum moderator był nieobecny i już chyba były próby
                  kontaktu z nim.
                  • p.piasecki Re: mijanie się z tematem.... 23.05.07, 16:18
                    dokładnie encorton!!! To forum jest wyjątkowo przejrzyste i nawet 10 osobnych
                    watkow i progi nie przesunie Twojego wspaniałego tematu Droga cleare na drugą
                    stronę:)
                    • cleare Re: mijanie się z tematem.... 23.05.07, 16:40
                      no coz, nie zalezy mi na tym by ten watek byl na topie do konca zycia tego forum :D
                      zalezalo mi bardziej na zmianie czegos w nim, zeby bylo tak jak jest
                      zatytułowane, dla studentow medycyny, o nich i dla nich....
                      • encorton1 Re: mijanie się z tematem.... 23.05.07, 17:10
                        > zalezalo mi bardziej na zmianie czegos w nim, zeby bylo tak jak jest
                        > zatytułowane, dla studentow medycyny, o nich i dla nich....

Nie sądzisz byłoby bardziej efektywne gdyby zamiast wątku o zmaianach na forum
                        po prostu założyć, podsunąć kilka interesujących tematów???
    • cleare Re: mijanie się z tematem.... 23.05.07, 16:42
      swoja droga, zobaczcie co znalazlam:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=41303
      :)
      • p.piasecki Re: mijanie się z tematem.... 23.05.07, 18:51
        W sumie to forum to niby dobre dla takich kandydatów, ale przeciez skąd mają
        sie dowiedzieć od starszych jakie były progi:) Pozdrawiam:)
        • cleare p.piasecki .... 23.05.07, 21:51
          a Ty pamietasz progi?!
          bo ja zdawalam na AM 3 lata temu i nawet nie pamietam ile z czego mialam pktow....

na ktorym jestes roku? :P
          • rekin_maly Re: p.piasecki .... 24.05.07, 10:11
            Mi sie wydaje, ze czas juz zmienic admina, bo tak to nie dojdziemy do ładu. Nikt
            przeciez nie bedzie szukal odpowiedzi w milionach postow...napisze kolejne
            glupie pytanie o progi czy np. Czy dam rade??? hehe:) trzeba zglosic to do
            admina głównego
            • cleare rekin_maly.... 24.05.07, 19:31
              rekin_maly napisał:

> Mi sie wydaje, ze czas juz zmienic admina, bo tak to nie dojdziemy do ładu. Nik
              > t
              > przeciez nie bedzie szukal odpowiedzi w milionach postow...napisze kolejne
              > glupie pytanie o progi czy np. Czy dam rade??? hehe:) trzeba zglosic to do
              > admina głównego

Gdyby tylko mozna bylo... moze masz wiecej informacji niz ja i wiesz jak to
              zrobic bez zgody poprzedniego? :D

juz nawet myslalam zeby zalozyc nowe forum o takiej samej nazwie. ale nie wiem
              czy to ma sens...
              jestescie za?!

no coz, a pamieci encortonowi gratuluje :D
          • p.piasecki Re: p.piasecki .... 24.05.07, 15:00
            jestem na drugim, czyli zdawałem 2 lata temu:) Pamiętam wszystko dokładnie:)
          • encorton1 Re: p.piasecki .... 24.05.07, 15:14
            > bo ja zdawalam na AM 3 lata temu i nawet nie pamietam ile z czego mialam
            pktow.

No cóż, na początku lipca minie 6 lat od mojego egz wstepnego i ja nadal
            pamiętam ;))))
    • anusia312 Re: mijanie się z tematem.... 07.06.07, 22:06
      JA NIE MIAŁAM POJĘCIA ŻE STUDENCI MEDYCYNY TO TACY DZIKUSY! A MOŻE ORGANIZUJCIE
      GAZETKI PODZIEMNE JAK ZA 2 WOJNY ŚWIATOWEJ TO WTEDY NIKT WAM NIE BEDZIE
      PRZESZKADZAŁ:)JA IDE TERAZ NA MEDYCYNE, MAM NADZIEJE ZE NIE ZDZICZEJE. STWÓRCO
      DAJ MI TĄ ŁASKĘ ABY POZOSTAĆ NORMALNĄ. BŁAGAM!!!!
      • cleare Re: mijanie się z tematem.... 07.06.07, 22:09
        ależ ja jestem zupełnie normalna!
        to z toba cos nie tak, skro chcesz uczyc sie anatomii w wakacje!
        najpierw przejdz pomyslnie rekrutacje, czego ci zycze, a pozniej kupuj ksiazki!
        ;)

i wypraszam sobie "dzikusa"!

anusia312 napisała:
        > JA IDE TERAZ NA MEDYCYNE, MAM NADZIEJE ZE NIE ZDZICZEJE.

:D :D :D :D :D :D :D szerokiej drogi :)
      • cleare anusia, a wiesz ze sie przenosze do Białegostoku?! 07.06.07, 22:12
        :D heheheh
        nie podskakuj :D
        ehhehehe
        • anusia312 Re: anusia, a wiesz ze sie przenosze do Białegost 07.06.07, 22:18
          WIESZ TERAZ JEST TAKI NERWOWY OKRES, KAZDY CHCE SIE DOWIEDZIEC JAK TO WSZYSTKO
          WYGLADA, BO JUZ SIE REJESTRUJĄ ITD. WY ZAMIAST POMOC TO SIE IRYTUJECIE A
          PRZYPOMNIJCIE SOBIE JAK TO BYLO JAK WY SIE WYBIERALISCIE NA STUDIA. MOZE NIE
          SRA... W PORTECZKI?! NIE SADZE! WIECEJ ZROZUMIENIA! A DLACZEGO SIE PRZENOSISZ?
          MOZE Z MOJEGO POWODU:)
          • cleare Re: anusia, a wiesz ze sie przenosze do Białegost 07.06.07, 22:23
            po 1 nie pisz duzymi literami
            po 2 przenosze sie DO a nie Z! wiec nie z twojego powodu :D nie wlewaj sobie :P
            ale ze sie spotkamy szansa jest, z tym ze ja bede troszke wyzej :D
            po 3 nic nie robilam w porteczki przed rekrutacja tylko sie porządnie uczylam
            (jestem z tych co musieli zdawac egzamin wstepny! szczerze "zazdrosze" wam tej
            matury.. no ale, rozwodzic sie nad tym durnym tematem nie bede),
            po 4 jak mozna zrozumiec kogos kto pyta o cos co juz bylo ze 100 razy albo i wiecej?
            po 5 troche szacunku do dzikich studentow, tak!?

no, to tyle :D
            masz jeszcze jakies pytania? chetnie odpowiem :P
            • anusia312 LOL 07.06.07, 22:37
              I na dodatek zatracacie poczucie humoru! (za dużą litere przepraszam jakoś CAPS
              LOCK mi się przez przypadek włączył)Nie wiem, jeżeli ty to sobie naprawdę
              odebrałaś na serio to współczuje:/ A co do tej nauki w wakacje to tez juz setny
              raz powtarzam ze takie przejrzenie to nie hjest nauka tylko zorientowanie na
              czym to w ogóle polega. Ale wiesz co sądze,że studenci medycyny boja sie
              takich młodych wilków co niby mają się uczyć w wakacje, bo mogą się okazać
              lepsi i pozajmowac wkrótce wasze miejsca;/ zrozumiałe.A co do matury a
              egzaminów wstępnych to sie z toba nie zgodze jak wiekszośc nauczycieli ze mna.
              Matura teraz jest duzo gorsza. W ciagu jednego tygodnia masz zdac rozszerzona
              mature z bioli, chemii i fizy i nie masz okazji by poprawic swoj wynik na
              wstepnych, albo dobra matura albo marzenia bye bye!
              • sonic84 Re: LOL 07.06.07, 22:43
                primo:jeśli chodzi o naukę w wakacje to jest to lekko bez sensu bo nawet nie
                wiesz powinnas się uczyći na co zwrócić szczególną uwagę.secundo: jeśli chodzi o
                bliżej nieokreślone 'miejsce" z których rzekomo miały by nas wygryść młode wilki
                hehehe-nie bój się bedzie ich setki bo przy obecnej sytuacji w służbie zdrowia
                malo kto będzie chciał po stażu a nawet przed pracować w Polsce.Więc miejsc
                będzie do wyboru do koloru xD.Ja mogę ci już teraz odstąpić swoje xD.
                • anusia312 Re: LOL 07.06.07, 22:46
                  za 500zł czy za 1000zl tylko w Polsce. dziekuje za miejsce, jak bedzie okazja
                  to napewno skorzystam:)
                  • cleare Re: LOL 07.06.07, 22:48
                    anusia312 napisała:

> za 500zł czy za 1000zl tylko w Polsce. dziekuje za miejsce, jak bedzie okazja
                    > to napewno skorzystam:)

spoko, spoko :D strajkują dla nas! jak skończysz studia może sie uda zarabiać
                    7000 :P tak, tak w POLSCE :D

a btw caps lock nie włącza sie przez przypadek :P no i ciężko nie zauważyć ze
                    sie "włączył" :P
                • anusia312 Re: LOL 07.06.07, 22:48
                  a w ogóle czy ja mówie o nauce?!?!?!?!?!?! Nie! błagam jeszcze raz nie! chodzi
                  mi tylko o zorientowanie sie czego wy sie uczycie.
                  HAHAHAHAHAHAH:0
                  • cleare Re: LOL 07.06.07, 22:50
                    anusia312 napisała:

> a w ogóle czy ja mówie o nauce?!?!?!?!?!?! Nie! błagam jeszcze raz nie! chodzi
                    > mi tylko o zorientowanie sie czego wy sie uczycie.
                    > HAHAHAHAHAHAH:0

jak sie dostaniesz to sie przekonasz czego trzeba sie uczyc ;)
                    swoja droga naprawde zycze ci powodzenia!
                    :)
                    bedziesz dobra studentka, troszke nadgorliwa ale nic to! :P przynajmniej duzo
                    bedziesz umiala = bedziesz dobrym lekarzem :)
              • cleare Re: LOL 07.06.07, 22:44
                szkoda dyskusji :D
                • anusia312 Re: LOL 07.06.07, 22:51
                  no bo ty jesteś taka mądra prawda, po co marnować czas! na takiego głupiego
                  człowieczka jak ja... błagam o wybaczenie! wyższe umysły są takie szlacheckie,
                  może nie potrafie dostrzec twojej wyjątkowości. Jeszcze raz przeprasza! Spalcie
                  mnie ba stosie:)
                  • cleare Re: LOL 07.06.07, 22:53
                    gdyby mi było szkoda czasu na Ciebie, nie dyskutowałabym tu teraz :D to taka
                    forma relaksu dla mnie :D

no, ale co dobre szybko się kończy, wracam do nauki ;)
                    • anusia312 Re: LOL 07.06.07, 22:56
                      życze aby jak za machnueciem czarodziejskiej różdżki wkuła wszystko w 2 minuty!
                      wysyłam energie.... gdziekolwiek jesteś:)
                      • cleare Re: LOL 07.06.07, 23:00
                        anusia312 napisała:

> życze aby jak za machnueciem czarodziejskiej różdżki wkuła wszystko w 2 minuty!
                        >
                        > wysyłam energie.... gdziekolwiek jesteś:)

no patrz, jak miło!!! :D moze sie nawet zaprzyjaznimy :D
                        energia sie przyda, thx :)
                        • anusia312 Re: LOL 07.06.07, 23:04
                          cuda sie zdarzaja:0 jak pan NIE PAMIĘTAM NAZWISKA obudził się po 19 latach
                          śpiączki to juz wszystko się moze zdarzyć. Tylko nie wiem czy wiesz o co mi
                          chodzi,bo nie jestem pewna czy masz czas oglądać tv. Nie no ja to musze sie
                          bardziej pokory nauczyć... jeśli sie da:0 mimo wszystko powodzenia. Swoja droga
                          nauka o 23:00 to dopiero kosmos. Mam nadzieje ze sie tego tez naucze. bo do tej
                          pory 20:00 przed M jak miłośc czy innymi to nyła górna granica nauki:)
              • myszo-skoczek Re: LOL 07.06.07, 23:09
                > Matura teraz jest duzo gorsza. W ciagu jednego tygodnia masz zdac rozszerzona
                > mature z bioli, chemii i fizy i nie masz okazji by poprawic swoj wynik na
                > wstepnych, albo dobra matura albo marzenia bye bye!

kiedy był egzamin wstępny w jeden dzień zdawało się biologię i chemię, a na
                następny dzień fizykę :)
                • anusia312 Re: LOL 07.06.07, 23:10
                  i ile za to mialas pkt 10?
                  • myszo-skoczek Re: LOL 07.06.07, 23:11
                    100 punktów - minuta na pytanie - o ile sie nie mylę :)
                    • cleare encorton1 podpowiedz! :P 07.06.07, 23:13
                      myszo-skoczek napisała:

> 100 punktów - minuta na pytanie - o ile sie nie mylę :)

a nie po 60 pytań?
                      już nie pamietam, ale znam takiego co wszystko pamieta! :P
                      encorton1, przypomnij nam jak to bylo :p
                      • encorton1 Re: encorton1 podpowiedz! :P 08.06.07, 00:15
                        120 pyt - po 40 pyt z biologii, chemii i fizyki i chyba 1 min na każde pytanie.
                        Co najlepsze odpowiedzi na karcie nie wolno było zaznaczać długopisem tylko
                        ołówkiem.
                        • cleare Re: encorton1 podpowiedz! :P 08.06.07, 01:33
                          encorton1 napisał:

> 120 pyt - po 40 pyt z biologii, chemii i fizyki i chyba 1 min na każde pytanie.
                          >
                          > Co najlepsze odpowiedzi na karcie nie wolno było zaznaczać długopisem tylko
                          > ołówkiem.

mówiłam ze on wszystko pamięta! :D
                          brawo, zazdroszczę! ;)
                    • anusia312 Re: LOL 07.06.07, 23:17
                      ty wiesz to ja zwracam honor! nauczyciele nam mówili ze za to bylo tylko 10 pkt
                      i to malo znaczylo. Pewnie masz racje. Wiem tylko ze ja niezle zapip...szałam!
                      ostatnie 3 miesiace przed matura po 5-8 godzin dziennie! trzeba było fize
                      nadrobic, bo ją w liceum olewałam;/ ciężka praca a dopiero wszystko przede
                      mną...
                      • cleare Re: LOL 07.06.07, 23:18
                        z tego co wiem, 10 pkt bylo z testu kompetencji czy cos....
                      • myszo-skoczek Re: LOL 07.06.07, 23:18
                        weź sobie testy persony i sama porównaj materiał
                        • anusia312 Re: LOL 07.06.07, 23:23
                          a co Persona?! ja z persony robilam zadania wszystkie do fizy i chemii! tak nam
                          kazali. a do bioli persone robilam tylko przed sprawdzianami, bo zdarzały sie
                          pytania. No nie powiem Persona jest bardzo trudna, a;e ja nie głupia:) jakoś
                          poszło... czego nie umiałam to facetka od korków mi tłumaczyła. Persona dobra
                          rzecz!
                          • myszo-skoczek Re: LOL 08.06.07, 08:57
                            to teraz wyobraź sobie, że każde z tych pytań powinnaś rozwiązywać w minutę
                            • anusia312 personka:) 08.06.07, 09:01
                              no większośc sie da.... skoro wam sie udalo:) ale dla niektórych zadan minuta
                              to zdecydowanie za mało! bardziej tych z fizy, bo z chemii to spoko!
              • iuvena Re: LOL 07.06.07, 23:47
                anusia312 napisała:

> Ale wiesz co sądze,że studenci medycyny boja sie
                > takich młodych wilków co niby mają się uczyć w wakacje, bo mogą się okazać
                > lepsi i pozajmowac wkrótce wasze miejsca;/ zrozumiałe.

heh, oczywiście.. :D

> Matura teraz jest duzo gorsza. W ciagu jednego tygodnia masz zdac rozszerzona
                > mature z bioli, chemii i fizy i nie masz okazji by poprawic swoj wynik na
                > wstepnych, albo dobra matura albo marzenia bye bye!

z tym również absolutnie sie nie zgadzam, nowa matura jest banalna, wiem, bo
                sama ją zdawałam:P teraz dosłownie każdy może sie dostać na medycyne bez
                problemu, dawniej trzeba było sie nieco bardziej interesować biologią, chemią i
                miec jakieś o tym pojęcie, a teraz..:P
                • anusia312 Re: LOL 08.06.07, 08:38
                  Moja nauczycielka od chemii stwierdziła, że tak trudnej chemii jak w tym roku
                  to nigdy nie było! Ja się z nią oczywiście zgadzam w 100%. Przed maturą
                  przerobiłam wszystkie wczesniejsze matury od 2000r, nic prostrzego. Z bioli tak
                  samo. Okej fiza była trudniejsza.
    • anusia312 Re: mijanie się z tematem.... 07.06.07, 22:22
      a jak sie nie dostane to sprzedam:0 a teraz chce kupic, bo dopoki jeszcze sie
      na nie nie rzucaja przyszli studenci to sa w miare tanie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka