Gość: gratka IP: 80.54.173.* 19.06.07, 22:55 Hej? czy studiuje moze ktos tam ?? bo zastanawiam sie nad farmacja?? czy moze ktos mi cos powiedziec o tej szkole?? Prosze !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dugo Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.chello.pl 20.06.07, 00:58 Nie jest to zły wybór, na pewno są to najlepsze szkoły policealne kształcące techników farmacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gok Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.efekt.net.pl 20.06.07, 19:47 polecam szkołę medyczna są nalepsze jeśli chodzi o kształcenie techników,szczególnie lublin i kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gratka Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: 80.54.173.* 20.06.07, 21:03 Dziekuje za informacje =) jak ktos cos jeszcze wie to prosze napisac =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.chello.pl 21.06.07, 01:39 Tak lubelskie Studium ma dobrą renome, dużo tych co wykładają u nas na AM także tam prowadzą zajęcia, ogólnie te MSZ są godne polecenia na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doniczka Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:08 Jesli chodzi o farmacje to ok. Praca po tym jest, mniej platna niz jako magister,ale wszedzie znajdziesz ogloszenia za potrzeba technikow farmacji. bo jezeli np. chodzi o inne kierunki na takim studium to strata czasu.2 lata w plecy bez wiekszej mozliwosci zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gok Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.efekt.net.pl 22.06.07, 15:10 według mnie nauka w Studium Medycznym nie jest wcale stratą czasu, jest teraz duże zapotrzebowanie chciażby na protetyków słuchu czy masażystów, farmaceuci zawsze dostana prace. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 15:17 dodajmy tylko że za 1000zł brutto... ja miałam więcej po samym LO, beż żadnej nauki dodatkowej przez 2 lata. Studium jest dobre tylko dla tych co nie maja zamiaru dalej się uczyć. Inaczej to niepotrzebnie zmarnowane 2 lata (chyba ze ktoś nie dostał się na wymarzony kierunek, i po studium chce go kontynuować w szkole wyższej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elk Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.efekt.net.pl 22.06.07, 16:38 ja również ukończyłam Studium Medyczne i uważam, że była to świetna decyzja. żadna szkoła nie daje takiego wykształcenia praktycznego, co przecież jest najważniejsze aby współpracować z pacjentami.I to na pewno nie byly zmarnowane 2 lata. na dzisiejszym rynku pracy aż roi się od magistrów, a zawód technika jest coraz berdziej modny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.chello.pl 22.06.07, 16:52 > ja również ukończyłam Studium Medyczne i uważam, że była to świetna decyzja. > żadna szkoła nie daje takiego wykształcenia praktycznego, co przecież jest > najważniejsze aby współpracować z pacjentami.I to na pewno nie byly zmarnowane > 2 lata. na dzisiejszym rynku pracy aż roi się od magistrów, a zawód technika > jest coraz berdziej modny. No z uwagi że ja mam technika farmacji i studiuje farmacje obecnie to uważam że troche przesadzasz z tym że żadna szkoła nie daje TAKIEGO wykształcenia praktycznego? Jakiego??? Nie uważam że pielęgniarki po AM są gorsze w praktyce niż po Studium, a powiem Ci że są lepsze nawet zwykle. DLatego nie popadajmy w samouwielbienie, studium jeśli chodzi o wiedze NIE MA PORóWNANIA do studiów, aczkolwiek nie jest stratą czasu na pewno. Widzialem ze w aptece często technicy udowadniają że więcej wiedzą od mgr. Nie wiedzą nawet ćwierci tego i nie ma co próbować udawać że jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stydentka Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 16:55 a kto normalny w wyborze kierunku kieruje się "modą"? to najgorsza rzecz jaka morze być. tytuł mgr w kierunkach medycznych to jest coś, sa szanse na rozwój, podwyżke szanują bardziej takiego człowieka... technik zawsze jest tym gorszym, od brudnej roboty. tak to juz jest w tym kraju. i prędko się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.chello.pl 22.06.07, 16:56 Nigdy się nie zmieni i wcale nie uważam że powinno się zmienić. Wiedze i wkład pracy trzeba jakoś docenić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gok Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.efekt.net.pl 22.06.07, 17:02 no pewnie, że magistra szanuje sie o wiele bardziej. Ale myśle, że ważne po studium jest to, żeby dalej uczyc sie w podobnym kierunku. ja skończyłam w Studium masaż leczniczy i teraz jestem na fizjoterapii. uwierzcie, że masaż wykonywany przez fizjoterapeute a masażyste to jak niebo i ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 20:52 Gość portalu: gok napisał(a): > no pewnie, że magistra szanuje sie o wiele bardziej. Ale myśle, że ważne po > studium jest to, żeby dalej uczyc sie w podobnym kierunku. ja skończyłam w > Studium masaż leczniczy i teraz jestem na fizjoterapii. uwierzcie, że masaż > wykonywany przez fizjoterapeute a masażyste to jak niebo i ziemia. i właśnie o to chodzi. Studium ma sens tylko wtedy gdy sie chce dalej kontynuować kierunek na studiach :) innaczej jest sie tylko popychadłem. Ale jeśli kogos zadowala taka praca to czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gok Re: Medyczne Studium Zawodowe IP: *.efekt.net.pl 23.06.07, 08:52 jeśli chodzi o Studium w Lublinie, to płaci się 250zł za rok (za to na pierwszym roku masz drugi język obcy i dostajesz materiał na "kasak" potrzebny na praktyki i oczywiście materiały na pracowni). a tak to na farmacje jest ok 9-10 osób/1 miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś