Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc obeznanych

IP: 217.98.79.* 29.05.07, 23:02
Tak więc ogólnie mam szerokie zainteresowania ,jestem świetny z angielskiego
,obsługa kompa niezła ,jak chcę to potrafię :)
Interesują mnie studia w Kielcach tylko nie wiem co wybrać:( potrzebuję zawodu
pewnego ,dobrze opłacanego (min. 2tys),ale i również nie zajmującego zbyt
wiele czasu tzn. żeby nie było ciągle jakiś wyjazdów ,przebywania poza domem
itd. ,wiem to tak z grubsza opis ,ale mam naprawdę problem:/ zdałem angielski
na rozszerzonym ,wos na podstawowym i geografie na rozszerzonym ,kierunki
związane z matematyką ,chemią ,fizyką odpadają ,nie jestem z nich dobry:/
Myślałem coś nad zarządzaniem i marketingiem ,kierunek handel czy jakoś tak
,no nie orientuję się nawet za bardzo w tych studiach ,ostatnio też coś z
budowlanką mnie zainteresowało ,bo ponoć duże zapotrzebowanie i duże zarobki
prosiłbym o konkretną pomoc ,a nie polecanie tego na czym się jest bo aby to
sie zna i jest ok:)
z góry wielkie dzięki za baaardzo potrzebną pomoc:/
Obserwuj wątek
    • Gość: anulaaa Re: proszę o pomoc obeznanych IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.05.07, 08:55
      na budownictwo potrzebna ci matura z matmy a często również z fizyki
      i już na studiach musiałbyś przemęczyć się z nimi parę semestrów
      • Gość: Thai Re: proszę o pomoc obeznanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:17
        Jeśli sam nie masz pomysłu na siebie, a przedmioty ścisłe nie są Twoją mocną
        stroną, to żaden kierunek nie zapewni Ci zaraz po jego skończeniu "pewnej pracy
        za 2 tysiące" - niestety my, osoby bez zdolności do ścisłych przedmiotów, mamy
        zdecydowanie trudniej na rynku pracy, sytuacja inżynierów jest znacznie lepsza.
        Zresztą studia wybiera się przede wszystkim pod kątem zainteresowań, studia mają
        Cię rozwinąć, a nie dać Ci zawód, od zawodu są zawodówki, technika, licea
        zawodowe i szkoły policealne czy pomaturalne. Wybierz to, co Cię serio kręci, a
        jeżeli będziesz w tym dobry, to uda Ci się w życiu zawodowym coś osiągnąć.
        • Gość: zakłopotany Re: proszę o pomoc obeznanych IP: 217.98.79.* 30.05.07, 13:25
          właśnie nie interesi mnie żadna medycyna ,psychologia ,środowisko itp. tylko coś
          w kierunku zarządzania ,marketingu ,administracji ,ale tu namotane jest wszędzie
          ,nie wiem czy np. potem robota w banku to dobra fucha:/ i jakie są inne zajęcia
          po tych kierunkach???!!! na razie myślę głównie nad tym handlem ,mógłby ktoś
          przybliżyć go bardziej?
          • Gość: pracownik Re: proszę o pomoc obeznanych IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.07, 13:37
            Na kierunkach typu zarzadzanie itd jest tez sporo matmy. Jeśli nie radzisz sobie
            z tym przedmiotem, to odpuść sobie.
            Co do pracy po tych kierunkach, to kiepsko. Za bardzo juz rynek przesycony tymi
            specjalistami.

p.s. praca w banku kokosów ci nie da jeśli tylko to bierzesz pod uwage.
          • sundry Re: proszę o pomoc obeznanych 30.05.07, 19:20
            Po administracji w banku?Hmm,raczej po finansach i bankowości,a tam też jest matma..
    • Gość: Tawananna* Re: proszę o pomoc obeznanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 19:47
      Propozycja dla Ciebie:

spędź następny tydzień na poczytaniu o różnych kierunkach studiów. Idź do
      biblioteki (powinno być "Cogito" czy inne "Perspektywy"), zajrzyj do Internetu
      (np. opisy kierunków na aci.pl), poprzeglądaj dokładnie strony kieleckich
      uczelni. Nie dowiesz się na forum dokładnie, co po którym kierunku się robi -
      wiele stron zapisano już na ten temat, a tu nikt się nie będzie powtarzać. Zrób
      porządny research i potem pytaj. A poza tym zawsze wskazane jest przejście się
      do poradni, warto zrobić sobie testy na predyspozycje do różnych zawodów.

Warto z tej propozycji skorzystać.

Bo wiesz, praca pewna, dobrze opłacana i nie zajmująca zbyt wiele czasu to ideał
      pracy dla większości osób :)
      • Gość: jkgufkl Re: proszę o pomoc obeznanych IP: *.autocom.pl 31.05.07, 11:22
        Co do ZiM to tam też jest matma, ale warto zauważyć, że troszkę inna niż na
        kierunkach technicznych. Moim zdaniem trochę łatwiejsza. ZiM to napewno nie
        jest bardzo ciężki kierunek, a z pracą faktycznie może być róznie. Ale jak
        zrobisz dobrą specjalnoć np. ten handel to czemu nie??? Myślę, że handlowcy to
        zawsze gdzieś znajdą pracę. Zresztą, którym zawodem rynek dziś nie jest
        przesycony??? Garbarzami?
        • Gość: Gosiak Re: proszę o pomoc obeznanych IP: *.tvk.torun.pl 31.05.07, 17:42
          Teraz to już tylko wojsko.... :P
          A może na strażaka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka